• Geri dön

  • 155 Görüntülenme

  • 36 Haber

  • 873 İşletme görüntülenme


Gelişen teknoloji ve değişen yaşam standartları, beraberinde çok sayıda alışkanlığı da dönüştürüyor. Bugün, çoğu kullanıcı dijital dünyanın nimetlerinden faydalanarak yaşamını sürdürüyor. Bir taraftan dijital değişim ve teknolojinin sunduğu yeniliklerden yararlanmak, diğer taraftan da zamandan tasarruf ederek sevdiklerine daha fazla vakit ayırmak isteyen kullanıcıların, son günlerde en çok tercih ettiği teknolojik aletlerin başında robot süpürgeler geliyor.

Robot süpürgelerin, şehir hayatının vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirten İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen; dijital dünyanın, işlevselliğinden çok kazandırdığı zaman tasarrufunun altını çizerek, bu ürünlerin kullanım alanlarının gelecek yıllarda daha da artacağını söylüyor.

İlk modelleri 2001 yılında piyasa çıksa da, son dönemde fazlasıyla popülerleşen robot süpürgeler, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de 2010’lu yılların ortalarından itibaren yaygınlaşmaya başladı.

Dünyaca ünlü şirketler ise, her geçen gün yüksek emiş gücü, tek şarjla büyük alanların temizliğini yapabilen yüksek pil gücü, sese maruz kalmadan, kullanıcının evde olmadığı saatlerde evin otomatik olarak temizlenmesini sağlayan temizlik planlama özelliği, gelişmiş haritalama ve oda tayin etme, paspas eklentisi, zemin analizi, temizliği bitirdiğinde topladığı çöpleri şarj ünitesinde bulunan çöp haznesine aktaran çöp istasyonu ve dahası yeni yeteneklere sahip akıllı robot süpürgeleri piyasaya sürmeye devam ediyor.

Robot süpürge satışları, geçen yıla oranla %64 arttı

Son 3 aylık satış ve internet trafiği verileri geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında, İncehesap.com’da, robot süpürge satışlarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla %64 arttığı, en çok satılan 10 modelden 4 tanesinin akıllı paspas özelliğine, 2 tanesinin ise çöp istasyonu özelliğine sahip olduğu açıklanıyor.

25-30 yaş arası kitlenin ilgisi yoğun

İncehesap.com verilerine göre; robot süpürge sayfalarını ziyaret eden kullanıcıların sayısının 2,6 kat arttığı, kullanıcıların paspas ve çöp istasyonu bulunan ürünlere daha fazla ilgi gösterdiği, robot süpürge sayfalarını ziyaret eden 25-34 yaş aralığındaki kitlenin geçen yıla oranla 2 kat arttığı ve toplam ziyaretçi kitlesinin %50’sini oluşturduğu da söyleniyor. Robot süpürge sayfalarını ziyaret eden 35-44 yaş aralığındaki kitle ise, geçen yıla oranla 3,4 kat artarak toplam ziyaretçi kitlesinin %40’ını oluşturuyor.

Robot süpürgelere en çok ilgi gösteren il: İstanbul

Son üç ayda robot süpürgelere en çok ilgi gösteren iller, sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya olarak sıralanırken, robot süpürge sayfalarını ziyaret eden erkek kullanıcıların sayısı, geçen yıla oranla 3,2 kat artarak toplam ziyaretçi kitlesinin %69’unu oluşturuyor. Robot süpürge sayfalarını ziyaret eden kadın kullanıcıların sayısı ise, geçen yıla oranla %70 artarak toplam ziyaretçi kitlesinin %31’ini oluşturuyor.

İncehesap.com’dan, Robotuya’nın müjdesi!

Teknolojik gelişmelerle birlikte, bugünkü robot süpürgelerde dezavantaj olarak görülen bazı durumların da ortadan kalktığına tanıklık edeceğimizi belirten Türkiye’nin lider e-ticaret platformlarından İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, “İncehesap.com olarak, gelecek günlerde kullanıcılarımıza en yeni robot süpürgeleri en uygun fiyatlarla ulaştırma gayreti içinde olacağız. Yakın bir tarihte, ithalatçısı olduğumuz yeni bir markayla kullanıcılarımızın karşısına çıkmanın heyecanını yaşıyoruz” diyerek yeni markası Robotuya’nın müjdesini verdi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL