• Geri dön

  • 391 Görüntülenme

  • 21 Haber

  • 270 İşletme görüntülenme


BABACAN HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI İBRAHİM BABACAN, REUTERS RÖPORTAJI:
İBRAHİM BABACAN:
‘’GAYRİMENKULDE 2019'DA İSTANBUL BEYLİKDÜZÜ VE GAZİANTEP'TE TOPLAM 600 MİLYON TL YATIRIMLA İKİ PROJEYE BAŞLAYACAĞIZ ‘’ ‘’2019'DA GYO KURUP HALKA ARZ PLANIMIZ VARDI; YÜKSEK FAİZ VE KUR ORTAMI NEDENİYLE ERTELEYECEK GİBİ GÖRÜNÜYORUZ’’ 

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, Reuters’e verdiği röportajda, faaliyetlerini ağırlıklı olarak inşaat, gayrimenkul ve arazi geliştirme alanlarında sürdüren holdingin önümüzdeki dönemde enerji ve lojistik yatırımlarıyla büyümeyi planladığını söyledi.

Jeotermal enerjide 2021 yılına kadar 200 milyon Euro yatırım planladıklarını, lojistik sektörüne de bu yıl 120 milyon lira yatırımla giriş yapacaklarını kaydeden Babacan, bu yıl ayrıca İstanbul ve Gaziantep'te toplam 600 milyon liralık iki gayrimenkul projesine daha başlayacaklarını söyledi.
Söz konusu yatırımları öz kaynak artı kredi ile finanse edeceklerini belirten Babacan, 2019 için planladıkları halka arzı ise yüksek faiz ve kur ortamında daralan yatırımcı talebi nedeniyle ertelemeyi düşündüklerini söyledi.

Yeni girecekleri bir diğer alanın da lojistik sektörü olacağını belirten Babacan, "Kuzey Marmara yolu civarındaki bölgelerde lojistik depolamalarla ilgili Hadımköy'de yatırımımız söz konusu. Denizyolu ve demiryolunun da geçtiği bir bölge olarak Kuzey Marmara'nın bir hub olacağını öngörerek, orada lojistik depolama üzerine iki ayrı inşaatımız 2019'da başlayacak. İki ayrı arazide lojistik depolama üzerine toplamda 120 milyon TL'lik yatırım olacak" diye konuştu.

GAYRİMENKULDE 2019'DA 2 YENİ PROJEYE 600 MİLYON TL YATIRIM
Gayrimenkul sektöründe ise, şu anda toplam yatırım tutarı 1.6 milyar lira olan üç projelerinin devam ettiğini belirten Babacan, bu yıl toplam yatırım tutarı 600 milyon lira olan iki projeye daha başlayacaklarını söyledi.

Babacan, "Bu projelerden biri İstanbul Beylikdüzü'nde 450 milyon liralık bir yatırım. 150 civarı konut, detoks oteli, emeklilik yaşam merkezi dahil kasaba kenti şeklinde konsept yapacağız. Diğer projemiz ise Gaziantep'te 150 milyon lira yatırımla yapacağımız konut projesi" dedi.

Yüksek mevduat faizleri nedeniyle yatırımcıların kafasının biraz karışık olduğunu ifade eden Babacan, "Konut alıcısında faiz getirisi yüksek, ev alıp kiraya vereceğime paramı bankaya yatırsam şu kadar gelir elde ederim diye kafa karışıklığı var. Biz de yatırımcı bize vereceği parayı bankaya yatırsa bir yılda elde edeceği mevduat getirisi kadar tutarı kendisine indirim olarak yansıttığımız bir kampanya başlattık" dedi.

İndirimlerin yanı sıra, farklı kampanyaların satışları tetiklediğine inandıklarını kaydeden Babacan, 60 ve 40 ay vadeye sıfır faiz imkânı da sunduklarını söyledi.

İnşaatın yanı sıra arazi geliştirme konusunda da çalışmalar yürüttüklerini belirten Babacan, "Şehrin gelişeceği çeperleri yakın markaja alıp oralarda yer almak istiyoruz. Yeni havalimanı, Kanal İstanbul, 3. köprü yolu ve bunu bağlayan demiryolu denizyolu hatları bölgelerinde 5-6 yıldır yatırım yapıyoruz" dedi ve ekledi:

"Kanal İstanbul ve diğer projelerde biz de orada yapılacak konut projelerinde bulunmak istiyoruz. Bununla ilgili buralarda yatırımlarımız devam ediyor. Bizim orada yaklaşık 600 bin metrekare arazi stokumuz var. 10 bin üzerinde konut planlıyoruz."

HALKA ARZ PLANI
Holding bünyesinde bir gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) şirketi kurarak halka arz planları olduğunu belirten Babacan, "Dövizin ve faizin yüksek olduğu dönemlerde sermaye piyasalarında borsa yatırımcı ilgisinde daralmalar oluyor. Halka arza GYO yatırım ortaklığı şirketi olarak çıkma hedefimiz var. Ondan sonra halka arz yapıp oradan sağladığımız finansmanla daha farklı projeler yapmayı düşünüyoruz. Ancak şu anda bunu bu yıl erteleyeceğiz gibi görünüyor" diye konuştu. Babacan, 2018 yılında yüzde 19 büyüyen holdingin cirosunun 390 milyon lira seviyesinde gerçekleştiğini, 2019'da ise yüzde 25 büyüme hedeflediklerini söyledi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL