• Geri dön

  • 633 Görüntülenme

  • 46 Haber

  • 232 İşletme görüntülenme


Global Yatırım Holding (GLYHO), Borsa İstanbul’da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin yer aldığı ‘BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki yerini korudu. Kasım 2019- Ekim 2020 döneminde de BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almaya hak kazanan Global Yatırım Holding, önemli bir başarıya imza attı.

Global Yatırım Holding (GLYHO), şirketlerin sürdürülebilirlik konularında halka açık bilgi paylaşımlarına bağlı olarak değerlendirildiği ‘BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (XUSRD) bu yılda yer aldı. Geçen yıl girdiği ‘BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki yerini koruyan Global Yatırım Holding, önemli bir başarıya imza atmış oldu.

Global Yatırım Holding’in, şirketlere hem itibar kazandıran hem de rekabet avantajı sağlayan BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne yeni döneminde de dahil olmasında sürdürülebilirlik ile ilgili alanlarda kapsamlı politikalara sahip olması, belirli çevresel indikatörlerde iyileştirmeler sağlaması, ISO9001:2015 Kalite ve ISO14001:2015 Çevre entegre sertifikasyonları gibi hedefleri taahhüt ettiği sürede yerine getirmiş olması ve Akdeniz Koruma Derneği’nin “Boncuk Koyu’nda Kum Köpekbalığı ve Üreme Alanı” projesinin desteklemesi gibi çalışmaları önemli rol oynadı. Grup önümüzdeki dönemde denizlerin yağmur ormanları olarak da adlandırılan mercan resifi yetiştirme projelerine destek olacak.

56 şirket yer alacak

Borsa İstanbul şirketleri arasında sürdürülebilirlik konusundaki anlayış, bilgi ve uygulamaların artırılması amacıyla oluşturulan BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde şirketler, çevre, biyoçeşitlilik, iklim değişikliği, insan hakları, yönetim kurulu yapısı, rüşvetle mücadele, tedarik zinciri, iş sağlığı ve güvenliği kriterlerine göre değerlemeye tabi tutuluyor. Bağımsız bir araştırma şirketi olan Londra Merkezli EIRIS ile iş birliği içinde yapılan değerlendirme sonucunda BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ne 56 şirket girmeyi başardı. Endekse girmeyi başaran şirketlerden biri olan Global Yatırım Holding, Kasım 2019 – Ekim 2020 döneminde ‘BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde işlem görecek.

Global Yatırım Holding’in sürdürülebilirlik performansına dair detaylı bilgiye 2018 Sürdürülebilirlik Raporu’ndan ulaşılabiliyor. Global Yatırım Holding’in 2018 yılına ilişkin sürdürülebilirlik raporu, şirketin faaliyetlerinin sosyal, çevresel ve ekonomik etkileri, yönetsel yaklaşımları, performans sonuçları ve gelecek perspektifi doğrultusunda, GRI Standartları'nın temel uygulama düzeyi gerekliliklerine uygun olarak hazırlandı.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL