• Geri dön

  • 496 Görüntülenme

  • 10 Haber

  • 231 İşletme görüntülenme


Aydınlatma Sektörünü Buluşturan IstanbulLight Fuar ve Kongresi Ziyarete Açıldı

Türk aydınlatma sektörünü dünya pazarları ile buluşturan IstanbulLight, 12. Uluslararası Aydınlatma & Elektrik Malzemeleri Fuarı ve Kongresi, 18 Eylül’de İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyarete açıldı. 12. Ulusal Aydınlatma Kongresi ve 3.Aydınlatma Tasarımı Zirvesi’ne de ev sahipliği yapan IstanbulLight, 21 Eylül’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Son 10 yılda üretimini yüzde 112,7 arttırma başaran Türk Aydınlatma Sektörü’nde 4 bin 500’ün üzerinde firma faaliyet gösteriyor ve yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlanıyor. 2019 yılını 2 milyar dolar ile kapatması bekleyen sektör, yılda ortalama 500 milyon dolar ihracat gerçekleştiriyor. 

Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) ve Aydınlatma Türk Milli Komitesi (ATMK) stratejik ortaklığı ile Informa Markets tarafından düzenlenen IstanbulLight, 12. Uluslararası Aydınlatma & Elektrik Malzemeleri Fuarı ve Kongresi 18-21 Eylül 2019 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyarete açtı. Yaklaşık 220 katılımcı firmanın yer aldığı fuar 4 günde Türkiye, Orta Doğu, Afrika, Doğu Avrupa, Balkanlar, BDT ülkeleri ve Asya’dan 6.500’ü aşkın sektör profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Enerji verimliliği yatırımlarına hazırlanan kamu yetkilileri, özel sektörle IstanbulLight’ta buluşuyor
IstanbulLight Fuar ve Kongresi’nin açılış konuşmasını yapan Informa Markets Genel Müdürü Atilla Marangozoğlu, aydınlatma sistemleri ve tasarımlarının, teknolojik gelişmelere paralel olarak büyük bir dönüşüm geçirdiğini ifade etti. Sektörün gündeminde nitelikli ve akıllı aydınlatma, LED teknolojileri, enerji verimliliği, katma değerli üretim gibi pek çok yeni ve öncelikli konuların olduğuna dikkat çeken Marangozoğlu, partner kuruluşlar olan AGİD ve ATMK’ya yıl içindeki bütün desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Türkiye, Aydınlatmada Dünya Üretim Üssü Olma Hedefinde İlerliyor
IstanbulLight’ın Türk Aydınlatma Sektörünü tek bir çatı altında toplayan, Türkiye’nin Aydınlatmasının Dünyayı Aydınlatması yolculuğunda önemli bir rol üstlenen ve bu konuda tek ticaret fuarı olduğunu belirten AGİD Başkanı Fahir Gök ise “ Türk Aydınlatma Sektörü olarak gerek kıta Avrupası gerekse çevre coğrafyada önemli bir üretim ve lojistik merkezi hedefimize adım adım ilerlerken, Kazakistan’dan İtalya ya kadar olan geniş coğrafyada imalat sanayimizdeki gücümüzü değerlendirmeli ve hareke geçmeliyiz. Dünyada ve ülkemizdeki gerek yapısal gerekse teknolojik değişimlerin sunduğu fırsatları yakından takip etmesi, uyarlaması, uygulaması ve geliştirmesi adına İstanbulLight ve kapsamındaki tüm etkinliklerin önemli kaldıraçlar olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Gök, sektörün imalat gücünün gelişmesi adına uluslararası belgelendirme hizmeti veren bir laboratuvar, ürün ve proje tasarımını destekleyen Ar-Ge merkezi, tüm paydaşların farklı konu başlıklarında bir araya gelebileceği toplantı ve eğitim platformu ve aydınlatma sektörüne atık yönetimi hizmeti verebilen AGİD Aydınlatma Merkezi’nin kurulmasının son dönemdeki en önemli hedefleri olduğunu sözlerine ekledi.

Dış pazarlarda söz sahibi olabilmemizin yolu: Kaliteli ve katma değeri yüksek teknolojik ürün üretimi
Rekabet koşullarının ağır olduğunu ve dış pazarlarda söz sahibi olabilmemizin yolunun, kaliteli ve katma değeri yüksek teknolojik ürün üretimi olduğuna dikkat çeken ATMK Başkanı Prof. Dr. Sermin Onaygil de, “Bu kaliteli ürünlerin pazarlanması ve satışı için de doğru regülasyonlara ve projelere ihtiyacımız var. Kısaca bundan sonra ancak personel ve üretimde aydınlatma teknolojisine hakim, tasarım yeteneği olan, sektöre satış ve tüketici açısından yön verebilecek bilgi donanıma sahip firmaların sürekliliği olabilecektir. “ dedi.

Prof.Dr. Onaygil, ana teması “Türkiye’de Nitelikli Aydınlatma” olarak belirlenen ve IstanbulLight ile eş zamanlı olarak düzenlenen 12. Ulusal Aydınlatma Kongresinde, Aydınlatmada Eğitim ve İnsan Kaynağı; Nitelikli Aydınlatma İçin Tasarım; Dünya Standartlarında Tasarlanmış Üretim; Aydınlatmada Satış ve Tüketici Bilinci başlıkları altında farklı sunumlar gerçekleştirileceğini ifade etti.

“Aydınlatma’da Enerji Verimliliği” oturumu 20 Eylül’de IstanbulLight Ticaret Sahnesi’nde…
IstanbulLight, Kamu ve Aydınlatma Sektör Buluşması’na ev sahipliği yapacak. Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Mehmet Bozdemir, Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanı Oğuz Can AGİD (Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Fahir Gök koordinasyonunda sektör temsilcilerinin en üst düzeyde katılacağı “Aydınlatma’da Enerji Verimliliği” oturumu, 20 Eylül, saat 10:30’da IstanbulLight Fuarı, Ticaret Sahnesi’nde yapılacak. Buluşmada, kamunun Türk Aydınlatma Sektörü için yarattığı fırsatlar ile beklentiler ele alınacak.

Aydınlatma Tasarımında İlham Verici Projeler, 3. Aydınlatma Tasarım Zirvesi’nde konuşulacak
IstanbulLight kapsamında 20-21 Eylül’de düzenlenecek 3. Aydınlatma Tasarım Zirvesi, dünyaca ünlü aydınlatma tasarımcılar ağırlanacak. İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılacak etkinlikte Jason Bruges Studio, Liz West Studio, ONOFF Aydınlatma, LAB.1, Arup, ZKLD Light Studio, Sevenlights, PLANLUX, MCC Aydınlatma, NA Light Style, SLD Studio, Dark Source, Steensen Varming – UTS, The Lighting Institute ve Ağustos Teknoloji gibi firmalardan aydınlatma tasarımcıları ve profesyonelleri konuşmacı olarak yer alıyor. Zirve’de aydınlatmada tasarımındaki son trendler,ilham verici projeler ve tasarımda yeni yaklaşımlar ele alınacak.

Aydınlatma atıkları, otizmli çocukların eğitimine katkı için geri dönüştürülüyor
AGİD, IstanbulLight ve Tohum Otizm Vakfı sosyal sorumluluk iş birliği ile başta aydınlatma olmak üzere elektrikli ve elektronik atıklar geri dönüşüme sokulması amacı ile atık toplama alanı oluşturuldu. Katılımcı ve ziyaretçiler, atıklarını bu alana gelerek teslim edebilecek. Böylelikle hem çevre ve insan sağlığı korunacak hem de otizmli çocukların eğitimlerine katkı sağlanacak.

Informa Markets hakkında:
Informa Markets farklı endüstri ve uzmanlaşmış pazarların ticari faaliyetlerini yürütmelerini, yenilikçi girişimlerde bulunmalarını ve büyümelerini destekleyen platformlar geliştirmektedir. Portföyü; aralarında Sağlık Hizmetleri ve İlaç Ürünleri, Altyapı, İnşaat ve Emlak, Moda ve Hazır Giyim, Turizm, Yiyecek ve İçecek, ve Sağlık ve Beslenme sektörlerinin de bulunduğu çeşitli pazarlarda 550 uluslararası B2B organizasyon ve markadan oluşmaktadır. Geliştirdiği yüz-yüze fuarlar, uzmanlaşmış dijital içerikler ve aksiyonlanabilir veri çözümleri vasıtası ile tüm dünyadaki iş ortaklarına birbirleri ile etkileşime geçme, tecrübe kazanma ve yeni iş fırsatlarını değerlendirme fırsatları sunmaktadır. Dünyanın önde gelen fuar organizasyon firması olarak, çok çeşitli uzmanlaşmış sektörleri canlandırıyor, onlara yeni iş fırsatları sağlıyor ve yılın 365 günü büyümelerini mümkün kılmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.informamarkets.com.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL