• Geri dön

  • 541 Görüntülenme

  • 14 Haber

  • 328 İşletme görüntülenme


Promosyon sektörünün heyecanla beklediği Kurumsal Hediye ve Promosyon Ürünleri Fuarı PROMEXPO 2019, CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen resmi açılış töreni ile ziyaretçilerine kapılarını açtı. Yerli ve yabancı 200 üretici ve ithalatçı firmanın ürünlerini sergilediği fuara 49 ülkeden 20 binin üzerinde sektör profesyonelinin katılımı bekleniyor. 

CNR Holding kuruluşlarından ITF İstanbul Fuarcılık A.Ş. organizasyonuyla ve Promotürk Derneği’nin işbirliğinde düzenlenecek olan Kurumsal Hediye ve Promosyon Ürünleri Fuarı PROMEXPO 2019, CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen resmi açılış töreni ile ziyaretçilerine kapılarını açtı. CNR Holding CEO / İcra Kurulu Üyesi Ali Bulut’un ev sahipliğinde düzenlenen resmi açılış törenine Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (PROMOTÜRK) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdullah Gürz’ün yanı sıra İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Servet Samsama ve promosyon sektörünün önde gelen isimleri katıldı.

Kalem, defter ve takvimin yerini teknolojik ürünler alıyor
Açılışta konuşan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Servet Samsama, PROMEXPO Fuarı’nda sektörün gelişimini görme fırsatı bulduğunu ifade ederek, “Geçmişte bir firma promosyon ürünü talep ettiğinde, kendisine defter, kalem ya da takvim önerisi sunulurdu. Bugün ise teknolojinin de gelişimi ile ürün çeşitliliği çok fazla arttı. Sektör bu anlamda farkını ortaya koymayı başarmıştır” dedi. Artık promosyon dendiğinde günlük hayatta kullanılan ürünlerin yerine geçecek birbirinden farklı ürün seçenekleri olduğunu belirten Servet Samsama, “Ekonomik daralmalarda diğer reklam harcamaları içerisinde promosyon ürünlerine olan ilginin azalmaması, sektörün önünün açık olduğunu gösteriyor” dedi. Servet Samsama ayrıca, sektörde faaliyet gösteren 40 bin firmanın 700 bin çalışanıyla birlikte ihracatta 2 milyar dolarlık bir rakama ulaştığını kaydederek, sektörün bu anlamda da büyük potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Promosyon ürünleri kalite açısından Çin’i geride bıraktı
Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (PROMOTÜRK) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdullah Gürz ise açılışta yaptığı konuşmasında, promosyon sektörünün yapısına değindi. Sektörün başka hiçbir sektöre benzemediğini bildiren Abdullah Gürz, “Piyasanın bize ‘Elinizde yeni ürün ne var?’, ‘En son ne ürettiniz?’ şeklindeki soruları, her yıl birbirinden yeni ve özel promosyon ürünleri geliştirmemize neden oluyor. Fuarımız bu açıdan çok kıymetli bir yere sahip” dedi. Yeni, teknolojik ve modern ürünlerin tek çatı altında görülebileceği fuarın sektörün vizyonunu da ortaya koyduğunu söyleyen Abdullah Gürz, derneğin de katkısı ile sektör değerlerinin yükseldiğini kaydetti. Sektör olarak Türkiye’yi dünyanın merkezi olarak konumlandırdıklarını belirten Abdullah Gürz, “Ürünlerimiz Çin’den daha kaliteli hale geldi. Avrupa’da bile birçok ülkeden daha kaliteliyiz. İhracat odaklı çalışmaya başladık. 20 milyar liralık pazarımızı bu sayede 100 milyar liralık bir büyüklüğe taşımayı amaçlıyoruz. Bunun için sektör olarak hepimize büyük görevler düşüyor” dedi.

35 yıllık birliktelik sektörü hedeflerine taşıyor
CNR Holding CEO / İcra Kurulu Üyesi Ali Bulut ise konuşmasında PROMOTÜRK ile CNR’ın 35 yıl öncesine dayanan birlikteliklerinden söz etti. “Halden anlayan tarafındayız” diyerek KOBİ’ler, üreticiler ve ihracatçılar açısından pazarlama ve tanıtım faaliyetleri içerisinde promosyonun önemini anlatan Ali Bulut, “PROMEXPO Fuarı bundan 35 yıl önce PROMOTÜRK ile CNR’ı bir araya getirmişti. O yıllarda Eşantiyon adı ile yaptığımız fuarımız, PROMOTÜRK derneğinin kurulmasıyla kurumsallaştı ve CNR’ın fuarcılık alanında yıldan yıla biriken tecrübesiyle de hedeflerine her geçen gün bir adım daha yaklaştı” dedi. “1980’li yıllarda müşteri çoktu ama ürün yoktu. O yüzden de sektör promosyon ürünlerinin öneminin kavrayamamıştı” diyen Ali Bulut,PROMOTÜRK ve CNR’ın 35 yıl önce buradaki değeri anlayıp, bu doğrultuda güzel bir birlikteliğe başladıklarını anlattı. Gelinen noktada promosyon sektörünün 20 milyar liralık büyüklüğe ulaştığının altını çizen Ali Bulut, “Müşteri odaklı etkin pazarlama yöntemi olan promosyon ürünlerinin bu yıl da PROMEXPO Fuarı’nda katılımcıları şaşırtacağını düşünüyoruz” dedi.

Dünya ile entegre olma yolunda önemli adımlar atıldı
Fuar her yıl olduğu gibi bu yıl da promosyon sektöründeki tüm yenilikleri, gelişmeleri ve fırsatları sektör profesyonelleri ile buluşturdu. Türkiye pazarında 20 milyar liralık bir ticaret hacmine ulaşan promosyon sektörü, yerli ve yabancı 200 üretici ve ithalatçı firmanın katıldığı fuarda yeni iş bağlantıları yaparak dünya pazarlarına entegre olma yolunda önemli adımlar attı.

49 ülkeden 20.000 ziyaretçi
Promosyon sektörünün uluslararası nitelikteki tek buluşma platformu niteliğinde olan Kurumsal Hediye ve Promosyon Ürünleri Fuarı PROMEXPO 2019 Fuarı’na aralarında Bulgaristan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Polonya, Romanya, İtalya, Almanya, Hindistan ve Rusya’nın da bulunduğu 49 ülkeden yüzde 40’ı yabancı 20 binin üzerinde ziyaretçi katılımı bekleniyor. Deri ürünleri, tekstil ürünleri, dekorasyon ürünleri, ofis malzemeleri, kırtasiye, seramik, el aletleri, ev gereçleri, elektronik gereçler, oyuncaklar, çikolata ve şekerlemeye kadar geniş yelpazede ürünlerin sergilendiği fuar yerli yabancı katılımcı firmaları, sektör temsilcileriyle buluşturuyor. Fuar kapsamında düzenlenen seminerlerde ise katılımcılar sektöre dair gelişmelerle ilgili bilgi sahibi oluyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL