• Geri dön

  • 1.085 Görüntülenme

  • 66 Haber

  • 1.392 İşletme görüntülenme


Yaz sıcakları geldi sahibinden.com’da klimalara ilgi arttı!

Yaz mevsimiyle birlikte yükselen, zaman zaman bunaltıcı seviyeye ulaşan hava sıcaklıkları doğal olarak klimalara olan ilgiyi de artırıyor. Geniş ürün çeşidi ve fiyat seçenekleriyle çok sayıda klima ilanını kullanıcıların beğenisine sunan sahibinden.com’un Temmuz ayı verilerine göre, geçen yılın aynı dönemine oranla İkinci El ve Sıfır Alışveriş kategorisinin altında yer alan Elektrikli Ev Aletleri alt kategorisindeki “klima” ilanlarına ilgi %132 oranında artış gösterdi.

Ayda ortalama 45 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren sahibinden.com’un, Temmuz ayı verilerine göre klima ilanlarına en yoğun ilgi gösteren ilk 3 şehir İstanbul, İzmir ve Antalya oldu. Temmuz ayı boyunca “klima” kelimesini en çok aratan ilk 5 şehir ise İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Adana oldu.

Klima seçerken nelere dikkat edilmeli

sahibinden.com sıfır veya ikinci el klima tercih edeceklere yönelik hem enerji tasarrufu sağlayan hem de ekonomik kazanç sağlayan önerileri derledi. Buna göre:
Klima seçiminde enerji verimliliğine dikkat edilmeli en az elektrik tüketen A ++ teknolojisine sahip, EER (Enerji tasarrufu oranı) değeri en yüksek olan klimalar tercih edilmeli.
Klima takılacak odanın genişliği hesaplamalı ve uygun kapasitelere sahip klimalar alınmalı.
Klimadan yüksek oranda verimlilik ve enerji tasarrufu sağlamak için ön planda on – off özelliği olan inverter klima çeşitleri tercih edilmeli. Klimaların iç ünite filtrelerinin kendini temizleyebilme özelliğinin olmasına dikkat edilmeli.
Elektrik kesintilerinin yoğun olarak yaşandığı düşünüldüğünde, hafıza özelliği olan klimalar alınmalı, elektrik kesintisi sonrasında hafızasında kalan modda çalışmaya devam etmeli.
Klima satın alırken yaşanılan bölgenin iklimi dikkate alınmalı. Kış koşullarının zorlu olduğu Doğu Anadolu’da ısıtma değerleri yüksek klimalar tercih edilirken, Akdeniz Bölgesinde soğutma kapasitesi yüksek klimalar tercih edilmeli.

sahibinden.com hakkında

Aksoy Group bünyesinde 2000 yılında kurulan sahibinden.com, AR-GE merkezinde geliştirdiği yenilikçi ürün ve hizmetlerle Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden biri olmaya devam ediyor. Temmuz 2019’da ayda 45,3 milyon kullanıcının 323 milyon kez ziyaret ederek, 10 milyar sayfa görüntülediği sahibinden.com; 600’den fazla çalışanı, 6 milyona yakın aktif ilanı ve yüz binlerce ürün çeşidiyle Türkiye’nin en büyük elektronik ticaret ve ilan platformlarından birisi olma özelliğini taşıyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL