• Geri dön

  • 291 Görüntülenme

  • 3 Haber

  • 55 İşletme görüntülenme


Özel Röportaj Önerisi: Dijital Çağın Madeni; Kişisel Verileri Koruma

Günlük hayatımızda birçok finansal veya diğer başkaca işlemleri gerçekleştirirken, bilinçsiz olarak kimlik bilgileri, kredi kartı numaraları veya adres bilgileri gibi kişisel verilerimizi kullanıyoruz. Kayıt altına alınan ve depolanan bu bilgiler, veri vasfını korumaya devam ediyor. Kişisel verilerin anayasal güvence altına alınmasıyla birlikte, kişilerin açık rızaları olmadan hiçbir bilgisi işlenemiyor.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle çoğu sektörde ciddi bir hazırlıksız yakalanma hali oluşurken, bu bilgilerin depolanması veya işlenmesi adına doğru somut adım atabilen şirket sayısı oldukça az. Çoğu şirket hala düzenlemeye uygun biçimde hareket etmiyor.
Avukat Baran Usanmaz konuyla ilgili olarak ; ‘‘2016 ‘yılında yürürlüğe giren Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun tanıtılması ve farkındalık oluşturulması için düzenli olarak tesis edilen anlatımlar ve bilinçlendirmeler ile, hem toplum hem de şirketler bu konuda bilgilendiriliyor’’ dedi.

Kişilik haklarına bağlı bu bilgilerin mahremiyetinin sağlanabilmesi için yürürlüğe konulan bu kanun hakkında, bireylerin ve şirketlerin istenilen düzeyde bilgi sahibi olabilmeleri için çalışmalar sürdürülüyor.

Kişisel verilerin korunması neden önemlidir?
Sosyal medya hesaplarında kişisel verilerin korunması mümkün müdür?
Kişisel veriler yurtiçi ve yurtdışında hangi koşullarda paylaşılabilir?
Kanun çıkmadan önce toplanan kişisel verilerin durumu ne olacak?
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında şirketlerin yükümlülükleri nedir?


Konu başlıklarını görüşmek üzere Avukat Baran Usanmaz ile sizleri bir araya getirmek isteriz.
Dilerseniz röportajımızı mail ortamında da gerçekleştirebiliriz.
Değerlendirmelerinizi bekler, iyi çalışmalar dilerim.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL