• Geri dön

  • 459 Görüntülenme

  • 26 Haber

  • 733 İşletme görüntülenme


FEST TRAVEL’DA BİR İLK DAHA: BERİNG BOĞAZI GEÇİŞİ
FEST Travel, Türkiye’de ilk defa gerçekleştirdiği 81⁰ Kuzey Kutbu Yolculuğu, 90⁰ Kuzey Kutup Noktası ve Antarktika kıtası gezilerinden sonra, önümüzdeki yıl için düzenlediği Faruk Pekin liderliğindeki Bering Boğazı Geçişi gezisini geçtiğimiz hafta gezginlerin beğenisine sundu. 

Asya ile Amerika kıtasını ve ABD ile Rusya’yı birbirinden ayıran Bering Boğazı, FEST Travel’ın gezginleri ile birlikte keşfetmek istediği güzergâhların başında geliyordu. Buzul Çağı döneminde toprak parçası olan son buzul çağı sonrasında eriyen buzların yükselttiği su seviyesinin altında kalmasıyla oluşan Bering Boğazı, FEST Travel’ın yeni güzergâhlarının son halkası oldu.

Bering Boğazı geçişi, adını aldığı Vitus Bering’in 1700’lü yılların ilk yarısındaki keşif gezisinden itibaren gezginler ve kâşifler tarafından oldukça ilgi gördü. 19. ve 20. yüzyıllarda arada kara bağlantısının olmamasının kanıtlanmasıyla gezginler Alaska ve Rusya arasında geçişler de yaptılar.

Soğuk Savaş döneminde “Buz Perde” olarak da bilinen Bering Boğazı’ndan gün değiştirme çizgisi de geçtiği için yaklaşık 80 km’lik bir uzaklıkta Alaska (ABD) ve Rusya arasında gün farkı yaratıyor. Tüm bu özellikleriyle Bering Boğazı keşfetme tutkusu sahiplerinin ilgisini çekiyor.

FEST Travel’ın Bering Boğazını geçen özel bir gemiyle gerçekleştireceği ve Kuzey Kutup Dairesi’nin kuzeyine geçeceği bu gezide, aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Wrangel Adası, Herald Adası gibi keşif bölgeleri de var. Özellikle bu adalarda görülecek olan bölgeye özgü hayvan türleri gezginlerin, fotoğraf meraklılarının iştahını kabartacak türden. Morslar, hiçbir yerde göremeyeceğiniz Kuzey Kutbu’na özgü kuş türleri ve büyük olasılıkla kutup ayıları bu adalarda FEST Travel gezginleri tarafından görülecek. Yine bölgeye özgü Tundra bitki örtüsü de doğaseverler için bulunmayacak bir fırsat.

Bu keşif gezine katılmak, dünyanın doğal ve tarihi olarak önemli bölgelerinden birini keşfetmek ve ilkleri yaşamak için: festtravel.com/bering-bogazi-gecisi

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL