1- Gıda maddeleri ile gıdaların üretiminde kullanılan ham ve yardımcı maddelerin, yarı mamul ve mamul gıda maddelerinin, gıda katkı maddelerinin, gıda ile temasta bulunan materyal ve ambalaj maddeleri ile mutfak ekipmanlarının hijyen ve kalite kontrolleri ile yapısı itibari ile gıdanın bileşiminde bulunmaması gereken maddeler ile yemlerin güvenilirliği, hijyen ve kalite unsurlarını tespit etmek üzere her türlü gıdalarda ve yemlerde ve gıda ile temas noktalarında her türden (fiziksel, organoleptik, mikrobiyolojik, paraziter, kimyasal, enstrumantel, gıda bulaşanları, aroma maddeleri, pestisit ve veteriner ilaç kalıntıları, ambalaj ve işaretlemeleri, ağır metal, histolojik, toksikolojik, vitamin, genetik ve modifiye laboratuar analizleri ile deney hayvan testleri ve radyoaktivite) analizleri yapmak. Dezenfektanlar ve genel biyosidal ürünler (İnsan hijyeni ile ilgili biyosidal ürünler, Kişisel alanlarda ve umumi alanlarda kullanılan dezenfektanlar ve biyosidal ürünler, Veteriner hijyenine yönelik biyosidal ürünler, Gıda ve yem alanlarında kullanılan dezenfektanlar, İçme suyu dezenfektanları), Koruyucular (Konserve , Film , Ahşap, Duvarcılık, Sıvı soğutucu ve arıtma sistemleri, Slimicidler /Salyangoz önleyicileri, Sıvı metal işleme koruyucuları) Haşere Kontrolü için kullanılan biyosidal ürünler , Gıda ya da yem stokları koruyucuları, Bozunmayı önleyici ürünler, Mumyalama ve hayvan postu doldurma sıvıları, Diğer omurgalıların kontrolünde kullanılan biyosidal ürünlerin insan, hayvan ve çevre sağlığına etkilerini araştırmak, analizlerini yapmak (biyolojik etkinlik, kimyasal, fiziksel, mikrobiyolojik, aktif madde vb. analizleri yapmak), İrrtitasyon ve stabilite raporlarını düzenlemek. Çalışma ortamında bulunan, çalışanların sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek her türlü fiziksel (gürültü, titreşim, aydınlatma, iyonlaştırıcı olmayan radyasyon, vb.), kimyasal (toz, gaz, buhar vb.) ve biyolojik (virüs, bakteri, mantar, vb.) etkenlerin nicelik ve nitelik tayinlerini yapmak, İnsan , Çevre, Tarım ve Gıda Sağlığına zarar verecek her türden analizleri ve İş yeri Ortam Ölçümlerinin ( Toz içerisinde serbest silis analizi, Gaz, Buhar Konsantrasyonu, İş yeri ortamındaki Ağır metal ölçümleri, Gürültü Ölçümleri, Solunabilir Tozların Ölçümleri, Uçucu organik bileşiklerin belirlenmesi, Aydınlatma Ölçümü, İç Ortam Havasındaki İnorganiklerin belirlenmesi, Ortam Gaz Ölçümleri, Termal Konfor Ölçümleri, Kişisel Maruziyet ölçümleri) nicelik ve nitelik tayinlerini yapmak ve analiz etmek. Yukarıda belirtilen analizleri laboratuvarın yanı sıra hijyen denetim aracı ve/veya mobil gıda, su, çevre, laboratuarı ile arazi şartlarında veya yerinde yapmak. 2- Ölçme ve izleme cihazlarının kalibrasyonu, satışı, kiralanması, tamiri, bakımı, her türlü cihaz kalibrasyonu, eğitim ve ISO 17025 danışmanlık hizmetlerinin verilmesi, elektrik, uzunluk, kütle, basınç, sıcaklık, mekanik, zaman ve benzeri konularda cihaz kalibrasyonu yapmak, kalibrasyon raporları düzenlemek, kalibrasyon sertifikası verme, deney laboratuarı olarak testler yapıp raporlar ve sertifikalar düzenlemek. 3- Tıbbi tahlil laboratuarları, röntgen laboratuarları, endoskopi laboratuarları, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri kurmak ve işletmek, röntgen, tomografi, ultrasonografi, MR ve diğer tüm tıbbi cihazlar ile gerekli incelemeleri yapmak, merkezler kurmak ve işletmek, laboratuar ve teşhis merkezlerinde kullanılan karmine alet ve malzeme ile bunların yedek parçalarının yurt içi ve yurt dışı ticaretini yapmak, tıp ve sağlık hizmetlerinde kullanılan makine, alet ve malzemeler ile bunların yedek parçalarının yurt içi ve yurt dışı ticaretini yapmak, teşhis ve tedavilerde kullanılan her türlü ilaç ve tıbbi malzemelerin yurt içi ve yurt dışı ticaretini yapmak. 4- Atık, Ham, İçme, kullanma, üretim suları, genel ve özel temizlik ile sauna, banyo, duş, deniz ve spor/yüzme amaçlı kullanılan bütün sulardan her seviyedeki fiziksel, kimyasal mikrobiyolojik parazitler, ağır metal ve toksikolojik laboratuar analizlerini ve radyoaktivite ölçümlerini yapmak. 5- Çevre Bakanlığı esaslarına uygun, Uluslar arası ve ulusal çevre mevzuatları ile ISO/EN, TS ve diğer ulusal ve/veya uluslar arası geçerli standartlarının gerektirdiği her türlü çevre laboratuar analizleri yapmak. 6- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı esaslarına uygun, Uluslar arası ve ulusal Veteriner mevzuatlar/normlar ile ISO/EN, TS ve diğer uluslar arası geçerli standartların gerektirdiği her türlü Veteriner ve hayvan yetiştiriciliği kapsamındaki laboratuar analizleri yapmak. 7- Toprak, yaprak, su, gübre ve her türlü kimyasal analizleri yapmak sonuçlarını raporlamak, danışmanlık hizmeti vermek ve bu amaçla laboratuarları kurmak ve işletmek. Bitki hastalıkları analizlerini yapmak Her türlü çevre ve gıda analizleri yapmak sonuçlandırmak, danışmanlık hizmeti vermek ve bu amaçla laboratuarlar kurmak işletmek. Konusu ile ilgili kalibrasyon laboratuarları açmak ve işletmek. Her türlü kimyasal maddeler analiz ile ilgili maddeler, hormonlar tabi gübreler, organik ...ve anasözleşmesinde yazılı olan diğer işler