• Geri dön

  • 1.436 Görüntülenme

  • 186 Haber

  • 113 İşletme görüntülenme


2022 sezonu oyunlarını Bilkent Sahne AST’ta sergileyen Ankara Sanat Tiyatrosu, Ocak ayı boyunca birbirinden değerli eserler ile tiyatro gösterimlerine devam ediyor.

Nobel ödüllü İtalyan yazar Dario Fo tarafından yazılmış iki perdelik tiyatro oyunu “Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü’’ ile 7 Ocak’ta kapılarını 2022 sezonuna açan Ankara Sanat Tiyatrosu, tüm sanatseverleri keyifli oyuna davet ediyor. Mahir İpek, Mehmet Ulusoy, Yıldırım Şimşek, Çağlar Deniz, Velican Demirel ve Hazal Pekgöz’ün sahneleyeceği oyun 7, 14, 15 ve 21 Ocak tarihlerinde Bilkent Sahne AST’ta izleyicinin karşısında olacak. Dört cinayetle itham edilen bir kişinin mahkemede kendini savunması ekseninde gelişen “Lavanta Cinayetleri” , Yıldırım Şimşek’in muhteşem oyunculuğu ile 9, 16 ve 23 Ocak’ta Bilkent Sahne AST sahnesinde yerini alacak. Yazarlığını Tamer Turan’ın, yönetmenliğini ise Orhan Karataş’ın üstlendiği oyun, izleyenlere aile ilişkilerini, suç ve adalet kavramını sorgulatacak.

8, 22 ve 30 Ocak tarihlerinde sahnelenecek “Savaş Müzesi”, birbirini tanımayan dört kişinin katıldıkları bir gezide modern bir müzenin galeri odasında kapalı kalmaları ile başlıyor. Dış dünyayla bir servis asansörü aracılığıyla ilişki kuran karakterler beş gün kapalı kaldıkları bu müzede yapay zekâ, ırkçılık ve virüs salgını gibi günümüz konularıyla yüzleşirken, bir yandan da kendi iç dünyalarına dair yeni şeyler keşfediyor. Erdem Ulusal, Sedef Meral Özdemir, Boray İsabetli, Beyza Nur Metin ve Çayan Karataş’ın rol aldığı oyunun yazarı ise Ali Cüneyd Kılcıoğlu.

Dünyaca ünlü piyanistler Bilkent Center’da

2 Şubat Çarşamba günü, Blanc & Noir - Bir Piyano Dört El Resitali sanatseverleri Bilkent Sahne AST’a bekliyor. Piyanist Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner’den oluşan Blanc & Noir bu özel resitallerinde üstün yetenekleri ve mükemmel uyumları ile Türk ve dünya bestecilerinin eserlerine yer vererek dinleyicilere sıra dışı bir deneyim sunacak.

Ankara Sanat Tiyatrosu’nun Ocak ayı detaylı programına ulaşmak ve bilet almak isteyenler www.ast.com.tr ve www.bilkentsahne.com.tr adreslerini ziyaret edebilir.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL