• Geri dön

  • 495 Görüntülenme

  • 28 Haber

  • 691 İşletme görüntülenme


GROHE Ürdün'de "Suyu Yemeğe Dönüştür" programını başlatıyor.
Ürdün Gıda Bankası iş birliğiyle yürütülen çalışmada, tasarruf edilen su önemli bir ihtiyacı karşılayan erzak kolilerine dönüşecek.

- Dünyanın lider Alman armatür üreticisi GROHE, Ürdün Gıda Bankası (ÜGB) ve Gıda Bankacılığı Bölgesel Ağı iş birliğiyle Ürdün'de "Suyu Yemeğe Dönüştür" programını başlatıyor. Girişim, su tüketimi yüksek kamu alanlarında su tasarrufuna gidilerek su kıtlığı bilincinin yerleşmesini hedefliyor. Ödüllü proje, Ortadoğu'daki üçüncü ayağı olan Ürdün'den önce, 2015 yılında Suudi Arabistan'da 2016’da ise Mısır'da uygulanmıştı. 

GROHE, su tüketiminin en yüksek olduğu kamu binaları arasında olan okullarda su tasarrufunun önemini vurgulamak amacıyla, Ürdün'deki Al Juwaida Kız Lisesi'nin musluklarını su tasarrufu sağlayan armatürlerle değiştirdi. Tasarruf edilen su miktarı, ÜGB tarafından Amman'ın Juwaida mahallesinde zor durumdaki kişilere dağıtılan erzak kolilerine çevrilecek. 

GROHE'nin kurumsal değer olarak sürdürülebilirliğe verdiği önemin altını çizen Ortadoğu, Afrika ve Doğu Akdeniz Halkla İlişkiler ve İletişim Direktörü Lina Varytimidou, şunları söyledi: “Dünyanın lider armatür üreticisi olarak, faaliyet gösterdiğimiz her pazarda sürdürülebilirliği geliştirip su sorunlarına sorumluluk çerçevesinde müdahale etmeye kararlıyız. Kullanıcı deneyiminde bir düşüşe yol açmazken su tasarrufu sağlayan ürünler geliştirmek için en ileri teknolojileri kullanıyoruz. Yerel sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde su tüketimini düşürebilir, doğal kaynakların sürdürülebilirliğini destekleyebiliriz. 'Suyu Yemeğe Dönüştür' gibi programlar, GROHE'nin global misyonuyla bire bir uyumludur." 

GROHE'nin önemli pazarlarından biri olan Ürdün'de önde gelen kurumlar ve STK'ların işbirliğiyle çok sayıda program düzenlendi. "Suyu Yemeğe Dönüştür" programı da 2013 yılında Ortadoğu Dünya Dostları i iş birliğiyle Sharhabeel bin Hassneh EkoPark'ta düzenlenen ve çevredeki Bedevi ailelere su götüren "Yeşil Okul" ve "Su Hayattır" programlarının devamı niteliğinde. 

Kayıtlı dar gelirli ailelere erzak kolilerinin hazırlanmasından ve dağıtılmasından ÜGB sorumlu olacak. “Tasarruf edilen suyun bedeline denk gelen erzak kolilerini, Gıda Bankası veritabanına kayıtlı dargelirli ailelere dağıtacağız" diyen ÜGB Mühendisi Kawthar Al Qatarneh, şöyle devam etti: “Özel sektörle iş birliği içinde açlığı azaltabilir, gıda güvenliğini elde edebilir ve su gibi çok değerli bir kaynağımızı koruyabiliriz. Susuzluk ve açlık gibi iki önemli meseleye dair bilinç uyandıran 'Suyu Yemeğe Dönüştür' programı kapsamında GROHE ile iş birliği yapmaktan ötürü çok memnunuz." 

Al Juwaida Kız Lisesi Müdürü Samira Lafi ise iş birliği hakkında şöyle konuştu: “Okulumuza su tasarruflu armatürlerin takılması, su faturalarımızın mali yükünü önemli ölçüde azaltacaktır. Ayrıca öğrencilerimize su tasarrufu uygulamalarını benimsetmek ve değerli bir doğal kaynak olan suyu koruma bilinci aşılamaktan ötürü çok memnunuz. Bu tür programlar özellikle kamu alanlarında suyun daha akıllı tüketilmesini sağlayacaktır."

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL