• Geri dön

  • 687 Görüntülenme

  • 26 Haber

  • 111 İşletme görüntülenme


Türkiye’de ahtapota ilgi yükselişte
En lezzetlisi hangi denizlerden çıkıyor?
Hangi ülkelerden ithal ediliyor?

Dünyanın hiçbir ülkesinde henüz çiftlik üretimi olmayan, avcılık yöntemiyle denizlerden yakalanan ahtapot, Fas, Endonezya ve Moritanya’dan ithal ediliyor. Denizlerimizden çıkan ve dünyanın en iyilerinden olan Ege ahtapotları ise dillere destan. Türkiye’nin işlenmiş su ürünleri sektöründeki öncü markası Kocaman Balıkçılık, Ege Denizi'nden tedarik ettikleri ahtapotları iç pazara yönelik olarak salata, kol, ızgaralık ve söğüş olarak dört farklı şekilde tüketicilerin beğenisine sunuyor.

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde hem açık denizlerde avcılık yoluyla balık tutulurken hem de modern çiftliklerde yetiştiricilik yapılıyor. Öyle ki Avrupa'nın yediği her üç akuakültür balığından biri Türkiye'den gidiyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde henüz çiftlik üretimi olmayan, avcılık yöntemiyle denizlerden yakalanan ahtapot ise; Fas, Endonezya ve Moritanya’dan ithal ediliyor.

Denizlerimizden çıkan ve dünyanın en iyilerinden olan Ege ahtapotları, lezzetiyle nam salmış durumda. Diğer denizlerdekine nazaran çift vantuzlu olan Ege ahtapotları, etiyle de fark yaratıyor. Lezzetiyle lüks restoranların tercihi olan Ege ahtapotu, 100 gramı içerisinde 75 kalori ve sadece 0,2 gr yağ içererek, kansızlık, yorgunluk ve zayıflığın sebebi olan demir açısından da oldukça zengin bir deniz canlısıdır. Türkiye’nin işlenmiş su ürünleri sektöründeki öncü markası Kocaman Balıkçılık, bu lezzetli deniz ürününü salata, kol, ızgara ve söğüş olarak tüketicilerle buluşturuyor.

“Yüzde 100 Ege ahtapotlarını tüketicilerimizle buluşturuyoruz”
Sektörde birçok farklı ürün grubuyla yer aldıklarını söyleyen Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, ahtapotun ürün grupları içerisinde önemli bir noktada olduğunu söyledi. Ege Denizi'nden tedarik ettikleri ahtapotların iç pazara yönelik olduğunun altını çizen Kocaman, “Kocaman Balıkçılık olarak ahtapotu salata, kol, ızgaralık ve söğüş olarak dört farklı şekilde işliyoruz. ITQI üstün lezzet ödülünü iki yıldız ile kazanarak dünya şeflerinin beğenisini kazanan söğüş ahtapotumuz, 200 gramlık ambalajında satışa sunuluyor. Ahtapotlar belirli süre haşlanmasının ardından doğranarak paketleniyor. Ahtapot konusunda Moritanya, Fas ve Endonezya öne çıkan ülkeler. Ancak Ege ahtapotu kalite ve lezzet olarak hepsinden öndedir. Şirket olarak diğer ürünlerimizde de olduğu gibi Türkiye sularında avlanan ürünler önceliğimiz. İthal menşeili ahtapot tedarik etmiyoruz. Türkiye genelinde net bir rakam olmasa da insanların gelir düzeyi arttıkça ahtapota olan ilgi de artıyor” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL