• Geri dön

  • 171 Görüntülenme

  • 176 Haber

  • 37 İşletme görüntülenme


Lüleburgaz Belediyesi’nin şeffaflık ilkesi doğrultusunda her hafta sosyal medya hesaplarından duyurduğu pandemi raporunun bir aylık verisi yayınlandı. Pandemi raporunda maddi destekte bulunan aile sayısından denetlenen iş yeri sayısına kadar çok sayıda veri bulunuyor.

Lüleburgaz Belediyesi korona virüsle mücadelede vatandaşın yanında olmaya devam ediyor. Salgının başından bu yana pek çok destek paketi ortaya koyan belediye bununla birlikte rutin destek faaliyetlerine de devam ediyor. Öte yandan belediye ekipleri korona virüsle mücadelesini tüm hızıyla sürdürüyor.

59 aileye daha can suyu

Korona virüs salgınının başından bu yana minibüs şoförlerine destekten esnaf ve vatandaşa erzak ve hijyen kolileri gönderimine, kapanan iş yerlerinin su aboneliklerinin durdurulmasından Sevgi Mağazası ve Sevgi Mutfağı gibi sosyal yardım faaliyetlerine kadar çok sayıda sosyal belediyecilik örneği sergileyen Lüleburgaz Belediyesi, sadece geçtiğimiz ay 59 aileye daha nakdi yardımda bulundu. İhtiyaç sahibi vatandaşlar gerekli şartları sağlamaları kaydıyla Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvurarak desteklerden faydalanabiliyor.

53 bin 600 adet maske

Tüm bunların yanı sıra korona virüsle olan mücadele de tüm hızıyla devam ediyor. Belediye ekipleri bu kapsamda pazar yerleri, belediye hizmet binası ve tesislerde gerek vatandaş, gerek de personele bir ayda toplam 53 bin 600 adet maske ve 13 bin 60 adet eldiven dağıttı. Bununla birlikte toplamda 688 litre dezenfektan korona virüsle mücadele kapsamında kullanıldı. Ayrıca Temizlik ve Çevre Müdürlüğü ekipleri de gün boyu sokak temizliğinin yanı sıra kent genelinde 2 bin 460 konteyneri belirli aralıklarla deterjanlı suyla dezenfekte etti.

Bin 1170 iş yerine denetim

Öte yandan Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de bir yandan rutin kontrolleri, diğer yandan da korona virüsle olan mücadelesini etkin bir şekilde sürdürdü. Zabıta Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Ocak ayı içerisinde toplam bin 170 iş yerinde denetim gerçekleştirdi. Prosedürlere uymayan işletmeler hakkında işlem yapıldı.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL