• Geri dön

  • 348 Görüntülenme

  • 46 Haber

  • 232 İşletme görüntülenme


Global Yatırım Holding’in (GYH) bağlı kuruluşu ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding’in (GPH), İspanya’da bulunan Tarragona Limanı’nı portföyüne kattı. GPH, limanın kruvaziyer operasyonlarını 12 yıl süre ile (6 yıl ilave uzatma opsiyonu ile) işletecek. Tarragona Limanı, GPH’nin portföyünde İspanya’daki 3’üncü liman oldu.

Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “2027'ye kadar teslim edilmesi beklenen toplam 75 yeni yolcu gemisi var. Bu yeni filonun 2027’ye kadar kademeli olarak devreye girmesi ile birlikte gemi sayısı 402'den 500'e çıkacak olup, 2027 yılında 40 milyondan fazla yolcu ve 810 bin kez limanlara demirleme kapasitesine ulaşılacağı öngörülüyor. Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi olarak bu alanda büyüme stratejimize sadık kalarak, bu alandaki adımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz” dedi.

Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın “Kruvaziyer şirketlerinin büyük bölümü 2022 yazında, yani Akdeniz’in yüksek sezonunda gemi filolarının tamamını sefere döndürmeyi planlıyorlar. Bu da Akdeniz Çanağı’nın dünya kruvaziyer turizminden aldığı payın daha da artmasını sağlayacak. Tarragona Kruvaziyer Limanı ile birlikte ağırlayacağımız gemi ve yolcu sayısının önemli ölçüde artacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

Global Yatırım Holding’in iştiraki ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding’in (GPH) ), İspanya’da bulunan Tarragona Limanı’nı portföyüne kattı. Böylece İspanya’da 4’üncü limanı portföyüne katan GPH, Tarragona Limanı’nın kruvaziyer operasyonlarını 12 yıl süre ile (6 yıl ilave uzatma opsiyonu ile) işletecek.

Geçen yılın üçüncü çeyreğinde Tarragona Kruvaziyer Limanı altyapısına yapılan 30 milyon Euro’luk yatırım tamamlanmıştı. Bu yatırım programı ile dünyanın en büyük yolcu gemilerinin yanaşabileceği yeni bir rıhtım inşa edilmiş, iskele sayısı iki katına çıkarak 4’e yükselmişti. GPH de limana güneş enerjisi ile sürdürülebilir enerji tedariki sağlayacak son teknoloji yeni modüler terminal binası yapımı için 5,5 milyon Euro’ya kadar yatırım yapmayı planlıyor.

Tarragona Kruvaziyer Limanı rıhtımı genişletilmeden önce 2019 yılında yaklaşık 130 bin yolcu ağırlamıştı. Tarragona Kruvaziyer Limanı, Barcelona havalimanına bir saatten kısa bir mesafede olup; bahsi geçen tamamlanmış yatırım ve planlanan yeni terminalin, bölgedeki homeport (ana liman) operasyonları için limanın çekiciliğini önemli ölçüde artırması bekleniyor.

Tarragona, Barselona El Prat Havalimanı'na 55 dakika ve Reus Havalimanı'na 15 dakika uzaklıkta bulunan stratejik bir liman olarak öne çıkıyor. Turistik Akdeniz güzergahları için mükemmel bir destinasyonda yer alan Tarragona Limanı yüksek sezonda Barselona Kruvaziyer Limanı'na önemli bir alternatif oluşturuyor.

‘40 milyon yolcu kapasitesine ulaşılacak’

Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Gemilerin yeniden seyre başlamalarıyla birlikte 2019'da 27,9 milyon olan yolcu kapasitesinin 2022'de 29,7 milyon yolcu olacağı tahmin ediliyor. 2027'ye kadar teslim edilmesi beklenen toplam 75 yeni yolcu gemisi var. Bu yeni filonun 2027’ye kadar kademeli olarak devreye girmesi ile birlikte gemi sayısı 402'den 500'e çıkacak olup, 2027 yılında 40 milyondan fazla yolcu ve 810 bin kez limanlara demirleme kapasitesine ulaşılacağı öngörülüyor. Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi olarak bu alanda büyüme stratejimize sadık kalarak, bu alandaki adımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Turizmin en gözde segmenti olan kruvaziyer turizmine uzun vadeli pozitif bakışımızı devam ediyor. Portföyümüzü genişletmek üzere akılcı fırsatları değerlendirmeye ve görüşmelere devam ediyoruz” dedi.

‘Akdeniz’in yüksek sezonunda tüm gemiler sefere dönecek’

Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın ise Tarragona Kruvaziyer Limanı’nın kruvaziyer liman ağlarına önemli bir katkı olduğunu söyleyerek, “Açıkladığımız trafik istatistiklerimizde kruvaziyer turizmindeki toparlanma net şekilde görülüyor. Kruvaziyer şirketlerinin büyük bölümü 2022 yazında, yani Akdeniz’in yüksek sezonunda gemi filolarının tamamını sefere döndürmeyi planlıyorlar. Bu da Akdeniz Çanağı’nın dünya kruvaziyer turizminden aldığı payın daha da artmasını sağlayacak. Tarragona Kruvaziyer Limanı ile birlikte ağırlayacağımız gemi ve yolcu sayısının önemli ölçüde artacağını öngörüyoruz. Bu vesile ile İspanya’da 3’üncü limanımız olan Tarragona’nın portföyümüze katılmış olmasından son derece mutluyuz” diye konuştu.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL