• Geri dön

  • 390 Görüntülenme

  • 83 Haber

  • 484 İşletme görüntülenme


Okulların kapanmasıyla beraber çocukların iple çektiği tatil süreci başladı. Bu dönemde en çok konuşulan konulardan biri de tatilin nasıl değerlendirileceği… Uzmanlar, çocukların özelliklerine göre planlanmış verimli bir tatilin, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişime katkı sağladığının altını çiziyor. Çocukların yaz tatilini nitelikli bir şekilde geçirmesine yardımcı olacak hediye alternatifleri D&R’da yer alıyor.

İlişkinizi güçlendirecek oyunlar oynayın

Çocukların en büyük ihtiyaçları arasında oyun oynamak yer alıyor. Oyunu, bir zaman geçirme aracı yerine çocuğunuzu daha derinden keşfetmenize, onunla ilişkinizi güçlendirmenize yardımcı bir fırsat olarak değerlendirebilirsiniz. İç dünyasını zenginleştirici oyunların, onun kendisini daha iyi ifade etmesini sağlayacağını unutmayın. Oynadığı oyunlarda çocuğunuza eşlik edebilir, oyunu beraber yapılan bir rutin haline getirebilirsiniz. Havada yapılan çizimleri uygulama sayesinde ekrana yansıtan ve çizimler yapılırken diğer takımın ekranda gördüğü resimleri tahmin etmeye çalıştığı Mattel Pictonary Air ya da başparmakları kullanmadan verilen görevlerin tamamlanmaya çalışıldığı Yasaklı Parmaklar oyunlarından birini tercih edebilirsiniz. Çocukların yaratıcılığını ve hayal gücünü geliştiren bu oyunlar, aynı zamanda aileleriyle birlikte eğlenceli vakit geçirmesini sağlıyor.

Yaratıcılığını geliştirecek aktiviteler yapın

Yaz tatilinde çocuğunuzla yaratıcılığını geliştirecek mesleki canlandırma oyunları oynamayı da tercih edebilirsiniz. Grup bilinci aşılayacak, iş birliği odaklı oyunlar iyi birer alternatif olabilir. Akla ilk gelenler arasında yer alan Lego setleri veya maketlerle çocuğunuzun el-göz koordinasyonunu güçlendirmeniz ve ince motor becerilerinin gelişmesine destek vermeniz mümkün. Çocuklarda hayal gücü ve yaratıcılığı besleyen Lego Disney Princess Elsa, Lego Creator Korsan Gemisi ile maket modellerini D&R’da bulabilirsiniz.

Deniz kenarında keyifli vakit geçirin

Çocuklar için yaz tatilinin en eğlenceli anları elbette ki plajda geçirilen vakitler çünkü plaj dendiğinde onlar için akla deniz, kum, güneş üçlüsünden çok oyun oynamak geliyor. D&R’da, çocukların plajda aileleri ya da arkadaşlarıyla oynayabileceği ürünler yer alıyor. Plaj Tenisi Seaworld, Triangle Wave Fırlatma Oyunu ve Catchball Sure, bu anlamda en çok tercih edilen oyunlardan. Aynı zamanda CX-32W Kameralı Otonom Kalkış Yapan Drone Seti de iyi bir hediye alternatif olarak öne çıkıyor. Çocukların sahilde geçirdikleri zamanı daha keyifli kılan bu setleri, onlar için birer sosyalleşme fırsatı olarak da değerlendirebilirsiniz.

Birlikte kitap okuyun

Çocuğunuzla yazın kitap okumaya, yeni şeyler keşfetmeye zaman ayırmayı atlamayın. Onu, yaşına uygun kitapların olduğu bölüme yönlendirip istediği kitapları seçmesine izin verin. D&R’da çocukların keyifle okuyup hayal dünyalarını geliştirebilecekleri kitaplar bulabilirsiniz.

Tanınmış yazarlar çocuklar için önerdi

Ünlü yazarların D&R için hazırladığı kitap önerilerine göz atabilir, içlerinden dilediğinizi seçebilirsiniz. Yazarların önerdiği çocuk kitapları seçkisinde şu kitaplar yer alıyor:

Ceyda Düvenci

Bu Vücut Benim! Ben Ne Dersem O Olur! – Jayneen Sanders
Kitabevi Güncesi Kalabalık Bir Cumartesi – Burcu Ural Kopan & Gökçe Akgül
Çıtır Çıtır Felsefe – Brigitte Labbe

Özgür Özgülgün

Hişt! Hişt! – Fuat Sevimay
Galata’nın Tembel Martısı - Behiç Ak
Yol Ver Deniz - Halikarnas Balıkçısı
Vanilya Kokulu Mektuplar - Sevim Ak

İpek Ongun

Tom Sawyer'in Maceraları – Mark Twain
Charlie’nin Çikolata Fabrikası – Roald Dahl
En Güzel Öykünü Yaz - Christopher Edge
Ege Kıyılarından Eski Zaman Masalları – Ahmet Ünver

İclal Aydın

Sanat Defne - Ongun Müminoğlu
Bambi - Felix Salten
Demiryolu Çocukları - Edith Nesbit
Shakespeare’den Güzel Öyküler - Edith Nesbit

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL