• Geri dön

  • 369 Görüntülenme

  • 1 Haber

  • 47 İşletme görüntülenme


Lumada Video Insights ile şehir hayatı daha güvenli ve konforlu!
Hitachi Vantara’nın video analitik çözümü Lumada Video Insights, kamera teknolojileri ve veri bilimini bir araya getirerek uzun vadede şehir planlamasına ve şehirlerin güvenliğini sağlamaya yardımcı olurken, günlük konularda da vatandaşlara kolaylık sağlıyor. Trafik yoğunluğu, park alanları kullanımı gibi konularda ihtiyacın belirlenmesinde yöneticilere bilgi sağlayabilen Lumada, binlerce insanın yapabileceği işi tek başına yapıyor.

Günümüz şehirlerinde kamera teknolojileri iç ve dış ortam güvenliğini sağlamak, suçla mücadele etmek gibi sebeplerle oldukça yaygın olarak kullanılıyor. 7/24 veri elde eden bu sistemlerden tam anlamıyla yararlanmak için elde edilen verilerin doğru şekilde depolanması, işlenebilmesi ve bilgiye dönüştürülebilmesi gerektiğini söyleyen Hitachi Vantara Dijital Çözümler Satış ve İş Geliştirme Müdürü İsmail Cingil, “Hitachi Vantara’nın video analitik çözümü Lumada Video Insights, çok sayıda kameradan elde ettiği verileri yapay zeka (AI), nesnelerin interneti (IoT) ve analitik gibi teknolojilerden yararlanarak gerçek zamanlı analiz ediyor ve anlamlı hale getiriyor. Bu sayede, güvenlik ihlali, trafik sıkışıklığı gibi durumlarda yetkililere zamanında gerekli bildirimlerde bulunuyor. Ayrıca kolay park yeri bulabilme, trafik yoğunluğundan kaçınma vb. gibi konuları kolaylaştırıyor. Dolayısıyla metropol yaşamı daha konforlu ve güvenli hale geliyor. Birkaç yıldır Kaliforniya’daki Moreno Valley şehrinde kullanılan bu sistemle birlikte; suç seviyesinde, acil durum cevaplama sürelerinde ve trafikte yaşanan azalmalar Lumada’nın somut faydalarını gösteren güzel bir örnek.” dedi.

Kişisel verilerin gizliliği korunuyor

Verilerin gizliliği konusunun da önemine değinen İsmail Cingil, kişisel verilerin gizliliği konusundaki hassasiyetin farkında olduklarını ve bu nedenle veri gizliliğinin kendileri için temel prensip olduğunu belirtiyor. Cingil, Lumada Video Insights’ın KVKK’ya uygun olarak, elde edilen görüntülerdeki yüz, vücut, kıyafet gibi kişisel özellikleri sistemin otomatik olarak bulanıklaştırdığını ve bu verilere sadece gerektiğinde ilgili kişilerin erişimine izin verdiğinin de altını çiziyor. Ayrıca Lumada çözümü videolardaki kişisel verileri tamamen anonim hale getirebiliyor.

Sadece 5-6 ayda şehir planlamasına katkı sunuyor
Lumada Video insight, metropol şehirlerinde öncelikli alanlara kurularak 5-6 ay gibi bir sürede şehir planlamasına katkıda bulunmaya başlıyor ve elde edilen petabyte sevilerindeki veri Hitachi Video Management Systems tarafından kolayca depolanıp, işleniyor. Günlük hayatta trafik yoğunluğu, park alanları kullanımı gibi konularda bilgi sağlayan Lumada Video insight otomatik olarak verileri analiz ederek sadece müdahale gerektiren durumlarda alarm veriyor. Videolardan elde edilen verilerin anlık takibinin insan gücü ile mümkün olmadığı göz önüne alındığında Lumada’nın güvenlik anlamında sağladığı fayda daha da belirginleşiyor.

Hitachi Vantara Hakkında

Hitachi Ltd.’nin bir iştiraki olan Hitachi Vantara, veri odaklı liderlere, akıllıca yapacakları inovasyonlar yoluyla iş faaliyetleri ve toplum için önemli sonuçlara ulaşabilmelerini sağlamak üzere, verilerinin sunduğu değeri bulup kullanmaları konusunda yardımcı oluyor. Müşteri deneyimlerini iyileştirmeleri, yeni gelir akışları geliştirmeleri ve giderlerini kısmaları yolunda şirketlere yardımcı olan veri yönetimi çözümleri sunmak üzere; teknolojiyi, fikri hakları ve endüstri bilgimizi bir araya getiriyoruz. Derin bilişim teknolojileri (BT), operasyonel teknolojiler (OT) ve alan uzmanlığını bir araya getirerek inovasyon avantajınızı üst seviyelere çıkaran tek şirket Hitachi Vantara’dır. Veriyi kullanarak anlamlı sonuçlar elde etmek üzere dünyanın dört bir yanından kuruluşlarla çalışıyoruz. Bizi www.HitachiVantara.com adresinde ziyaret edebilirsiniz.

HitachiVantaraTurkey hesabını Twitter’da takip edin: Twitter.com/Hitachi_Turkey

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL