• Geri dön

  • 1.603 Görüntülenme

  • 232 Haber

  • 998 İşletme görüntülenme


Türk kahvesi ; ‘Başlangıç: Anadolu'nun Türk Kahvesi Öyküleri’ belgeseliyle Hollywood’a taşınıyor.
Arzum OKKA sponsorluğunda Turkish Coffee Lady Vakfı’nca hazırlanan belgeselin
lansmanı 20 Mayıs’ta Los Angeles Başkonsolosluğu ev sahipliğinde yapılacak. Belgesel, mikro art sanatçısı Hasan Kale'nin kahve ile gerçekleşecek sanat gösterileriyle tanıtılacak.

Arzum OKKA sponsorluğunda Turkish Coffee Lady Vakfı’nca hazırlanan ‘Başlangıç: Anadolu'nun Türk Kahvesi Öyküleri’ belgeselinin gösterimi, Amerikan film endüstrisinin kalbi Hollywood’da gerçekleştirilecek. Tarihin ilk kahve pişirme yöntemi olan Türk kahvesinin; Anadolu’da yüzyıllardır yaşayan farklı kahve kültürlerinin ilginç hikâyelerini yabancı toplumlara aktarabilmek için hazırlanan belgesel, dünya turnesi kapsamında ‘Türk Mutfağı Haftası’nda Los Angeles ve San Diego’da gerçekleşecek etkinliklerle tanıtılacak. 20 Mayıs’ta Los Angeles Başkonsolosluğu ev sahipliğinde yapılacak lansmanda, gastronomi sektörünün önde gelen isimleri, Türk Amerikan toplum liderleri ve sanat-kültür dünyasından seçkin konuklar ağırlanacak. Belgesel, 22 Mayıs’ta Long Beach’teki Türk Festivali’nde, 24-25 Mayıs tarihlerinde ise House of Turkey işbirliğinde San Diego’da Amerikalı kahveseverler için gösterilecek. Tüm belgesel gösterimleri, Türk kahvesini sanatla bağdaştıran ünlü micro art ve minyatür sanatçısı Hasan Kale’nin kahve ile icra edeceği kültürel sunumlarla zenginleşecek.

600 yıllık Türk kahvesi geleneğine kapsamlı bakış

‘Başlangıç: Anadolu'nun Türk Kahvesi Öyküleri’ belgeseli, UNESCO’nun ‘Dünyanın Somut Olmayan Kültürel Mirasları’ listesinde yer alan Türk kahvesi geleneğinin, İstanbul’dan 600 yıl önce yayılarak dünyayı nasıl değiştirdiğini ortaya koyuyor. Kültürel markalaşmada gastro diplomasisinin önemine dikkat çeken özel yapımın çekimleri, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Ege, Kapadokya, Safranbolu, İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirildi. Cinec Film, Brokoli Yapım ve Karen Yapım iş birliğiyle hazırlanan belgeselin yapımcılığını Selen Almaç Deniz üstlendi, yönetmen koltuğunda Cihat Bilen ve Mehmet İsmail Çeçen yer aldı.

“Hedefimiz ülkemizin marka değerine katkıda bulunmak”

Turkish Coffee Lady Vakfı Kurucu Başkanı Gizem Şalcigil White, belgeselle ilgili olarak şunları söyledi: "Arzum OKKA'nın ana sponsorluğunda hazırladığımız belgeselimizin 2022 prömiyeri kapsamında, kahve kültürünün İstanbul’dan Avrupa’ya, sonra dünyaya nasıl yayıldığını Amerikalı kahveseverlere anlatmaya hazırlanıyoruz. Belgesel çalışmamızın öncelikli hedefi; 600 yıllık mirasımız olan Türk kahvesi kültürünün gastronomik değerinin artırılması. Ayrıca etkili tanıtımının yapılarak kahve denilince akıllarda Türkiye çağrışımı yapması ve ülkemizin marka değerine katkıda bulunmak. Nihai amacımız ise kahve ve kahvehane kültürünün bizim topraklarımızdan dünyaya yayıldığına dikkat çekmek."

“Üzerimize düşeni büyük bir memnuniyetle yapacağız”
Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, Türk kahvesi kültürünü dünyaya yayma misyonunda birleştikleri Turkish Coffee Lady Vakfı’nca hazırlanan ve kendilerinin sponsor olduğu ‘Başlangıç: Anadolu'nun Türk Kahvesi Öyküleri’ belgeselinin Hollywood gösteriminin kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi. Tarihin ilk kahve pişirme yöntemi olan Türk kahvesinin 600 yıl önce dünyayı nasıl değiştirdiğini anlatan belgeseli izleyenlerin, bu önemli kültürü daha yakından tanıyacak olmasının önemine dikkat çeken Kolbaşı; “İzleyenler; Mardin'de dibek, Şanlıurfa'da mırra, Gaziantep'te menengiç, Karabük'te safranlı, Nevşehir'de közde, Ankara'da kumda, İzmir'de damla sakızlı ve İstanbul'da geleneksel olmak üzere farklı tatlardaki Türk kahvesi kültürünün zenginliğine şahitlik edecek. Arzum olarak, UNESCO’nun ‘Dünyanın Somut Olmayan Kültürel Mirasları’ listesinde yer alan Türk kahvesi kültürünü dünyaya yaymak için yıllardır çalışıyoruz. ‘Dünyaya Türk Kahvesini Sevdiren Marka: Arzum OKKA!’ diyerek başta Amerika olmak üzere pek çok ülkede etkinlikler düzenleyerek eşsiz lezzetimizi daha fazla insanla buluşturuyoruz. Titiz bir çalışmanın ürünü olan bu anlamlı belgeselin dünya turnesi kapsamında gösterileceği tüm şehir ve ülkelerde büyük ilgi göreceğine yürekten inanıyorum. Biz de Arzum OKKA olarak bu güzel yolculukta üzerimize düşeni büyük bir memnuniyetle yapacağız” diye konuştu.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL