• Geri dön

  • 460 Görüntülenme

  • 2 Haber

  • 308 İşletme görüntülenme


DuPont, gelişim için temel olan inovasyonlarla dünyaya güç katıyor
DuPont, bağımsız bir şirket olarak borsada işlem görmeye başladı

Tarım İş Kolunda faaliyet gösteren Corteva, Inc.’in (“Corteva”) ana şirketten başarıyla ayrılmasının ardından, sektörleri ve günlük yaşamı dönüştüren katma değerli özel çözümlerle birinci sınıf inovasyon sunan DuPont de Nemours, Inc. (“DuPont”) da 3 Haziran’da yaptığı açıklamayla,bağımsız bir şirket olarak yola devam edeceğini duyurdu. Eski adıyla DowDuPont Inc., yeni adıyla DuPont hisse senetleri “DD” kısaltmasıyla New York Borsasında (NYSE) 3 Haziran 2019 itibariyle işlem görmeye başladı.

DuPont Yönetim Kurulu Başkanı Ed Breen, yaptığı açıklamada “Yeni DuPont, bugün dört ana pazarda lider pozisyonu ve güçlü coğrafi çeşitliliğinin yanı sıra, müşteri ve nihaî pazar çeşitliliğiyle ilk adımını atıyor,” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “DuPont; disiplinli inovasyon, yatırım sermayesi getirisi üzerinde yılmaz bir odaklanma ve sınıfının en iyisi maliyet yapısıyla GSYH’nin üzerinde bir büyümenin lokomotifi olmayı planlıyor. DuPont, bu önceliklerinin yanında aktif portföy yönetimi ve sermaye getirisi taahhütleriyle de hissedarlarımıza katma değer kazandırma konusundaki kararlılığını sürdürecek.”

DuPont İcra Kurulu Başkanı Marc Doyle ise şunları ekledi: “DuPont; dengeli portföyü, köklü müşteri ilişkileri, Ar-Ge uzmanlığı ve rekabetçi işletme modelinden istifade ederek pazarda kazanan olabileceği ve bütün paydaşlarına katma değer getirebileceği eşsiz bir konumda bulunuyor. DuPont, malzeme, içerik ve çözüm uzmanlığıyla rakiplerinden ayrılıyor. Bu özellikleriyle de bilhassa “sağlıklı yaşam”, “çalışan ve iş güvenliği”, “bağlanabilirlik ve hareketlilik”, “sürdürülebilir kalkınma” alanları başta olmak üzere cazip ve büyüme hızı yüksek pazar eğilimleriyle uyum içindedir. Müşteri odaklı inovasyon çalışmalarımız ile katma değerli çözümlerimiz işte bu noktada dönüştürücü bir rol oynuyor.”

Genel merkezi Wilmington-Delaware’de bulunan DuPont, dünya genelinde 70’i aşkın ülkede, yaklaşık 170 üretim sahası, 10’u aşkın küresel Ar-Ge merkezi ve 10 küresel inovasyon merkezi ile faaliyetlerini sürdürüyor.

DuPont, 1 Haziran 2019 tarihinde Corteva hisselerinin dağıtımının hemen ardından, 1’e 3 tersine hisse senedi bölünmesi işlemini tamamladı. Sonuç olarak, DuPont hissedarları tersine hisse bölünmesinden önce ellerinde bulunan her üç DowDuPont hissesine karşılık bir DuPont hissesine sahip olmuş olacaktır.

DuPont hakkında daha ayrıntılı bilgi için www.dupont.com adresini ziyaret ediniz.

DuPont Hakkında
DuPont (NYSE: DD), teknoloji temelli malzemeler, içerik ve çözümleriyle sektörleri ve günlük yaşamı dönüştüren küresel inovasyon lideridir. Çalışanlarımız, müşterilerin en iyi fikirlerini bir adım öteye taşımak için elektronik, ulaştırma, inşaat, su, sağlık ve iyi yaşam, gıda ve işçi güvenliği de dâhil kilit pazarlarda temel inovasyonları ortaya çıkarmak üzere çeşitli bilim ve uzmanlık alanlarını uygulamaya geçirmektedirler. Daha fazla bilgi için lütfen bizi www.dupont.com adresinde ziyaret ediniz.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL