• Geri dön

  • 478 Görüntülenme

  • 23 Haber

  • 496 İşletme görüntülenme


Gençler inovasyona odaklanıyor

Geberit, sponsor olduğu “Arkitera Seyahat Bursu” ile gençlerin inovasyona bakış açısını ortaya çıkarıyor 

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından ilk kez 2011 yılında verilen ve ‘Türkiye’nin mimarlık alanındaki ilk seyahat bursu’ olma özelliğini taşıyan Arkitera Seyahat Bursu, 2017’den itibaren Geberit sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. Bu yılki teması “Mimarlık ve İnovasyon” olarak belirlenen yarışmada öğrencilerden bu başlıklar altında bir rota belirlenmesi istenecek. Mimarlık ve İnovasyon kavramının mimarlığa yansımasını sorgulatmak için yola çıkan yarışmanın son başvuru tarihi ise 8 Nisan 2019. 

İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit, Arkitera Seyahat Bursu programıyla öğrencilere destek olmaya bu yıl da devam ediyor.

Şubat ayında İstanbul, Ankara ve Eskişehir’de gerçekleştirilen tema tanıtım toplantıları kapsamında bu yıl Geberit Arkitera Seyahat Bursunun temasının “Mimarlık ve İnovasyon” olduğu açıklandı. 2017’den itibaren öğrencilerin her yıl beklediği bir burs yarışması olarak göze çarpan Arkitera Seyahat Bursu, gençlere ‘Mimarlık ve İnovasyon” kavramını detaylarıyla irdeletecek. Burs kapsamında;
Teknolojinin süreçleri ve çıktıları benzeştirdiği bir dünyada, özgünlük ve fikri mülkiyet ne demektir? Yeniyi arayan mimarlık, sosyal ve ekolojik etkisinden uzak bir şekilde değerlendirilebilir mi? Teknolojik inovasyon anlamında öncü projelerin geniş çaplı etkileri nedir ve bu pratiğe dair nasıl önermeler içermektedir? İnovasyonun kökeninde yatan adapte etme, uygulama ve kolaj pratiğinin mimarlık eğitimi ve profesyonel hayatı ile ilişkisi nedir? Sorularına cevap aranacak.

Arkitera Seyahat Bursu 2019, 1 Ocak 1994 ile 31 Aralık 1999 tarihleri arasında doğmuş; Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı ve Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü öğrencileri veya mezunlarının katılımına açık. Bursun bu yıl jüri koltuğunda ise mimar Melike Altınışık, Mimar Engin Ayaz, 2018 bursiyeri İrem Korkmaz’ın yanı sıra Arkitera ve Geberit temsilcileri yer alıyor.

‘Arkitera Seyahat Bursu 2019’ kapsamında Arkitera ve Geberit bursiyer adaylarından; dünyanın ve/veya Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki gezi planları hazırlamalarını bekliyor. Ve değerlendirme kriterleri olarak;
2019 yılı temasına uygunluk,
Bursiyerin bireysel gelişimine katkı sağlaması,
Arkitera’nın konuyla ilgisi göz önüne alınarak içeriğin tüm platformlarda konunun zenginleştirilmesine sağlayacağı katkı,
Bursiyerin sunacağı bütçenin ekonomik olması ve planlanan rotanın 7 günü aşmaması değerlendirme kriterleri arasındadır.

Katılımcıları Mimarlık ve İnovasyon kavramının mimarlığa yansımasını sorgulatmak için yola çıkan yarışmanın son başvuru tarihi ise 8 Nisan Pazartesi.

Bursiyerler yarışma hakkında detaylı bilgiye www.seyahatbursu.com adresinden ulaşabilirler.


Twitter: @seyahatbursu
instagram: @seyahatbursu

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL