• Geri dön

  • 794 Görüntülenme

  • 87 Haber

  • 776 İşletme görüntülenme


Sürdürülebilir bir gelecek için Koroplast’tan Dönüşüm Mutfağı Serisi

Koroplast ile Dönüşüm Önce Sofralarda Başlıyor!

Sürdürülebilir bir gelecek için doğanın ve çevrenin korunmasına yönelik geliştirdiği projelerle dikkat çeken Koroplast, kaynakların mutfaklarda da doğru yönetilmesi için “Dönüşüm Mutfağı” serisini hayata geçiriyor. Yeniden değerlendirilebilir yemek atıklarının tekrar dönüştürülmesi için çeşitli önerilerin ve tariflerin yer alacağı “Dönüşüm Mutfağı” serisinin konuk şefi ise Ramazan ayına özel tarifleriyle Şef Aydan Üstkanat olacak.

“Yaşanılabilir bir dünya” için bugüne kadar birçok projeye öncülük eden Koroplast, yeni serisi “Dönüşüm Mutfağı” ile dünyanın kısıtlı kaynaklarının doğru kullanımı için dönüşümü şimdi de sofralara taşıyor. Dönüşüm Mutfağı, gıda israfının önüne geçmek ve yeniden değerlendirilebilir durumda olan gıdaların çeşitli öneriler ve tariflerle mutfaklarda dönüşümü amaçlarken, kullanıcıları da alışkanlıklarında küçük değişiklikler yaparak “Dönüşüm Kahramanı” olmaya davet ediyor.

Dönüşüm Mutfağı’ndan Ramazan Ayı Lezzetleri
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün bir araya gelinen iftar sofralarının heyecanı ve neşesi de sofralara çeşit çeşit lezzetler olarak yansıyor. Fakat, sofraları zenginleştiren yemekler ve Ramazan pideleri doğru tüketim döngüsüne girmediği taktirde israfa dönüşebiliyor. Dönüşüm Mutfağı da sofraların hem aynı zenginliği ve heyecanı yitirmemesi hem de israfa neden olmaması için en değerli önerilerini Ramazan ayına özel lezzetlerle sunuyor.

Dönüşüm Mutfağı’nın Ramazan Lezzetleri bölümünde ise gıdaların en doğru zamanda ve en doğru şekilde tüketilmesi için çalışmalar yürüten yemek yazarı ve şef Aydan Üstkanat imzası taşıyor.

Dönüşüm için En Büyük Yardımcınız: Koroplast Mutfak Yardımcı Ürünleri
Dönüşüm Mutfağı serisi ile daha az su, daha az enerji ve daha az karbon salınımını hedefleyen Koroplast, mutfak yardımcı ürünleriyle de arta kalan gıdaların sofralarla yeniden buluşmasını sağlıyor. Koroplast’ın; kilitli, çift kilitli ve taze tutan poşetleri sayesinde yeniden değerlendirmeye uygun gıdalar güvenle muhafaza edilirken, ihtiyaç anında da gıdaların rahatça kullanılmasına imkân sunuyor.

Bakliyatlı Poğaça Tarifi

Malzemeler;
• 4 su bardağı un
• 200 gr tereyağı (oda sıcaklığı) + 20 ml zeytinyağı
• 1 su bardağı süt
• 1 paket kabartma tozu
• 1 çay kaşığı tuz
• Koroplast Pişirme Kâğıdı
• Koroplast Kilitli Poşet

İçi için;
• Nohut, bezelye veya mercimek yemeği (suyu alınmış)
• Oda sıcaklığında 50 gram tereyağı

Yapılışı;
Hamur malzemesini karıştırıp yoğurun. Üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin.

Harç için yemeğin suyunu varsa mutlaka alın, oda sıcaklığındaki tereyağı ile karıştırın. Dilerseniz içine kıyılmış taze kekik, biberiye ekleyin. Soğan eklemek isterseniz soğanı mutlaka kavurun, yağ oranını soğanda da yağ olacağı için mutlaka düşürün. Soğanlısı daha ağır olacaktır, aklınızda olsun.
İçi hazırlayın, kenara alın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oklavayla açın içine bir yemek kaşığı mercimek koyup iki tarafından içe doğru kapatın. Hamurun birleşme yerini alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin.
Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp 180°C'de kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Hemen yemeyecekseniz tepside dondurucuya alın, 2 saat sonra donunca poşete aktarın. Dilediğiniz zaman dilediğiniz kadarını çıkarıp 10 dakika tezgâhta tutun ve sıcak fırına verin.

Tarifi izlemek için: https://youtu.be/4cKlk5JrBGo

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL