• Geri dön

  • 1.812 Görüntülenme

  • 259 Haber

  • 1.393 İşletme görüntülenme


Tahta Ev Gereçleri Sağlığı Tehdit Ediyor

Neredeyse her evde bulunan tahta mutfak gereçleri, yanlış ağaç kullanımı ve tüketicilerin de bilinçsizliği nedeniyle adeta mikrop yuvasına dönüşüyor. Yemek yapılan ve yenilen mutfak gereçlerinde kullanılan tahta ürünler, sindirim problemlerinden kansere kadar birçok önemli soruna yol açıyor. Anti-bakteriyel özelliği sayesinde diğer ahşaplardan ayrılan bambu ürünleri ayırt edebilmenin mümkün olduğunu söyleyen Bambum Genel Müdürü A. Selman Yar, “Bambudan yapılan mutfak gereçlerinin pürüzsüz ve gözeneksiz bir yapısı vardır. Ancak diğer ahşap mutfak gereçlerinde kullanıma bağlı oluşan gözenekli ve çatlamış yüzeyler, bakterileri içine çeker ve yemeklere karışmasına neden olur. Bir ahşabın bambu olup olmadığını, bambu ağacında bulunan boğumlardan anlarız. Mutfak ev gereçlerinde de bu boğumlar rahatlıkla görülür. Bambu ürünleri tamamen hijyenik ürünlerdir. Bambu, böceklerin yemediği tek ağaç türüdür” dedi.

Geçmişten bugüne kadar kullanılan ve her evin olmazsa olmazı haline gelen tahta mutfak gereçleri, bambu dışında farklı ağaçlardan da yapılıyor. Zamanla kullanıma bağlı olarak zarar gören tahta mutfak gereçleri, adeta sağlığımızı tehdit eden bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Anti-bakteriyel özelliği sayesinde bambu ağacı, mutfak ev gereçlerinde kullanıldığında tüm sorunları ortadan kaldırıyor.

Bambu Ürünlerini Ayırt Etmenin İpuçları

Ürünler detaylı incelediğinde bambu mutfak gereçlerinin rahatlıkla anlaşılabileceğini belirten Bambum Genel Müdürü A.Selman Yar, “Bambu mutfak gereçleri, kayından veya zeytin ağacından yapılan tahta mutfak gereçlerinden anti-bakteriyel özelliği sayesinde ayrılır. Bambu, anti-bakteriyel ve dayanıklı bir tür olması nedeniyle mutfak gereçlerinde kullanılması gereken en ideal ağaçtır. Bambudan üretilen mutfak gereçleri tamamen pürüzsüz bir yapıda olur. Diğer ağaçlardan elde edilen mutfak gereçleri, gözenekli ve çatlak yüzeyi ile tüm mikrobu emer ve yemeklere karışmasına neden olur. Bambu ağacının üzerinde boğumları vardır. Ürünlerde de bu boğumları rahatlıkla görürüz. Aynı zamanda tahta ürünlere kesinlikle cila yapılmaması gerekir. Özellikle cilalı mutfak ürünleri tercih edilmemelidir.” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL