• Geri dön

  • 237 Görüntülenme

  • 48 Haber

  • 180 İşletme görüntülenme


YÜKSEKTE ÇALIŞMA PLATFORMLARIYLA TÜRBİNLERE HIZLI VE KOLAY MÜDAHALE YAPILIYOR

Rüzgar enerjisinde toplam kurulu gücü 10.585 MW’ye ulaşan Türkiye’de, 3.868 rüzgar türbini bulunuyor. Milyonlarca euro yatırımların gerçekleştiği ve içerdiği her bir türbin ile binlerce haneye elektrik sağlayan RES’lerin bakım ve onarımlarında her zaman, maliyet ve yüksek iş güvenliğinin önemli unsurları oluşturduğunu belirten Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, sahip oldukları erişim platformlarıyla türbinlerdeki verimliliğe yeni bir boyut kazandırdıklarına dikkat çekiyor.

Türkiye’nin rüzgarı sert esmeye devam ediyor. Özellikle rüzgar enerjisinde devrim gerçekleştirerek son 10 yılda çok önemli bir yenilenebilir enerji kaynağına sahip olan ülkemizde toplam kurulu güç 10 GW üstüne çıkarken, 272 RES’de toplam 3.868 adet rüzgar türbini bulunuyor. Yurtiçi ve yurtdışındaki rüzgar enerjisi santrallerine servis hizmetleri sunan ve ülkemizdeki rüzgar enerjisi sektörünün en büyük özel servis sağlayıcısı konumuna gelen Ülke Enerji’nin Genel Müdürü Ali Aydın, kule ve kanat erişimi sağlayan son teknolojiye sahip yüksekte çalışma platformları ile bakım ve onarım servislerinde Avrupa standartlarının üstünde performans sergilediklerinin altını çiziyor.

10 Milyon Euroluk Ekonomiye Sahip Türbinlerde Duruş Süresini En Aza İndiriyorlar

Wind Europe verilerine göre yaklaşık 10 milyon euroluk bir ekonomik etkiye sahip her bir türbinin verimli çalışmasında türbin kanatları ve kuledeki iç/dış denetimler ciddi önem arz ediyor. Bu alana yönelik gerçekleştirilen klasik yöntemlerin de artık yetersiz kaldığına dikkat çeken Ali Aydın, türbinlerin tüm dış bakım ve onarım operasyonları için en uygun çözümler olan yüksekte çalışma platformları (kule ve kanat erişim platformları) sayesinde Ülke Enerji’nin hizmet verdiği yatırımcı ve rüzgar türbini üreticilerinin, bir işlem için birden çok tedarikçi ile çalışma zorunluluğundan kurtulduğunun altını çiziyor. Ayrıca çalışma ortamının platform olması sayesinde tek hasarla aynı anda birden fazla teknisyenin de ilgilenebildiğini aktaran Aydın, hızlı mobilizasyonu ve kolay kurulumu ile türbinlerin duruş süresini de kısaltan yüksekte çalışma platformlarının, üretim sürekliliğine de etkinlik katarak birden çok alanda faydasını ortaya koyduğunu belirtiyor.

Kanatlara 360 Derece Erişilebilirlik ve 160 Metrede Bile Operasyon Fırsatı

Doğada kendi halinde esen rüzgarı enerjiye dönüştürme sürecinde verimlilik kaybını en aza indirip, yapılan yatırımları korumak ve bunun için akılcı, inovatif ve teknolojik çözümler üretmek gün geçtikçe daha da elzem hale geliyor. Türkiye ve çevre ülkelerde tek yetkili temsilcisi olduğu platform üreticisi Alman Käufer firmasının son teknolojiye sahip kule ve kanat erişimi sağlayan yüksekte çalışma platformları ile enerji arzına katma değerli hizmetler sunduklarını belirten Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, türbin kanatlarına 360 derece erişilebilirlik sunan kanat platformları ve kule boyunun tamamına yükselerek nacelle bölümüne sadece santimetreler kalacak şekilde yaklaşıp en ufak korozyona bile müdahaleyi mümkün kılan kule platformlarıyla türbinlerin bakımlarında Avrupa standartlarının üzerine çıktıklarını aktarıyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL