ET MAMULLERİ a. Hayvanlardan elde edilen et mamullerinin (Salam, sucuk, pastırma, sosis) üretimi,işlenmesi,alımı, satımını yapar. b. Et ve et mamullerinin üretimi ile ilgili entegre tesisler kurar c. Her türlü ham ve orijinal hayvan bağırsağı ve suni bağırsak ürünlerinin yurt içinden alınması, satılması, pazarlama, paketleme, depolama, dağıtımını yapmak. Konusu ile ilgili bayilikler almak, vermek, şubeler açmak. d. Her türlü dana, sığır, koyun, kuzu, keçi eti alımı,toptan ve perakende satışını yapmak. e. Her türlü kümes hayvanları; piliç, tavuk, ördek, kaz, bıldırcın, devekuşu eti alımı, satımını yapmak. GIDA f. Her türlü gıda maddelerini almak, satmak, gıda maddelerini paketlemek için tesisler kurmak, işletmek, kiralamak, kiraya vermek. g. İnsanların beslenmesinde önemli bir etkinliği olan ve gıda sektörüne konu teşkil eden her nevi sıcak, soğuk, dondurulmuş, kurutulmuş ve konsantresi yapılmış besin maddelerinin pazarlanması konusunda toptan ve perakende satış yapmak amacı ile gerekli olan satış mağazalarını açmak ve işletmek. h. Her türlü deniz ve tatlı su ürünlerinin alımı, satımını yapmak. Bu ürünlerin üretimi için entegre tesisler kurmak. ı. Balık yağı ve konservelerinin üretimini, alımını, satımını yapmak.