• Geri dön

  • 493 Görüntülenme

  • 17 Haber

  • 310 İşletme görüntülenme


46. Apimondia-Uluslararası Arıcılık Kongresi (APIMONDIA 2019) Eylül ayında Kanada’nın Montreal kentinde gerçekleşti. Dünyanın en büyük arıcılık kongresi olarak geçen APIMONDIA, bu yıl da arıcılar, bilim insanları, üreticiler ve arılara gönül vermiş kişileri bir araya getirdi. Bu yılki teması “Tarımda Birlikte Çalışmak” olan kongrede, çiftçi arıcı iletişimi ve arıların tozlaşmadaki önemi vurgulandı. Sektörel konular, arıcılık ve arı ürünleriyle ilgili çok değerli bilgiler paylaşıldı.
Uluslararası Arıcılık Kongresi (APIMONDIA) tarafından düzenlenen Dünya Arıcılık Ödülleri’nde toplam 50 farklı kategoride ödüller sahiplerini buldu. Binlerce ürünün yarıştığı yarışmada, Türkiye’nin ilk ve tek yerli inovasyon ödüllü propolis üreticisi BEE’O, Ham Çam Balı ürünüyle Arı Ürünleri Tasarım Ödülü’ne layık görüldü. Bu ürün, tamamen doğal içeriğini yansıtan dikdörtgen cam ambalajı, tahta kapağı ve çok özel etiketi ile bir kez daha uluslararası arenada ödüllendirilmiş oldu. BEE’O, bu eşsiz ürün ile Londra’da düzenlenen Londra Bal Ödülleri’nde de altın madalyaya layık görülmüştü.

BEEO’nun kurucularından Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, ödül sonrası duygularını şöyle dile getirdi: “Biz ülkemizde ilk kez sözleşmeli arıcılık modeliyle, propolis ve diğer arı ürünlerinin üretimini yerli olarak 2013 yılında başlattık. Firmamızı, sevgili eşim Ziraat Yüksek Mühendisi Taylan Samancı ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu ile birlikte İTÜ ARI Teknokent’te kurduk. Amacımız, kovandan sofraya doğallığı ve besin içeriği korunmuş arı ürünlerini tüketicilere ulaştırmak. Propolis, arı sütü, polen, arı ekmeği ve ham balın yanı sıra, bunlardan elde edilmiş tamamen doğal karışımlarımız, damla, sprey, şurup ve tablet formunda ürünlerimiz mevcut. Türkiye’de BEE’O ve BEE’O UP markasıyla www.beeo.com.tr üzerinden, ayrıca Carrefour, Macrocenter, Migros vb. 2 bin perakende satış noktası ve 25 bin eczanede, BEE&YOU markası ile Amerika’da www.beeandyou.com e-ticaret sitesi üzerinden ve CVS eczane zincirleri ile 3 bin 500 perakende satış noktasında ürünlerimizi tüketiciler ile buluşturuyoruz. Amerika’nın yanı sıra, Güney Kore, Almanya, Hollanda, Belçika, İsveç, İngiltere, Fransa, Avusturya, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kıbrıs ve Suudi Arabistan olmak üzere 13 ülkeye ürünlerimizi ihraç ediyoruz.

Bu inovatif ürünler ile ekonomimiz için bir katma değer, ayrıca arıcılarımız için de ayrı bir gelir kaynağı yarattık. Şu anda ülkemize daha önce sadece ithal edilen ürünlerin, yerli üretimini gerçekleştirerek ihraç eder hale geldik. Kurulduğumuz günden bu yana ulusal ve uluslararası arenada 28 farklı ödüle layık görüldük. Bu ödül ile uluslararası ödüllerimize bir yenisini daha eklemiş olmanın büyük gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız, Anadolu propolisini bir dünya markası haline getirmek. Bu yolda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Bizi destekleyen tüm paydaşlarımıza, arıcılarımıza ve tüketicilerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. BEE’O olarak kocaman bir aile olduk, hep birlikte daha büyük başarılara imza atacağız” diye belirtti.

BEE’O Propolis Hakkında
BEE’O UP Propolis; Gıda Yüksek Mühendisi Propolis Uzmanı Aslı Elif Tanuğur Samancı, Ziraat Mühendisi Arıcılık Uzmanı Taylan Samancı ve Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu tarafından 2013 yılında KOSGEB destekli Ar-Ge projesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent’te kuruldu. Türkiye’de BEE’O ve BEE’O UP markaları, ABD ve Avrupa’da ise BEE&YOU markası ile doğal besin içeriği ve biyolojik aktiviteleri korunmuş propolis, arı sütü, polen gibi doğal arı ürünlerinden oluşan katma değerli inovatif ürünler üretmektedir. BEE’O Propolis, geliştirdiği inovasyon ödüllü özütleme yöntemiyle ve yaptığı projeler ile ulusal ve uluslararası arenada 29 farklı ödüle layık görülmüştür. 3000 metrekarelik tesisi ve 100 kişilik uzman kadrosu, 2000 sözleşmeli arıcısı ve 350 bin kovanı ile Türkiye’nin en büyük propolis üreticisidir.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL