YILDIZ HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ

KISIKLI MAH. ÇEŞME ÇIKMAZI SOK. NO:6/1 34692 ÜSKÜDAR - ÜSKÜDAR / İSTANBUL / TÜRKİYE

En son güncellenme Tarihi: 6.11.2019 12:27:00
Değerlendirme :

Bilgilerinin hatalı veya eksik olduğunu düşünüyorsanız güncelleyebilmemiz için lütfen bize bildiriniz.

İşletme değerlendirmeleri ve yorumlar

Şikayet Yaz İlk yorum yapan siz olun

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : YILDIZ HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ
  • Firma Türü : ANONİM ŞİRKET
  • Kuruluş Tarihi : 14 Eylül 1989 Perşembe
  • Sermaye : 563.000.000,00 TL
  • Vergi Dairesi : İSTANBUL - DAVUTPAŞA VERGİ DAİRESİ
  • Vergi Numarası : 9650028323
  • Ticaret Odası : İSTANBUL TİCARET ODASI
  • Sicil Numarası : 257838-0
  • NACE Kodu : 642019
  • Mersis No : 0965002832300019
  • E-Tebligat Adresi : 25999-43067-61726
1944 İlk Bisküvi

Yıldız Holding olarak yolculuğumuz; 1944 yılında, Ülker markasını taşıyan ilk pötibör bisküvinin imalatıyla başladı. Sabri Ülker’in Eminönü Nohutçu Han’da ağabeyi Asım Ülker ve üç çalışma arkadaşıyla birlikte ürettikleri bu bisküvi, kurumsal tarihimize ilk ürün olarak geçti.

1948 İlk Fabrika

Topkapı Takkeci semtindeki Sağmacılar Köyü’nde bir bisküvi fabrikası kurduk. İmalathaneden bu fabrikaya geçişle, bisküvi üretim kapasitemizi önemli ölçüde artırdık.

1965 Ülker Bisküvi Fabrikası Yeni Adresi Topkapı

Döviz tahsisi çıkmasıyla birlikte modern üretim makineleriyle Topkapı Davutpaşa’daki fabrikayı kurduk. Bisküvi üretiminin çeşidinin artmasıyla dağıtım konusunda da yeni düzenlemeler yaptık. Anadolu’da perakendeci esnaftan siparişler alarak, ürünleri nakliye farkı almadan fabrika fiyatına ulaştırdık.

1970 Yatırımlar İstanbul’u Aşıyor

Bisküvi üretimini ilk kez İstanbul dışına taşıdık ve Ankara’da kurduğumuz Anadolu Gıda Şirketi ile üretime başladık. Anadolu Gıda’yı halka açık bir şirket olarak kurup o dönem için bir ilki gerçekleştirdik.

1972 İlk Çikolata

Bisküvi fabrikasındaki bir hatta çikolatalı ürünlerin üretimine başladık.

1974 Çikolatanın da Modern Bir Fabrikası Oluyor

Topkapı Davutpaşa'da bulunan bisküvi fabrikamızın yanında Ülker Çikolata Fabrikası’nı kurduk. Bisküvi çeşitlerinin yanına eklenen çikolata çeşitleri ile ürün gamımızı genişlettik.

İlk İhracat

Ortadoğu pazarlarına 200 bin dolarlık bisküvi ihraç ederek, dünyaya açılmanın ilk adımlarını attık.

İlk Ar-Ge Departmanı

Dünyadaki gelişmelerden geri kalmamak ve uluslararası şirketlerle rekabet edebilmek için ilk Ar-Ge departmanımızı oluşturduk.

1978 Un Üretimi Başlıyor

Bisküvi ve kek ürünlerinin temel hammaddesi olan unun kalitesini garanti altına almak için 1978 yılında kendi unumuzu üretmeye başladık.

1979 Ambalajımız da Farklılaşıyor

Ürünlerimizde kullandığımız polimer ambalajlar ile pazarda atağa kalktık. 1983 yılında da zamanının modern ambalaj malzemesi olan BOPP üretimine yatırım yaptık. Bu yatırımlar, gelecekteki büyük ambalaj grubumuzun ilk sinyalleriydi.

1983 Ambalaj Sektörüne Adım Atılıyor

Ürünlerin uzun süre bayatlamadan hijyenik olarak saklanması için Anadolu Grubu ortaklığı ile Manisa’da Polinas Plastik Ambalaj fabrikası kuruldu.

1984 Topkapı Makine Kuruluyor

Bisküvi ve çikolata için ihtiyaç duyulan üretim makinelerinin grup içinde üretilmesi amacıyla gerekli yatırımları yaparak Topkapı Makine’yi kurduk. Şirket, makine teknolojisindeki üst düzey teknik bilgi ve birikime sahip olarak ihtiyaç duyulan makine ve üretim bandı imalatını üstlendi.

1989 Yıldız Holding Kuruluyor

13 Kasım 1989’da tüm şirketleri holding çatısı altında topladık.

1992 Yağ Sektörüne Yatırım Yapılıyor

Dikey entegrasyonla, büyüme sürecimizin en önemli halkalarından biri olan Besler Gıda’yı kurduk.

1993 Dünya Deviyle Ortaklık

Avrupa’nın en büyük nişasta üreticisi Cerestar Grubu ile ortaklık yaparak Pendik Nişasta’yı kurduk. Bu yatırım; güçlü bir yabancı ortaklığın yanı sıra, dikey entegrasyonumuzu sürdürmemiz için de önemli bir aşamaydı.

Ülkerspor Kuruluyor

1993’te Nasaş’ı alarak Ülkerspor Basketbol Kulübü takımını oluşturduk. Ülkerspor liglerde mücadelesine başladı.

1995 Kek Üretimi Başlıyor


Türkiye’nin ilk kek barlarını ve dolgulu keklerini üretmeye başladık.

1996 Süt ve Sütlü Ürünler Endüstrisine Yatırımlar Başlıyor

Ak Gıda fabrikasını kurarak süt ve sütlü ürünler sektörüne de yatırım yapmaya başladık. Bu yatırımla birlikte ‘Ülker İçim’ markası doğdu.

Dağıtım Yeniden Yapılanıyor

Ürün dağıtımında büyük ağırlığı bulunan toptancı kanalının yerine distribütörlük ve plasiyerlik sistemini geliştirdik.

1999 Yurtdışına Yatırımlar Başlıyor

Yurtiçi ve yurtdışında büyüme konusunda önemli adımlar atarak Karaman’da bir bisküvi fabrikası ve Cidde’de bir çikolata fabrikası satın aldık.

2000 Yönetim Yapısı Yenileniyor

Kurucumuz Sabri Ülker, aktif yönetimi kendisinden sonraki kuşaklara devrederek, grubun ‘Onursal Başkanı’ oldu. Altı başkanlık ve icra kurulu oluşturuldu. Holding İcra Kurulu Başkanı Murat Ülker oldu. Yönetimde yeni bir dönem başladı.

Gıda Sektöründe Yeni Ürünler Üretiliyor


Yeni ürünler ve yeni kategorilerde büyüme kararımız sonuç verdi: Sakız, hazır çorba ve pişirmeye yardımcı ürünler pazarına girdik. Bizim Mutfak markası güçlendi.

2001 Sakıza Yatırım Yapılıyor


Dönemin en büyük üçüncü sakız üreticisi olan Baycan’ın önemli bir payını satın aldık.

2002 Çamlıca ile Meşrubat Pazarına Giriliyor

2001 yılında Link ile adım attığımız içecek sektöründeki konumumuzu, 2002 yılında geleneksel gazoz markası olan Çamlıca’yı satın alarak güçlendirdik. Ayrıca Della Gıda, içecek üretimine 2002 yılında başladı.

2003 Cola Turka Raflardaki Yerini Alıyor

Della Gıda tesislerinde ürettiğimiz Cola Turka’yı, yüksek ürün kalitesi ve etkili bir pazarlama stratejisi izleyerek tüketiciyle buluşturduk. Lansman sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da dikkat çekti.

Dondurma Pazarına Giriliyor


Dondurma üretimi için kurduğumuz Natura Gıda Golf ile marka dondurma üretimine başladık.

Ülker Bisküvi Halka Açılıyor


Ülker Bisküvi A.Ş., İMKB’de işlem görmekte olan Anadolu Gıda Sanayi A.Ş. ile kendi ismi altında birleşerek halka açıldı.

2004 Hazır Kahve Sektörüne Yatırım Yapılıyor

2003 yılında başladığımız özel aromalı geleneksel Türk kahvesi üretiminden bir yıl sonra, Cafe Crown markasıyla hazır kahve pazarına iddialı bir giriş yaptık. Özellikle 3'ü 1 Arada ürünler piyasada ciddi bir çıkış yaptı.

2005 Kellogg’s ile Ortaklık


Türkiye’de 2005 yılına kadar ithal edilerek pazarlanan dünyanın en büyük ve tanınmış tahıl gevreği üreticisi Kellogg’s ile ortaklık kurduk. Kellogg’s markası, ürünlerde ilk defa başka bir marka ile yan yana yer aldı.

2006 Fenerbahçe Ülker Kuruluyor


Basketboldaki yolculuğumuza, 4 Türkiye Ligi Şampiyonluğu, 6 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 3 Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazanan Ülkerspor’dan sonra Fenerbahçe Basketbol Şubesi ile bir araya gelerek oluşturduğumuz Fenerbahçe Ülker takımı ile devam etmeye karar verdik.

2007 Godiva ve Globalleşme

ABD’li Campbell Soup şirketine ait dünya devi çikolata markası Godiva’yı satın alarak, global düzeyde büyük bir başarıya imza attık. Godiva, globalleşme sürecimizin en önemli halkası oldu.

Çocuklar İçin Futbol


Türkiye Futbol Federasyonu işbirliği ile 2007 yılında HERKESiçinFUTBOL projesini hayata geçirdik.

2008 Yeni Yatırımlar Hız Kesmiyor


Türkiye’nin ilk ambalajlı ekmeği UNO’yu üreten Unmaş ve Komşu Fırın zincirini yöneten Doruk Unlu Mamuller'e ortak olduk. Doğa Çay ve Oba Çay şirketlerini de aynı yıl holding bünyemize kattık. Türkiye’nin ilk dondurulmuş gıda şirketi Kerevitaş’ı gruba katarak bu alana da giriş yaptık.

Ülker Çocuk Sinema Şenliği


Yıldız Holding’in en köklü markasının adını taşıyan ‘Ülker Çocuk Sinema Şenliği’ etkinliğini başlattık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklara Türkiye’nin pek çok ilinde ücretsiz film armağan ettik. Şenlik gelenekselleşti.

2009 Ülker’in 65.


YılıLokomotif markamız Ülker’in 65’inci yılını kutladık. Kutlamaların ana fikri, markanın herkesin hayatında mutlu anlar sağlamış olmasından yola çıkarak ‘Hayatı Güzel Kılan Mutlu Bir An’ olarak kurgulandı.

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı Kuruluyor


Ulusal ve uluslararası düzeydeki bilimsel çalışmaları, mevzuatları ve uygulamaları takip etmek, toplumun sağlıklı beslenme ve gıdalar hakkında doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması için yapılan çalışmaları desteklemek üzere Sabri Ülker Vakfı’nı kurduk.

Sakız Sektöründe Büyük Bir İşbirliği


Sakızda dünya devi olan Gumlink’le yüzde 50 ortaklık yaparak kurduğumuz Continental Confectionery Company sayesinde Türkiye’nin, Avrupa’nın sakız ve şekerleme merkezi olmasının önünü açtık.

2010 Eckes-Granini Group ile Ortaklık


Avrupa’nın önde gelen meyve suyu üreticisi Eckes-Granini Group ile meyve suyu sektöründe faaliyet gösterecek Yıldız Granini şirketini kurduk.

McCormick ile Ortaklı

Global bir baharat firması olan McCormick ile, yüzde 50-50 ortaklıkla Türkiye’de Yıldız McCormick şirketini kurmak için anlaştık Sahip olduğu veya dışarıdan temin edeceği kaynakları ve fonları değerlendirebilmek amacıyla gerek kendisi öncülüğünde veya başkaları tarafından kurulmakta olan ve gerekse kurulmuş bulunan her türlü ticari sınai zirai ve malişirketlerin sermayesine veya idaresine iştirak etmek ve Şirket faaliyetleri için faydalı bulunan her türlü menkul mallar ile başta arazi arsa bina ve turizm işletmeleriile kara hava ve deniz araçları olmak üzere bilcümle gayrimenkul mallar ve her nevi ayni hakları satın alabilir, satabilir,inşa edebilir, inşa ettirebilir,kiralayabilir, bunları kısmen veya tamamen başkalarına kiraya verebilir, sahibi olduğu bilcümle menkul ve gayrimenkul mallar ile gayrimaddi hakları devir ve ferağ edebilir, ayrıca irtifak ve intifa hakları ile medeni kanun ve sair kanunlar hükümleri gereğince ayni ve gayrimenkul haklarla ilgili her çeşit iltizami ve tasarrufi işlemleri yapabilir, gayrimenkuller üzerinde mükellefiyetli veya mükellefiyetsiz tasarruflarda bulunabilir, Şirketin amacı ile ilgili olarak şirketin ve üçüncü şahısların borçlarını ve alacaklarını temin için,ipotek,rehinkefalet ve diğer teminatları vermek,ipotek,rehin,kefalet ve diğer teminatları almak,saklamak,şirket lehine tesis edilmiş ipotekleri fekketmek veya devretmek. Sahibi olduğu başta kara hava ve deniz araçları olmak üzere gayrimenkullerin bakım ve onarımı için gerekli aksam yedek parça aksesuar ve sair madde ve malzemeyi yurt içinden ve yurt dışından temin edebilir ve 28.4.1999 tarihinde tescil edilen Anonim şirket esas mukavelesinde ve 27.9.2000 tarihinde tescil edilen tadil mukavelesinde yazılı olan diğer işler.

HATALI İŞLETME BİLGİSİ BİLDİRİMİ.KAPAT
İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.
YILDIZ HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ
İPTAL