• Geri dön

  • 79 Görüntülenme

  • 3 Haber

  • 37 İşletme görüntülenme


Şekersiz tatlının en pratik tarifi:

Peyman Bahçeden lezzetleriyle Limonlu Cheesecake

Peyman’ın nefis tatlı tarifleriyle sofralar şenleniyor. Hurma, dut kurusu ve çiğ cevizi buluşturan Limonlu Cheesecake, tadını rafine şekerden değil kuru meyve ve baldan alıyor. Yapımı da son derece pratik olan tarif hem lezzetli hem sağlıklı olunabileceğinin kanıtı…

Sofraların baş tacı tatlılar, Peyman Bahçeden serisinin kuru yemiş ve kuru meyveleriyle ayrı bir lezzet kazanmaya devam ediyor. Hurma, dut kurusu ve çiğ cevizin buluştuğu, pratik yapımıyla tatlı krizleri için besleyici bir çözüm sunan Limonlu Cheesecake ile rafine şekersiz bir tatlı keyfine davetlisiniz.

Tadı şekerden değil meyvelerden geliyor…

Limonlu Cheesecake, geleneksel tarifinden farklı olarak; Peyman Bahçeden Hurma, Peyman Bahçeden Çiğ Ceviz ve Peyman Bahçeden Dut Kurusu kullanılarak yapılıyor. Tadını, rafine şeker yerine hurma, dut kurusu ve baldan alan Limonlu Cheesecake, sağlıklı beslenmek isterken bir yandan da tatlı keyfinden vazgeçmeyenler için hem besleyici hem hafif bir tarif.

Tarifte yer alan kuru meyveler, glütensiz ve yüksek lifli içerikleriyle glütene karşı duyarlılığı olanların da rahatlıkla tüketebilecekleri lezzetler. Peyman Bahçeden Hurma, yüksek lif içeriğiyle kan şekeri ve sindirim sisteminin normal fonksiyonunu desteklerken, Peyman Bahçeden Dut Kurusu, demir ve magnezyum kaynağı olarak, günlük vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanmasına yardımcı oluyor. Peyman Bahçeden Çiğ Ceviz ise barındırdığı bol miktarda omega 3 yağ asitleri ve yüksek lif oranıyla kalp ve damar sağlığının korunmasına ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına destek veriyor.

Tarife aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:


Limonlu Cheesecake

Malzemeler:

Taban için:

100 gram tahıllı bisküvi
6-7 adet Peyman Bahçeden Hurma
7 yemek kaşığı/100 gram eritilmiş tuzsuz tereyağı
1/2 su bardağı Peyman Bahçeden Çiğ Ceviz

Cheesecake dolgusu için:

200 gram labne
300 gram taze peynir
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı süzme yoğurt
3/4 su bardağı Peyman Bahçeden Dut Kurusu
2 limon kabuğu rendesi
3 yumurta, oda sıcaklığında

Limon sos için:

2 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı su
3 yemek kaşığı bal
1 tutam zerdeçal
2 limonun kabuğu
1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı:

Fırını 160 derecede ısıtın. Tereyağını ısıtın. Kelepçeli kalıbı yağlayın ve her tarafını yağlı kağıt ile kaplayın. Peyman Bahçeden Hurma, Peyman Bahçeden Çiğ Ceviz ve bisküviyi rondodan geçirin. Sonra tereyağını ekleyip rondoyu çalıştırın. Kum gibi olan karışımı kalıba yayın. Cheesecake harcını yapana kadar buzdolabında bekletin. Harcı için, Peyman Bahçeden Dut Kurusu’nu blenderdan geçirin. Peynirleri ve unu ilave edip çırpmaya devam edin. Vanilya özütü, limon suyu, limon kabuğu, toz dut kurusu ve süzme yoğurdu da ilave edip çırpın. Yumurtaları tek tek kırıp çırpın. Harcı bekletmeden bisküvi tabanının üzerine dökün. Bir tepsiye alın. Yanına da 1 su bardağı su koyun ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 55 dakika pişirin. Süre bitince hemen kapağı açmayın. 15 dakika bekletin. Sürenin sonunda fırın kapağını hafif aralık bırakın ve bu şekilde yarım saat bekletin. Sonrasında fırından çıkartın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 2 saat soğutun. Limon sos için, bütün malzemeleri sos tenceresine dökün. 10-12 dakika orta-kısık ateşte çırparak pişirin. Sosu karıştırarak soğutun ve cheesecake üzerine dökün. Limon dilimi ile süsleyin. Buzdolabında 2 saat soğuttuktan sonra dilimleyip servis edin.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL