• Geri dön

  • 463 Görüntülenme

  • 2 Haber

  • 6.355 İşletme görüntülenme


Dünya, müzik ve filmle İngilizce öğreniyor!

İngilizce öğrenmek için;
Müzikte; Michael Jackson
Dizide; ‘Friends’ ve ‘Game of Thrones’ başı çekiyor

Okullarda, ders kitaplarında veya klasik kurslarda verilen İngilizce eğitimi, gündelik hayatta kullanılan İngilizceden farklılık gösteriyor. Dil bilgisi kurallarının ağırlıkta olduğu öğretmen merkezli eğitim metotları, öğrenenleri ezberlemeye zorladığı için pratiklikten uzaklaştırıyor. Dünyanın en itibarlı dil okulları arasında yer alan Wall Street English bu konu üzerine global çapta bir araştırmaya imza attı. Araştırmaya göre; “İngilizceyi hangi metotla öğreniyorsunuz?” sorusuna insanlar, en çok dizi izleyerek ve müzik dinleyerek yanıtını verdi. İngilizce öğrenenlerin yüzde 25’i 90’ların en popüler dizilerinden Friends’i izlerken, öğrenenlerin yüzde 28’i pop müziğin efsanevi isimlerinden Michael Jackson’ı dinliyor.

En çok Friends izleniyor, Michael Jackson dinleniyor
Küresel çapta yapılan araştırma sonuçlarına göre; insanlar İngilizceyi en rahat dizi izleyerek ve müzik dinleyerek öğreniyor. 90’lı yılların en popüler dizilerinden Friends, yüzde 25 oranla katılımcıların en çok izlediği diziler arasında yer alırken; Friends dizisini, 24’lük oranla Game of Thrones takip ediyor. Big Bang Theory, Sherlock, The Walking Dead, Prison Break, Grey’s Anatomy, Doctor Who, Downton Abbey, The Crown ve Suits gibi diziler de öğrenenlerin ilgiyle takip ettiği diziler listesinde yer alıyor.

Efsane ile İngilizce öğren…
Dizi izlemenin yanı sıra müzik dinlemenin de İngilizce öğrenimi üzerinde faydası olduğunu ortaya koyan Wall Street English’in global araştırmasına göre öğrenenlerin yüzde 28’i pop müziğin efsanevi isimlerinden Michael Jackson’ı dinliyor. Dinleme kabiliyetinin gelişiminde müzik dinlemenin büyük etkisi olduğu belirtilen rapora göre, yüzde 21 Coldplay ve Ed Sheeran, yüzde 19 Rihanna, yüzde 18 Taylor Swift ve yüzde 17 Beyonce dinleniyor.

Almanlar İngilizceyi okulda, Endonezyalılar ise dizi-müzik pratikleriyle öğreniyor
Ayrıca ülke bazında da öğrenme şekillerini ortaya koyan rapora göre; Almanların yüzde 93’ü İngilizceyi okulda öğrenirken yüzde 24’lük bir kısmı İngilizceyi dizi-müzik pratikleriyle geliştiriyor. Raporda göze çarpan bir diğer sonuç ise Endonezyalıların yüzde 59’luk oranında İngilizceyi dizi-müzik pratikleriyle öğrenirken yine yüze 59’luk kısmın okulda öğrenmesi oluşturuyor. Ülke bazında diğer oranlar ise şöyle; İtalyanların yüzde 83’ü İngilizceyi okulda, yüzde 35’i ise dizi-film seyrederek öğreniyor. Rusların ise yüzde 78’i İngilizceyi okulda öğrenirken yüzde 33’ü İngilizceyi dizi-müzik seyrederek geliştiriyor. Hintlilerin ise yüzde 73’ü İngilizceyi okulda öğrenirken, yüzde 45’i dizi-müzik pratikleriyle dillerini geliştiriyor. Japonların ise yüzde 66’sı dillerini okulda, yüzde 32’si ise İngilizceyi dizi-müzikle öğreniyor. Şilililerin yüzde 66’sı İngilizceyi okulda, yüzde 49’u da dizi-film sayesinde öğreniyor. Çinliler de İngilizceyi yüzde 54’lük oranda okulda, yüzde 30’luk kısmı ise dizi-film pratiği sayesinde öğreniyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL