• Geri dön

  • 820 Görüntülenme

  • 70 Haber

  • 463 İşletme görüntülenme


Sektörünün öncü firmalarından Form Şirketler Grubu, zengin ürün gamıyla farklı fonksiyonlardaki yapılara özel iklimlendirme çözümleri sunmaya devam ediyor. Ülkemizde birçok başarılı referansa sahip olan Form, KKTC’de üç büyük projeye imza attı. Lefkoşa Acil Durum Hastanesi, Ercan Uluslararası Havalimanı ve Merit Otel iklimlendirmede tercihlerini Form’dan yana yaptılar.

Form, geniş ürün yelpazesi ve 55 yılı aşkın sektör tecrübesiyle farklı amaçlara hizmet veren yapıların iklimlendirme ihtiyaçlarına verimli çözümler sunuyor. Form bu kapsamda, yavru vatan KKTC’de bulunan üç dev projeye imza attı. Lefkoşa Acil Durum Hastanesi, Ercan Uluslararası Havalimanı ve Merit Otel’in iklimlendirme sistemleri Form tarafından karşılandı.

Lefkoşa Acil Durum Hastanesi’ne steril iklimlendirme sistemleri

KKTC’nin, tüm dünyada sağlık hizmetlerine erişim ihtiyacını katlayan pandemiyle mücadelesinde bir mihenk taşı olarak görülen ve 45 günde tamamlanan Lefkoşa Acil Durum Hastanesi, Kasım 2020’de hizmet vermeye başladı. Pandeminin acil ihtiyaçlarına yanıt verebilmek adına en modern teknolojilerle donatılan hastane, sağlıklı iklimlendirme alanında ise Form’un üstün tecrübesini ve teknolojisini tercih etti.

Lefkoşa Acil Durum Hastanesi’nin iklimlendirme çözümünde toplam soğutma kapasitesi 3.970 kW olan Clivet Hava Soğutmalı Soğutma Grupları kullanılıyor. ERP ve Eurovent sertifikalarına sahip Clivet Soğutma Grupları, çevre dostu özellikleri ve yüksek enerji verimliliği ile öne çıkıyor.

Ercan Uluslararası Havalimanı Form ile “havalanıyor”

Lefkoşa’da yer alan Ercan Uluslararası Havalimanı, yılda yaklaşık 4 milyon civarında yolcuya ev sahipliği yapıyor. Hizmet kalitesini artırmak amacıyla havaalanına inşa edilen ek binanın iklimlendirmesi Form tecrübesine emanet edildi. Mekanın iklimlendirmesinde üç adet AHRI sertifikalı Clivet Su Soğutmalı VFD’li Santrifüj Soğutma Grubu ve bir adet Eurovent sertifikalı Clivet Hava Soğutmalı Soğutma Grubu kullanıldı. Ürünler toplamda 12.335 kW soğutma kapasitesiyle alanın etkin şekilde iklimlendirmesini sağlıyor.

Merit Otel’in iklimlendirme konforu Form ile sağlanıyor

Türkiye’de bulunan birçok otelin iklimlendirme sistemlerinde imzası bulunan Form, Kıbrıs’ın en özel ve büyük otellerinden Merit Otel’in iklimlendirme ihtiyacına da çözüm sunuyor. Otele tedariği sağlanan AHRI sertifikalı beş adet Dunham-Bush deniz suyu kaynaklı soğutma grubu ve 4 adet ultra sessiz fanlı Form soğutma kulesi toplamda sağladıkları 10.685 kW soğutma kapasitesiyle otelin iklimlendirme ihtiyacına çözüm sunuyor.

Özellikle Kıbrıs gibi sıcak bölgelerde deniz suyunun sıcaklık derecesinin havaya oranla çok daha düşük olması, deniz suyu kaynaklı iklimlendirme sistemlerinin çok daha verimli çalışmasını sağlıyor. Form, bu konuda Türkiye’de en çok uygulama yapmış ve çalışır referansı olan firma konumunda bulunuyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL