• Geri dön

  • 2.007 Görüntülenme

  • 186 Haber

  • 1.550 İşletme görüntülenme


Yemeksepeti’nin Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşları TEMA Vakfı, TEV, TOG, Türk Kızılay ve UNICEF iş birliğiyle başlattığı “Birbirimize Destek Zamanı” projesi Ramazan ayında da devam ediyor. Projedeki dayanışma ağına Alzheimer Derneği ve KAÇUV (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı) da katıldı.

Yemeksepeti dayanışma ayı olan Ramazan ayında da bağış seçeneğiyle ihtiyacı olan birçok aile, öğrenci ve farklı ihtiyaç sahiplerine destek olmak için gerekli ortamı sağlıyor.

Online yemek siparişi platformu Yemeksepeti’nin başlattığı “Birbirimize Destek Zamanı” projesi dayanışmanın, yardımlaşmanın ve paylaşmanın önemini Ramazan ayında da öne çıkarıyor. Yapılan bağışlar birçok ihtiyaç sahibi aile ve öğrenciye yardımcı olmakla birlikte farklı ihtiyaç sahiplerini de destekliyor. Proje başladığından beri Yemeksepeti üzerinden 45 bin kullanıcı ‘Birbirimize Destek Zamanı’ diyerek 110 bin kez bağış yaptı.

Yemeksepeti Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşları Alzheimer Derneği, KAÇUV (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı) TEMA Vakfı, TEV (Türk Eğitim Vakfı), TOG (Toplum Gönüllüleri Vakfı), Türk Kızılay ve UNICEF iş birliği eşliğinde gerçekleştirdiği bağış projesi ile topluma değer katmayı sürdürüyor.

Kullanıcılar her siparişte sadece bir kuruma bağışta bulunabiliyor ve gerçekleştirilen bağışlar anında o kurumun fonuna aktarılıyor.

Alzheimer Hastalarına Destek Fonu
Alzheimer Derneği’nin Gündüz Yaşam Evi Fonu, Alzheimer hastalığı bulunan bireylerin rehabilitasyon çalışmalarına destek olan ve yaşam kalitelerini arttıracak bir ortam hazırlayan Gündüz Yaşam Evi’ni destekliyor.

KAÇUV ile Eğitime Destek
KAÇUV’un Umudum Eğitim Burs Fonu’na bağışta bulunan Yemeksepeti kullanıcıları, eğitimine devam edebilmek için desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere eğitim bursu sağlıyor.

TEMA Vakfı ile doğaya destek zamanı!
İklim değişikliği, ihtiyaçtan fazla tüketim, insanın kendini doğanın bir parçası gibi değil sahibi gibi görmesi nedeniyle dünya; doğanın uyarı verdiği bir dönemden geçiyor. Yemeksepeti üzerinden TEMA Vakfı’na bağışta bulunan kullanıcılar; Vakfın doğanın korunması için yürütülen yasal ve bilimsel temelli çalışmalara destek ve yaşanabilir bir gelecek hayaline umut oluyor.

Öğrencilere Özel ‘TEV Yemek Yardımı Fonu’
Yemeksepeti iş birliği ile TEV’in “Yemek Yardımı Fonu”na destek veren kullanıcıların bağışları, öğrencilerin aylık yemek giderlerinde kullanılıyor.

TOG ile Önce Sağlık
TOG Sağlık Bilimleri Burs Fonu, Tıp Fakültesi, Eczacılık, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon gibi bölümlerde okuyan öğrencilerin burs imkanlarından yararlanmasını sağlıyor.

Türk Kızılay ile Sofraları Bereketlendir
Yemeksepeti kullanıcıları, uygulama üzerinden kendi siparişlerini verirken ödeme adımına geldiklerinde Türk Kızılay’ın “Aşevlerine Nakdi Bağış Desteği” seçeneği ile bağış da yapabiliyor. Böylece Türk Kızılay aşevlerinde hazırlanan sıcak yemekler, ihtiyaç sahiplerinin iftar ve sahur sofralarını bereketlendiriyor. Aşevlerine gelemeyen ihtiyaç sahiplerinin yemekleri ise Türk Kızılay gönüllüleri aracılığıyla evlerine kadar götürülüyor.

UNICEF ile ‘Beslenme - Acil Durum’
Yemeksepeti kullanıcıları Ramazan boyunca UNICEF’in küresel beslenme programına bağış yapabiliyor. Bu fon 2021’de COVID-19 salgınından etkilenen, doğal felaketlerin etkilediği ya da çatışma bölgelerinde yaşayan 5 yaş altındaki 6,3 milyon çocuğun beslenme yetersizliği tedavisine ulaşmasını destekliyor.

Yapılan bağışlar sahipleriyle buluşuyor!
Türkiye’nin online yemek siparişi platformu Yemeksepeti üzerinden şu ana kadar 45 bin kullanıcı tarafından 110 bin kez bağış yapıldı. Bağışlarla TEMA Vakfı tüm kentleri tehdit eden iklim krizine karşı hazırlanacak olan İklim Eylem Planları konusunda 29 ilden 50 kişiye eğitim verdi. Toplum Gönüllüleri Vakfı’na yapılan bağışlarla 6 öğrenciye 1 yıllık burs desteği sağlandı. Türk Eğitim Vakfı’na yapılan bağışlarla 1.340 öğrenciye yemek yardımında bulunuldu. Yapılan bağışlarla Türk Kızılay toplamda 5.480 kişiye gıda kolisi ve yemek dağıtımı yaptı. UNICEF’e yapılan bağışlarla ise 723 çocuğa ‘’Evde Öğrenme Seti’’ temin edildi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL