• Geri dön

  • 695 Görüntülenme

  • 26 Haber

  • 111 İşletme görüntülenme


Deniz mahsullü makarna yapmak artık çok kolay!

Neredeyse herkesin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan makarna, hem bizim kültürümüzde hem de farklı kültürlerin öğünlerinde oldukça tercih ediliyor. Makarna yapımı her ne kadar kolay gözükse de lezzetini arttıran en önemli nokta aslında üzerine eklenecek malzeme ve sosların hazırlanışı. Kocaman Balıkçılık, hem makarnayı hem de deniz ürünlerini sevenler için deniz mahsullü makarna yapımının püf noktalarını lezzet tutkunlarıyla paylaşıyor. 

İtalyanların olduğu kadar Türk mutfağının da vazgeçilmezi olan makarna, usta ellerde hazırlandığında yemesi doyum olmayan bir lezzete dönüşüyor. Birden çok farklı lezzet ile hazırlanabilen makarna, deniz mahsulleriyle birleştiğinde ise ayrı bir lezzete dönüşüyor. Deniz mahsullü makarnanın lezzetinin püf noktası ise deniz ürünlerinin tazeliği oluyor.

Malzemeler: Kocaman Deniz Ürünleri Salatası 400 g-donuk, Tagliatelle makarna 400 g, 1 paket krema 200 ml, 1/3 çay bardağı zeytinyağı, 2 diş sarımsak (ince kıyılmış), fesleğen, karabiber, tuz ve permesan peyniri.

Yapılışı ise; Çözülen Kocaman Deniz Ürünleri Salatasını akan suyun altında yıkayarak süzün. Tagliatelle makarnayı 3 litre suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek haşlayın ve süzün. Derin bir tavaya zeytinyağını koyup biraz ısıtın. İnce kıyılmış sarımsakları tavaya ilave ederek pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun. Suyunu süzdüğünüz Kocaman Deniz Ürünleri Salatasını tavaya koyarak 2-3 dakika soteleyin. Krema ilave edip 2-3 dakika daha karıştırdıktan sonra karabiber, tuz ve ince kıyılmış fesleğen ekleyip birkaç dakika daha soteleyip ocaktan alın. Haşlayıp bir kenarda bıraktığınız makarna ile deniz mahsullerini harmanlayıp servis yapın. Dilerseniz permesan peyniriyle de süsleyebilirsiniz.

İşin püf noktasına gelirsek; Kocaman Deniz Ürünleri Salatası ön pişirilmiş bir üründür. Yumuşak kalması lezzet açısından önemlidir. Çok uzun süre pişirmemeye özen gösterin.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL