• Geri dön

  • 303 Görüntülenme

  • 2 Haber

  • 402 İşletme görüntülenme


URTİM’DEN ÖĞRENCİLERE HEDİYE: BETONARME YAPI SİSTEMLERİ ATÖLYESİ

Kalıp ve iskele üretiminde Türkiye’nin öncü şirketi URTİM, sektöre nitelikli iş gücü
kazandırmak ve öğrencilerin kariyerlerini belirleme süreçlerine destek olmak için birçok özel proje gerçekleştiriyor. Gerçekleştirdiği eğitim projeleriyle tecrübelerini öğrencilere aktarmaya devam eden firma, bu kez de İSOV Meslek Lisesi Betonarme Yapı Sistemleri Atölyesi’nin yapımını üstlenerek öğrencilere kazandırdı.

22 Nisan 2019 tarihinde “OKUL SANAYİ İŞBİRLİĞİ İSTANBUL MODELİ” protokolü kapsamında yapımı URTİM tarafından üstlenilen Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Betonarme Yapı Sistemleri Atölyesi’nin açılışı yapıldı. Öğrencilere mesleki deneyim ve bilimsel pratik fırsatı sağlayacak atölyenin açılışı İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın katılımları ile gerçekleşti. Törene İSO Meclis üyeleri, sanayiciler ve iş adamları da katılım gösterdi.

“Amacımız şirketimizin ve sektörümüzün ihtiyaç duyduğu iş gücünü yaratmak için öğrencilere 40 yıllık deneyimimizi sözlü ve uygulamalı olarak aktarmak.”

Konuya dair, sanayi-okul işbirliklerinin sektör ve ülke adına çok büyük bir önem taşıdığını belirten URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar şöyle konuştu: “MEB Türkiye Geneli Proje Okullar kapsamına alınan 188 Meslek Lisesi’nden biri olan Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin sektörle birlikte tasarlamak ve mezunların niteliğini arttırarak iş hayatına hazırlamayı sağlamak, eğitim-sektör işbirliğini güçlendirmek, ülkemiz işgücü piyasalarının ihtiyaç duyduğu vasıflı, bilgili, becerikli elaman yetiştirmek amacıyla Bakanlığımız, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Sanayi Odası ile beraber çalışacak bir platformun parçası olmak açıkçası bizi önümüzdeki seneler için daha da motive etmektedir.”

“Sanayicilerin Sürece Katkı Sağlaması Çok Önemli”


Konuşmasının devamında amaçlarının her öğrenciye dokunabilmek ve sektör konusunda ilk elden bilgiye sahip olarak mezun olmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Serdar Urfalılar, sanayici dostlarına benzer projeler üretmek adına destek çağrısında bulundu. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur’un konuşmalarının ardından, öğrencilerin uygulamalı olarak eğitim alabileceği atölye ve teknolojik ekipmanlarla donatılmış sınıf davetlilere tanıtıldı.

Eğitim Yatırımlarının Öncüsü Olma Yolunda URTİM...

2018-2019 öğretim yılı boyunca Boğaziçi, Yıldız Teknik, MEF, İstanbul, Karadeniz Teknik, Süleyman Demirel ve Kocaeli üniversitelerinde gerçekleştirdiği etkinlikler ve sponsorluklar ile 32 farklı üniversiteden yaklaşık 5000 öğrenci ile buluşan URTİM, geçtiğimiz sene Şubat ayında da “OKUL SANAYİ İŞBİRLİĞİ İSTANBUL MODELİ” protokolü kapsamında Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde URTİM’in alanında uzman ekibi tarafından yıl boyunca öğrencilere sektörel eğitimler vermişti. Teorik ve uygulamalı derslere ek olarak Kalıp ve İskeleciler Derneği(KALİSDER) hakkında genel bilgilendirme çalışması yapılmış ve bu derslerle URTİM, yaklaşık 800 lise öğrencisi ile buluşmuştu.

Referansları arasında Tekfen İnşaat’ın Tüpraş Rafineri Projesi, Dia Holding ve IC İnşaat’ın ortak projesi Haydar Aliyev Kültür Merkezi, Gürsoy Grup’un Çamlıca Camii ve Giresun Stadyumu ile Tekfen, Gemsan, Günkon, IOT Vito ve İlk İnşaat’ın farklı fazlarını gerçekleştirdikleri Star Rafinerisi, Rönesans İnşaat’ın Yamal LNG Tesisleri projesi gibi birçok prestijli projeyi bulunduran URTİM, vizyonunu ve deneyimini öğrencilerle buluşturmaya devam edecek.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL