• Geri dön

  • 374 Görüntülenme

  • 15 Haber

  • 34 İşletme görüntülenme


Fethiye’de tatilinize heyecan katacak bir sebep daha; Kitesurf

Rüzgar, hız ve maceranın birleştiği Kitesurf, denizin tadını doyasıya çıkarmak için en iddialı su sporlarından biri. Kitesurf nerede yapılır sorusu sorulunca ise akla gelen ilk yer Fethiye Bölgesi olarak karşımıza çıkıyor. Kitesurf dahil birçok su sporuna da ev sahipliği yapan Fethiye’nin, özellikle de Çalış bölgesinin Kitesurf için tercih edilmesinin en önemli sebebi; yeterli derecede dalgalı ve rüzgarlı olması. Ayrıca sıcak havası ile sörf elbisesi giymeye gerek kalmadan rüzgara karşı özgürce bu sporun tadına varılabilir. 

Kitesurf, heyecanı doruklarında yaşamak, denizi ve rüzgarı bir başka şekilde deneyimlemek isteyen tatilciler için bulunmaz bir fırsat. Tatil dönemini alışılmışın dışında geçirmek isteyen, aynı zamanda doğanın ve sporun birleştiği aktivitelerden yararlanma fırsatını kaçırmak istemeyen tatilciler, yola koyulmadan önce hazırlıklarını yapıyor. Bu anlamda özelikle Türkiye’nin en önemli tatil beldelerinden biri olan Fethiye, Kitesurf’ün yanı sıra diğer sporlar için de tercih edilen bir destinasyon olarak iddiasını ortaya koyuyor.

Rüzgar ve hızın sevdası; Kitesurf
En sade şekli ile ‘su üzerinde bir board ile uçurtmaya bağlı yapılan bir spor’ olarak tanımlayabileceğimiz Kitesurf su sporu, yaz tatilinizi rüzgar, deniz ve uçurtma ile keyiflendirebileceğiniz eşsiz bir fırsat. Kitesurf ya da diğer bir deyişle Kiteboard, dünyanın en hızla yayılan belki de en popüler sporu. Kitesurf ile yer çekimine meydan okuyup çok yükseklere sıçrayabilir ve rüzgarın hızına karşı gelerek denizin üstünde kayabilirsiniz. Aynı zamanda adrenalin tutkunları için vazgeçilmez olan bu spor size adrenalin hissini de sonuna kadar yaşatmayı vaat ediyor.

Kiteboard öğrenmek zor değil
Başlangıç eğitiminin bir saat kadar bir bölümü karada; teorik bilgi, küçük eğitim uçurtması ile temel yönlendirmeler, büyük uçurtma kurulumu, güvenlik ve havalandırma şeklinde devam ediyor. Daha sonra kitesurf ana parçalarını oluşturan sörf tahtası, yelken, yelken direği, tutma çatalı ve trapez kemeri ile tahtanız üzerinde nasıl denge kuracağınızı, yelkeninizi nasıl kontrol edip ona yön verebileceğinizi öğrenebilirsiniz. Genellikle kişiye bağlı olarak 2 ila 3 günde eğitimi tamamlamak mümkün. Sörf okullarındaki temel eğitimler yaklaşık 8-9 saat süren seansları içeriyor ve 2-3 gününüzü ayırdığınızda genel hatlarıyla bilmeniz gerekenleri öğrenip temel hareketleri uygulayabilirsiniz. Fakat yorulmadan işin tadını çıkarmak adına ideal süre üç gün diyebiliriz.

Deniz ile uçurtmanın buluştuğu adres; Fethiye
Kitesurf nerede yapılır sorusu sorulunca ise akla gelen ilk yer Fethiye Bölgesi oluyor. Farklı alternatiflerin yanında özellikle Fethiye Bölgesi’nin Kitesurf için tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden bir tanesi; sıcak iklime sahip olan yerlerde sörf elbisesi giymeye gerek kalmadan rüzgara karşı özgür hareketlerle bu sporun tadına varılabilmesi. Gündüz Kitesurf sporunu deneyimlerken akşam konaklamanız için de Fethiye’de çok çeşitli konaklama olanağı mevcut. Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, ”Özellikle, Çalış Plajı bölgesindeki oteller dalgalı ve rüzgarlı denizi sebebiyle Kitesurf meraklılarının tercih ettiği bir nokta. Akşam saatlerinde ise plaj boyunca sıralı restoranlardan birini tercih edebilirsiniz” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL