• Geri dön

  • 936 Görüntülenme

  • 155 Haber

  • 2.393 İşletme görüntülenme


Ruffles; UEFA Vakfı ve streetfootballworld iş birliği ile futbolu tüm dünyadaki topluluklara iyilik verecek bir güç olarak kullanıyor

Ruffles® bugün futbolun gücü sayesinde dünyanın dört bir yanındaki topluluklara mutluluk getirmek için yeni bir küresel girişim olan Ruffles RePlay'i duyurdu. Ruffles, cips paket atıklarının geri dönüşümüyle sürdürülebilir futbol sahaları yaratarak toplulukları bir araya getirmek ve gezegenimiz için olumlu sonuçlar elde etmek amacıyla UEFA Çocuk Vakfı ve streetfootballworld ile iş birliği yapıyor.

PepsiCo (NASDAQ: PEP) Global Yiyecek Kategorisi Pazarlama Başkan Yardımcısı Şebnem Erim şu değerlendirmeyi yaptı:

" Her seferinde bir cips ve bir paketle insanlara mutluluk vermek, markamızın özünde var. Oyunla insanları bir araya getiren onlarca yıllık deneyime dayanarak Ruffles RePlay'i sunmaktan gurur duyuyoruz. Sadece gezegen için olumlu bir etki yapmanın ötesinde, gelecek nesiller için fayda sağlayacak ve değişimi gerçekleştirecek alan ve programlar oluşturmak için yerel ortaklarla birlikte çalışıyoruz."

Önce Güney Afrika’nın Tembisa kenti ve ardından Rusya, Brezilya, Türkiye ve İngiltere olmak üzere 2021’de dünya çapında 5 adet RePlay futbol sahası açılması planlanıyor. Daha ilk yıl içinde 3.600 saatten fazla futbol oynanması ve 16.000’den fazla topluluk üyesi için spor eğitimleri verilmesi planlanan Ruffles RePlay kampanyası, toplumları her bir sahanın planlanma, yapım ve bakım aşamalarına dahil etmeye önem veriyor. Ruffles RePlay spora güvenli erişimi teşvik ederken, toplulukları etkileyen sosyal meselelere hitap edecek programları da oluşturmayı hedefliyor. Örneğin Güney Afrika’daki yerel program, EduFootball oturumlarıyla gençleri güçlendirmeyi, katılımlarını teşvik etmeyi, temel yaşam becerilerini ve sosyal yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda Ruffles, Türkiye’ de açılacak futbol sahası ve çalışmaları ile kadın futboluna destek olmayı hedefliyor.

Uzun süredir Ruffles’ın küresel elçisi olan ve 6 kez Ballon d’Or (Altın Top) kazanan Lionel Messi: “Futbola genç yaşta başlayacak kadar şanslıydım ve hayatımı değiştirdi. Herkes bu oyunu oynama ve spora âşık olma şansını hak ediyor. Ruffles RePlay tüm dünyada topluluklara bu şansı veriyor. Bu projeye katkıda bulunmaktan dolayı gurur duyuyorum ve gelecek nesil üzerinde yapabileceği etki beni heyecanlandırıyor,” dedi.

Ruffles RePlay sahaları, çevre üzerindeki negatif etkiyi asgari düzeye indirirken toplumsal değeri en üst düzeye çıkarıyor. Sahayı oluşturan malzemelerden kuruluma varıncaya kadar bütün aşamalarda sahalar çevre açısından mümkün olduğunca sürdürülebilir olacak şekilde tasarlanıyor. Küresel bir yapay saha üreticisi olan GreenFields ile iş birliği içinde, yerel atık ve geri dönüşüm ortaklarından toplanan boş Ruffles cips paketlerine ikinci bir hayat veriliyor. Parçalara ayrılan paketler çimin alt tabakasını oluşturan ve Ecocept adı verilen paletlere dönüştürülüyor. Hem çim hem de Ecocept tabakası kullanım ömürlerinin sonunda %100 geri dönüştürülebiliyor. Bir çim saha yaratmanın ötesinde Ruffles sahalarının tahmini 10 yıllık ömürleri boyunca sıfır karbon ayak izi bırakmalarını sağlayacak bir strateji benimsemeyi de taahhüt ediyor.

Ruffles'in bu küresel girişimi ve taahhüdü bağımsız danışmanlık şirketi Good Business tarafından onaylandı. Good Business’ın yaptığı kapsamlı araştırma, Ruffles RePlay sahalarının birçok alanda çevre üzerindeki etkilerinin alternatif yapay sahalara göre önemli ölçüde daha az olduğunu gösterdi. Ruffles RePlay sahaları sera gazı emisyonunun azaltılması, mikro plastik kirlilik, geri dönüştürülebilir materyal ve çim, ekoloji ve su kullanımı gibi alanlarda çevre üzerinde daha az etki yapıyor.

UEFA Çocuk Vakfı Başkanı Aleksander Čeferin: “Futbol ve sporun insanların hayatlarını iyileştirmek için nasıl kullanılabileceğini ilk elden gördük. Birlikte çalışarak ve Ruffles RePlay’i destekleyerek, aksi takdirde oyun oynayacak hiçbir yeri ve kendilerini geliştirme fırsatı olmayan binlerce kişi üzerinde anında olumlu etki yaratıyoruz,” dedi.

Futbol camiasıyla köklü bağlara sahip olan Ruffles, Erkekler UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kadın futbolunun resmi ortağı. Marka 2017 ve 2018’de Ürdün’deki Za’atari ve Azraq Mülteci Kamplarında çocuklar için geliştirdiği ve o zamandan bu yana 35.000 kişiye spora erişim imkânı sağlayan yapay sahaları bir adım ileriye taşıyarak Ruffles RePlay’i başlattı.



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL