• Geri dön

  • 616 Görüntülenme

  • 2 Haber

  • 177 İşletme görüntülenme


Yurtiçinde yakaladığı başarı grafiğini, yurtdışında da hız kesmeden sürdüren Reneva; Avrupa’dan Amerika’ya, Suudi Arabistan’dan Avustralya’ya kadar dünyanın farklı coğrafyalarında sağlıklı yaşamı tercih edenlerle buluşmaya devam ediyor. Türkiye’nin ‘ilk kolajen proteinli içeceği’ olarak kısa zaman önce raflarda yerini alan Reneva, içeriğindeki bioaktif kolajen peptitiyle, sonsuz gençliğin ve güzelliğin sırrını sunuyor. 

Günümüz koşullarında sağlıklı beslenirken, bitkisel ve hayvansal kaynaklardan gelen iyileştirici vitamin ve minerallere daha kolay ulaşmak isteyenlerin en son gözdelerinden biri olan kolajen, farklı formları ve kullanım alanlarıyla büyük talep görmeye devam ediyor. İçeriğindeki bioaktif kolajen peptitiyle, türevleri arasındaki en pratik ve lezzetli seçenek olan Reneva, kısa sürede sadece Türkiye’de değil dünyanın dört bir yanında gördüğü taleple, sağlıklı yaşamayı tercih edenlerle buluşmaya devam ediyor.

Türkiye’nin ilk kolajen proteinli içeceği olan Reneva; Amerika, KKTC, İsrail, Ürdün, Katar, Ukrayna’da satış noktalarında yer alırken, Ekim sonuna Avustralya, Suudi Arabistan, Lübnan, Kuveyt, Dubai ve Bosna Hersek’te de raflarda yerini alacak. Şu anda dünyanın pek çok farklı bölgesinden talep almaya devam ettiklerini söyleyen Reneva Şirket Müdürü Özgür Özdemir, ‘Türkiye’de bir ilk olan markamız, çok sayıda ülkede de içerik olarak oldukça orijinal ve faydalı bulundu. Özellikle sosyal medya aracılığıyla ürünlerimizi keşfeden distribütör ve satış kanallarından yoğun bir ilgi var. Bu kadar genç bir marka olarak bu başarıyı yakalamak oldukça gurur verici. Bu durum, bize markamızı geliştirmek ve ürün skalamızı genişletmek adına büyük motivasyon kaynağı’ dedi. 

Şeker ve Türevlerini İçermiyor
Kadınlar için özel olarak geliştirilen ve içeriğinde 3 gram kolajen peptit, vitaminler ve biotin yer alan Reneva Beauty, sporcular ve kas sağlığına özen gösterenler için geliştirilen ve içeriğinde 10 gram kolajen peptit, vitaminler ve mineraller yer alan Reneva Fit olmak üzere 2 çeşidi bulunan Reneva; içimi kolay ve aromatik lezzetiyle, ister tek başına isterseniz de yemeklerle beraber tüketilebiliyor. İçeriğinde şeker ve türevleri yer almayan Reneva, kolajen tüketmek isteyen ama ‘pratiklik ve lezzet beklentisi’ olan herkesin favori içeceği olmaya devam ediyor. 

2 Yıl Süren Ar-Ge’nin Eseri
Reneva’nın Türkiye’de iki yıl süren Ar-Ge çalışmasının ardından içilebilir hale getirdiği kolajen peptit, uzun yıllardır güzellik ürünlerinde etkili bir içerik olarak kullanılıyor. Tüm dünyada kişisel bakımına ve dış görünümüne özen gösteren kadınlar için en güvenilen aktif içerikler arasında yer alan kolajen; yüz kremleri ve vücut losyonları, şampuan ve banyo malzemeleri gibi tropikal uygulanan kişisel güzellik ve bakım ürünlerinde başarı ile kullanılıyor. Tendon, bağ doku, deri ve kaslar da dâhil olmak üzere vücudun çeşitli bölümlerini oluşturan bağ dokuların ana bileşeni olan kolajenin cilt güzelliği dışında, kemik yapısı ve dayanıklılığı açısından da önemli işlevi bulunuyor.

Kolajenin Altı Yararı
Reneva Ar-Ge Merkezi’nden Uzman Diyetisyen Ayşenur Fişek, kolajen alımının sağlık üzerindeki 6 yararını kısaca şöyle özetliyor. 
• Deri Yaşlanmasını Yavaşlatır
• Eklem Ağrılarını Azaltır 
• Kalp Sağlığına Destek Olur
• Kemik Erimesini Önleyebilir
• Kas Kütlesini Artırabilir
• Saç ve Tırnakları Güçlendirir

Kolajen cildin ana bileşenlerinden biridir.Derinin dayanıklılığını artırmanın yanı sıra esnekliğini ve nemliliğini korumasına da yardımcı olur. Yaşlandıkça vücutta kolajen üretimi azalır, deride kuruluk ve kırışıklıklar ortaya çıkmaya başlar.Ancak, çeşitli araştırmalar kolajen peptitleri ya da kolajen içeren besin desteklerinin kırışık ve kuruluğu azaltarak cildin yaşlanmasını yavaşlattığını göstermektedir. Kolajen desteklerinin kırışık azaltıcı etkisi vücudun kendi kolajen üretimini tetikleme yetisini de artırmaktadır. 

Kolajen, eklemleri koruyan kauçuk benzeri kıkırdağın bütünlüğünü korumasına yardımcı olur. Vücudunuzdaki kolajen miktarı, yaşlandıkça azalır ve osteoartrit gibi rahatsızlıklara yol açan dejeneratif eklem sorunlarının baş gösterme tehlikesi ortaya çıkar. Kolajen desteği almak osteoartrit belirtilerinin düzelmesine ve genel olarak eklem ağrılarının azalmasına yardımcı olur.

Araştırmacılar kolajen desteği almanın kalp sağlığı ile ilgili sorun riskini azaltabileceğini ileri sürmektedir. Kolajen, arterlerin; kalpten tüm vücuda kan taşıyan damarların yapısını güçlendirir. Yeterli kolajen olmazsa damarlar güçsüzleşir ve kırılganlaşır. Bu da damarların daralması ile kendini gösteren ateroskleroza sebep olur. Ateroskleroz ise durumu kalp krizi ve felce kadar götürebilir. Kolajen desteği almak kalp ile ilgili risk faktörlerinin azaltılmasına yardımcı olabilir. 

Kemikler büyük oranda kolajenden oluşur. Kolajen kemiğin yapısını oluşturduğu gibi dayanıklılığını korumasını da sağlar. Vücudunuzdaki kolajen yaşla birlikte azalırken kemik kütlesi de aynı şekilde azalır. Bu da düşük kemik yoğunluğu ve kemik kırığında artan risk olarak kendini gösteren osteoporoz gibi durumlara yol açar. Çalışmalar kolajen desteği almanın osteoporozun yol açtığı kemik kırıklarını önlemede yardımcı olan belli etkileri olabileceğini göstermektedir. 

Kas dokusu yüzde 1 – 10 arasında kolajenden oluşmaktadır. Bu protein kaslarınızı güçlü ve gerektiği gibi çalışır halde tutmak için gereklidir.Çalışmalar, yaşla birlikte kas kütlesinde azalmayla ortaya çıkan sarkopeninin azaltılmasında kolajen desteğinin kas kütlesini artırmaya yardımcı olduğunu ileri sürmektedir. Araştırmalar kolajen desteği tüketiminin yaşa bağlı kas kütlesi azalmasına karşı insanlarda kas büyümesini artırdığını göstermektedir. 

Düzenli kolajen alımı kırılmayı önleyerek tırnakları güçlendirmesinin yanı sıra saç ve tırnak uzamasını hızlandırabilir.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL