• Geri dön

  • 404 Görüntülenme

  • 26 Haber

  • 733 İşletme görüntülenme


FEST Özel Treniyle Kumbh Mela
Dünyanın En Büyük Dini Festivali

20 yılı aşkın süredir Hindistan’ın her bölgesinde kendine özgü rotalar yaratan FEST, sayısız gezgini bu benzersiz kültürle tanıştırdı. 2019 yılını “Hindistan Yılı” ilan ediyoruz ve odağında festivaller, gurme lezzetler, yerli kabileler ya da mimari hazineler gibi çok çeşitli temalar olan gezilerimizi beğeninize sunuyoruz. İşte 2019’un ilk sürprizi: 12 yılda bir düzenlenen dünyanın en büyük dini festivali Kumbh Mela.

Dünyadaki kültürel ya da dini festivallerin hiçbiri Hindistan’daki Kumbh Mela ile boy ölçüşemez. Mekke’ye ya da Vatikan’a yılda ortalama 3 milyon hacının gittiği göz önüne alındığında, son Kumbh Mela’nın katılımcı sayısının 140 milyona ulaşması oldukça çarpıcı.

FEST Travel 18-27 Ocak 2019 tarihleri arasındaki programıyla, 12 yılda bir düzenlenen bu festivali, Faruk Pekin ve Arzu Uysal liderliğinde, sadece FEST gezginlerine özel lüks trende ve özel çadır kamplarında konaklama fırsatıyla sunuyor.

Yaklaşık 9 m²’lik kompartımanlarda, duş, tuvalet, ranza tipi olmayan iki ayrı (ya da bitişik) yatak, LCD televizyon, kasa, telefon, saç kurutma makinası, bornoz, adaptör, küçük bir yazı masası, oda servisi ve wi-fi bulunuyor. FEST Özel Treninde ayrıca iki restoran, bir bar - oturma vagonu, bir adet spa ve konferans vagonu var. Allahabad’daki festival alanındaki lüks çadır kampında da yine benzer bir konfor FEST misafirlerine sunuluyor.

FESTİVALİN KÖKENİ VE KUTLANIŞI
Sanskritçede “kumbha” kulpsuz, ağzı dar, kavanoz ya da güğüm; “mela” da toplanma, festival ya da panayır anlamına geliyor. Kumbh Mela’yı “güğüm festivali” olarak çevirebiliriz. Kökeni Hindistan’da ilk nehir etkinliklerinin başladığı antik Vedik dönemine kadar gidiyor. Kaynağı Hint mitolojisi, Puranalar’da, Maharabata ve Ramayana destanlarında anlatılır, Hintlilerin yaradılış mitlerinden kaynaklanır.

Bu, hac ve suda arınma etkinliğidir. Tarihi Güneş, Ay ve Jüpiter’in burçlar kuşağındaki konumuna göre hesaplanır. Jüpiter, kova yani Kumbh burcuna, güneş koç burcuna girince başlar.

Kumbh Mela, iki biçimde gerçekleştirilir: Purna Kumbh (Tam Kumbh) 12 yılda bir Allahabad (Prayag), Haridvar, Uccain ve Nasik’te; Ardh Kumbh (Yarım Kumbh) altı yılda bir Haridvar ve Allahabad’da yapılır. Maha Kumbh Mela ise 12 Purna Kumbh Mela’dan sonra, yani 144 yılda bir gerçekleştirilir.

HİNDİSTAN’IN KÜLTÜREL VE MİMARİ MİRASIYLA DOLU BİR ROTA
Bu programda FEST’in Hindistan uzmanlığının güvencesi eşliğinde hem dünyanın en büyük dini festivaliyle hem de “ebediliğin pınarı” Varanasi, “ayıplı” tapınaklarıyla Kacuraho, ihtişamlı Acanta Mağaraları ve dünyanın en iyi korunmuş Budizm merkezlerinden Sançi gibi tarihi ve kültürel miraslarıyla tanışacaksınız.

Dinler, diller ve kültürler mozaiği Hindistan’ın mimari şaheserlerini ve doğal güzelliklerini 2019’da da FEST ile keşfedin.

• Kumbh Mela Gezimizin Broşürünü İnceleyin
• Kumbh Mela Gezimizin Detaylarını İnceleyin
• Tüm Hindistan Gezilerimizin Detaylarını İnceleyin
• YouTube kanalımızdaki Kumbh Mela Festivali videosunu izlemek için TIKLAYIN

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL