• Geri dön

  • 1.792 Görüntülenme

  • 259 Haber

  • 1.394 İşletme görüntülenme


Bambum İhracatta ABD Kıtasını Hedef Aldı

Bambu İhracatında Yeni Hedef: Amerika

Pandemi sürecinde yükselen sektörlerin başında gelen züccaciye sektörü, iç pazar ve ihracatta yakaladığı büyümeyi 2022 yılında da sürdüreceği öngörülüyor. Avrupa’nın ilk ve tek en büyük bambu üreticisi olan Bambum, özellikle ihracat odaklı çalışmalarına devam ediyor. Son olarak Venuzuella’ya ihracat yaptıklarını belirten Bambum Genel Müdürü Selman Yar, “12 bin metrekarelik tesisimizde bambu çerezlikten tabağa bardaktan saklama kaplarına kadar 3500 çeşit ürün üretiyoruz. 2022 yılında yapacağımız hızlı teslimatlar ile Amerika’nın her noktasına bambu ürünlerimizi göndereceğiz. Pandemi ile birlikte Çin ve Almanya’da aksayan bambu üretimi ile talepler Türkiye’ye doğru çevrildi. Şuan Mısır ve İtalya gibi ülkelerde üretim bittiği için züccaciye ürünlerini bizden tedarik ediyorlar ”dedi.

Pandemi süreci ile birlikte doğal ve sağlıklı mutfak gereçlerine olan talebin artması bambu üretiminin büyük bir ivme yakalamasını sağladı. Doğal olmayan mutfak gereçlerinde bulunan nikelin, gıdalarda vitamin değerine zarar verdiği düşüncesiyle kurulan Bambum, iç pazar ve ihracat odaklı çalışmalarını sürdürerek dünyanın dört bir noktasına ürünlerini tedarik ediyor.

2022 yılında ihracat ağına ABD’yi ekleyeceklerini belirten Bambum Genel Müdürü Selman Yar, “12 bin metrekarelik üretim tesisimizde bir mutfağın ihtiyacı olan A’dan Z’ye birçok ürünü üretiyoruz. Pandemi süreci birçok ülkenin üretimini aksatsa da bizler bu süreçte hiç durmadan üretmeye devam ettik. Almanya ve Çin’de duran üretimler taleplerin Türkiye’ye doğru çevrilmesini sağladı. Pandemiden önce 57 ülkeye ihracat gerçekleştiriyorduk, şuan ihracat ağımızı 65’e çıkardık. En son Venezuella’ya ihracatımızı yaptık. 2022 yılında Amerika’da ofis ve depolama alanı tutarak, yapacağımız hızlı teslimatlar ile ürünlerimizi Amerika’nın her noktasına ulaştıracağız. 2022 yılında distribütörlerimizle büyüyüp, Türkiye’de olduğu gibi yurtdışında da bilinirliğimizi artırmayı hedefliyoruz. Yapacağımız katma değerli ihracat çalışmaları ile ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL