• Geri dön

  • 390 Görüntülenme

  • 8 Haber

  • 227 İşletme görüntülenme


Ramazan Ayında Maden Suyu Tüketiminin Faydalarını Biliyor Musunuz?
Bu yıl mayıs ayına denk gelen ramazanda oruç tutmak sıcaklıklar nedeniyle biraz zor olabilir. Gün boyu susuz kalarak vücudun kaybettiği mineralleri ise iftardan sonra maden suyu içerek yerine koymak mümkün. İftardan sonra ve sahurda maden suyu tüketmenin besin değerleri açısından vücuda iyi geldiğini belirten Avşar Maden Suyu Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Demirel,“Maden suyu içerdiği zengin mineraller ve mideyi rahatlatması sayesinde ramazan ayında sıklıkla tüketilebilir” dedi.

Sağlıklı yaşam için önemli bir içecek olan maden suyunu günün her saatinde tüketmek mümkün. Özellikle yaz aylarında vücudun kaybettiği mineralleri yerine koymak için maden suyu içmek önemli. Bu farkındalıkla ramazan ayının bu yıl mayıs ayına denk gelmesiyle oluşabilecek fazla mineral kaybına karşı maden suyu içilmesi sağlık için oldukça önemli. Türkiye maden suyu sektöründe önemli bir konumda yer alan Avşar Maden Suyu’nun Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Demirel'de maden suyunun içerdiği zengin mineraller, tok tutma ve sindirime yardımcı olma özellikleriyle maden suyunun ramazan ayı için ideal bir içecek olduğunu kaydetti.

Sağlık dostu maden suyu…
Ramazan ayında vücudun en çok mineral ve vitamin kaybettiğinin altını çizen Demirel, maden suyu tüketimin özellikle bu ayda önemli olduğunu söyledi.İftardan sonra ve sahurda maden suyu tüketmenin hem mideyi rahatlattığını hem de besin değerleri açısından vücuda iyi geldiğini aktaran Demirel, “Maden suyu, uzun saatler boyunca oruç tutanların sindirim sistemlerini destekler. Çünkü oruç tutanlara, bol sıvı tüketmelerinin yanı sıra maden suyu tüketmeleri de önerilir. Maden suyu; terlemeyle vücuttan atılan su ve mineral kaybını desteklerken, gün boyu boş kalan ve dinlenen midenin iftar sonrası yorulmasını önleyip rahatlamasına da yardımcı olur. Bu nedenle ramazan ayında maden suyu tüketmek önemlidir” dedi.

Ramazan ayında maden suyu ile vücudunuzun kaybettiği mineralleri yerine koyun

Tercihe göre maden suyunun içine bir dilim limon ya da bir parça nane koyulabileceğini söyleyen Demirel, piyasada bulunan birçok maden suyunun minerallerinin farklı olduğunu söyledi. Bu farkındalıkla Avşar Maden Suyu’nun içeriğindeki 3.297,4 mg/lt mineral madde ile ‘Zengin Mineralli Su’ olarak tanımladığının altını çizen Demirel, “Mineral içeriğinde 2.300 mg/lt Bikarbonat, 756,3 mg/lt Sodyum, 80,1 mg/ lt Klorür, 53,8 mg/lt Kalsiyum bulunmakla birlikte, içerdiği 96,3 mg/lt Potasyum ülkemizde üretilen maden sularının içinde en yüksek değerlerden biridir. Potasyum vücudun sıvı-elektrolit dengesinin sağlanması açasından majör öneme sahiptir” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL