• Geri dön

  • 2.575 Görüntülenme

  • 480 Haber

  • 1.341 İşletme görüntülenme


LG, Global Smart TV Yazılım ve İçerik Hizmeti İşinde Büyümek İçin Video Yapay Zeka Destekli Çözümlerden Yararlanacak.

LG Electronics (LG) ve Alphonso bugün, LG'nin, TV endüstrisinin iki liderinin teknolojilerini ve yeniliklerini LG'nin Smart TV serisinde bir araya getirmek amacıyla Alphonso'ya yaptığı önemli bir yatırımı duyurdu. Yaklaşık 80 milyon ABD doları tutarındaki bu yatırımla LG, yüzde 50'den fazla kontrol hissesine sahip olarak Alphonso'nun en büyük yatırımcısı olacak.

LG, daha fazla özelleştirilmiş hizmetler sunmaya yönelik dijital dönüşüm stratejisinin bir parçası olarak müşteri zevklerini ve tüketici eğilimlerini anlamayı en önemli önceliklerinden biri haline getirdi. LG, veri analizi, medya planlama ve aktivasyonu, yapay zeka video yetenekleri de dahil olmak üzere Alphonso yazılımını ve hizmetlerini geniş yelpazedeki ev eğlence ürünleriyle kullanmayı planlıyor. Alphonso altyapısıyla, içerik önerileri ve LG'nin kendi yayın hizmeti olan LG Channels da dahil olmak üzere, hem LG TV’ler hem de tüm Smart TV pazarı için entegre analiz sistemi ile cihazlar arası reklam platformu oluşturarak tüketici hizmetlerini zenginleştirecek.

Bu anlaşma, Alphonso’nun Manifest Investment Partners liderliğindeki Seri A finansmanından bu yana ilk yatırım anlaşması olarak dikkat çekiyor. Alphonso, Silikon Vadisi merkezli mevcut markası ve liderliği altında bağımsız bir işletme olarak faaliyet göstermeye devam edecek.

LG Ev Eğlence Sistemleri Şirketi Başkanı Park Hyoung-sei konuyla ilgili “Alphonso'ya yaptığımız yatırım, tüketicilerin cihazlarıyla etkileşim şeklini temelden değiştirmek için yapay zeka, büyük veri ve bulut hizmetlerine odaklanan dijital dönüşüm stratejimizin önemli bir bileşenidir. Alphonso’nun TV veri analizi yetenekleriyle LG, tüketicilere daha da özelleştirilmiş hizmetler ve içerikler sağlayarak tüketicilerin ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilecek. Alphonso'yu LG ailesine davet etmekten gurur duyuyoruz” dedi.

Alphonso Kurucusu ve CEO’su Ashish Chordia ise, “LG ve Alphonso, bir tarafta modern yeni tüketici deneyimlerine yönelik yenilikçi yazılım ve hizmetler aracılığıyla Smart TV ekosistemini ilerletmek için ortak bir vizyona sahipken, diğer tarafta markalar, ajanslar ve yayıncılar için oldukça esnek, kazançlı reklam, planlama ve ölçüm olanakları sunuyor. LG Electronics'in bir parçası olmak, Alphonso'ya, bağlı TV’lerin küresel envanterine erişimin yanı sıra, ev eğlence ürünlerinde dünya liderlerinden birinin desteğini almasını sağlıyor. Ürünlerimizi bir araya getirerek ekosistem için muazzam değer yaratırken, TV pazarı üzerindeki karşılıklı etkimizi en üst düzeye çıkarabiliriz” şeklinde konuştu.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL