• Geri dön

  • 487 Görüntülenme

  • 34 Haber

  • 2.039 İşletme görüntülenme


Teknoloji yatağa girdi
Robot yatırımlar yatak sektörünü büyütüyor

Geçmişten günümüze değişim gösteren yataklar ve sektör, teknolojik gelişmelere paralel olarak kendini güncelliyor. Otlardan doldurulan döşeklerden yün döşeklere, sünger yataklardan günümüz teknolojik yataklarına evrilen sektör, ergonomi, hammadde ve bileşenlere odaklanmış durumda. Sektörün önemli oyuncularından Bambi Yatak, son teknolojiyle donatılmış üretim parkurunda günde 800 adet yatak üreterek sektörün yükünü omuzladığını kanıtlıyor. 

Günümüz yatak endüstrisi, teknolojiyi arkasına alarak yatak kullanıcılarının konforunu üst düzeyde tutacak ürünler tasarlamaya odaklanmış durumda. Bu noktada rekabetin bu kadar yoğun olduğu bir pazarda farklılaşmanın yolu Ar-Ge destekli inovasyon harikası ürünleri piyasaya sürmekten geçiyor. Teknolojiyle donatılmış üretim parkurunda günde 800 adet yatak üreterek pazarı domine eden Bambi Yatak, İzmir’de 40 bin m2’lik kapalı modern üretim tesisinde bugün; bir çift kişilik yatak için 2 km tel kullanıyor.

“Robot yatırımlarımız sayesinde üretim hızımız hissedilir bir şekilde arttı”
Yatak sektörünün ülkemizde son yıllarda hareketlendiğini söyleyen Bambi Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gökmen, sektörün sanayi ve teknolojik açıdan her geçen gün hızla büyüdüğünü ve öneminin artığını söyledi. Bu farkındalıkla da Bambi Yatak olarak üretimin hemen hemen her aşamasında robot yatırımına önem verdiklerini söyleyen Gökmen, kaynak bölümünden, ebatlamaya, CNC kesim bölümünden yatak kapama ve paketlemeye kadar her birimde robot kullandıklarını söyledi. Gökmen, “Firmamız kurulduğundan bu yana yalın üretim felsefesini benimsiyor. Bu felsefede ilerlerken modernizasyon yatırımlarına da hız kesmeden devam ediyoruz. Çünkü modernizasyon, yalın üretimin en temel adımlarından biri artan taleple beraber yatak üretim sayımızı arttırmak öncelikli hedefimiz. Teknolojiye yapılan yatırımı önemseyerek firma olarak robot alımına önem veriyoruz.” dedi. Gerçekleştirdikleri robot yatırımları sayesinde üretim hızının hissedilir bir şekilde arttığını söyleyen Gökmen, 10 kişiden fazla kişinin yaptığı işi bir robot operatörü ile aynı sürede üretebildiklerini söyledi.

“365 gün Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor”
Bambi Yatak olarak, dünya trendlerine uygun olarak; vücut şeklini alan, omurga sağlığını koruyan ve yatış pozisyonlarını optimum düzeyde destekleyen teknolojiler geliştirdiklerini söyleyen Gökmen, “Biz Bambi olarak insan sağlığına önem vererek, tüketicilerimizin kaliteli ve deliksiz bir uyku deneyimi elde etmeleri için çalışıyoruz. Ergonomik tasarıma odaklanıyor, kullanıcıların beklentilerine cevap verecek ürünler geliştiriyoruz. Kısacası teknolojiyi DNA’mıza kodlayarak ürünler geliştiriyoruz. Öte yandan üretim yaptığımız her ürünün kendi içerisinde ayrı bir hikayesi var. 365 günlük Ar-Ge çalışmalarımız ve sahada sürekli bulunmamız sebebi ile yeni trendleri, yeni teknolojileri ve sağlıklı uyku formüllerini içeren özellikli kumaşları da kullanarak ürün gamımızı her geçen gün geliştiriyoruz.”

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL