• Geri dön

  • 351 Görüntülenme

  • 1 Haber

  • 152 İşletme görüntülenme


Tatlı masallarla 5 kıtada dolaşıyor, göç yolunda oyun oynayan çocuklarla buluşuyoruz


Arden Yayıncılık yeni sezonu dört yeni kitapla TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nda karşılıyor. Minik okurlarla ilk kez fuarda, 4. Salon’da yer alan Arden standında buluşacak olan bu kitaplar bir yandan Bolivya’dan Yeni Zelanda’ya dünyanın dört bir köşesinden derlenen birbirinden ilginç hayvan masalları sunuyor, öte yandan savaşı ve göçü bambaşka açılardan, çocukların diliyle çocuklara anlatıyor.


Arden, “Dünyanın En Güzel Hayvan Masalları” ile üçlemeyi tamamlıyor. “Masallarla Dolu Bir Yıl” ve “Çocuklar İçin Shakespeare Öyküleri”nin ardından gelen ve yine yazar Angela McAllister’in kaleminden çıkan büyük boy, ciltli kitapta 50 mitolojik öykü, efsane ve fabl biraraya toplanmış. Amerikan yerlilerinden Hint bilgelerine, onlarca farklı kültürün halk masallarının ve efsanelerinin izlerini süren kitapta, Kır Kurdu’ndan Viskaça’ya, Emu’dan Firavun Faresi’ne hiç tanımadığımız hayvanlarla da tanışma fırsatı buluyoruz.Kitap, Aitch’in sıradışı illüstrasyonlarıyla bezenmiş.
Ghandi “Bu dünyada gerçek barışa ulaşmak istiyorsak, işe çocuklarla başlamalıyız” demiş.Arden, iki kitapla birden Ghandi’ye selam gönderiyor.

“Bir Damla Bal”da bir hiç yüzünden birbirine düşen iki komşu köyün evrensel ve tüm zamanlara ait bir hikâyesi var. Kafkasya’nın en parlak ozanlarından biri, aynı zamanda bir masal anlatıcısı olan Hovhannes Tumanyan “Bir Damla Bal”ı yaklaşık 100 yıl önce kaleme almış. Hâlâ taptaze bu yüzyıllık masalda, kavgaya, kıtlığa, göçlere, savaşlara yol açan nedir, diye soruyor yazar. Kitabı Emine Bora resimledi.

Benim Adım Mülteci Değil” adlı kitap ise savaşı ve göçü, küçük bir oğlan çocuğunun yolculuğu üzerinden anlatıyor. Bu yolculuk, küçük okurlara ve ebeveynlerine, ülkesinden ayrılmak zorunda kalan çocukların toptancı bir bakışla, yalnızca “mülteci” olarak damgalanamayacağını hatırlatıyor. Birlikte yaşamaya dair, sevgi ve empati dolu bu öyküyü yazan ve resimleyen Kate Milner, Victoria ve Albert Müzesi’nin İllüstrasyon Ödülü’ne layık görülmüş.

“Apti’nin Beni” çağdaş İran çocuk edebiyatından sevimli bir öykü… İtaat etmesi, ailenin kurallarına boyun eğip kendisi için belirlenen kalıplara girmesi beklenen bir çocuk ve onun bu soruna karşı verdiği masum, çocukça ve aynı zamanda pek de hınzırca bir yanıt var kitapta. Payam Ebrahimi’nin kaleme aldığı kitabın resimleri Reza Dalvand’ın imzasını taşıyor. Apti’nin ailesi şampiyonlardan geçilmiyor. Ailenin tüm üyeleri başarılı sporcular. Bizim Apti’nin ise hiç o taraklarda bezi yok! Gelgelelim aile fertleri ille de Apti’yi şampiyon yapma konusunda kararlılar. Hele babası… Bakalım son gülen kim olacak?



@ardenyayin #harikalarkitaplığı Tüm kitabevlerinde ve internet mağazalarında…

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL