• Geri dön

  • 533 Görüntülenme

  • 46 Haber

  • 232 İşletme görüntülenme


Global Yatırım Holding’in kurumsal yönetim derecelendirme notu 9.06 olarak teyit edildi. Notlamada pay sahipleri, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık, menfaat sahipleri kriterlerinde süregelen uygulamalar etkili oldu.

Global Yatırım Holding’in (GYH) kurumsal yönetim ilkelerini uygulama alanında süregelen başarısı kurumsal yönetim derecelendirme notlaması ile doğrulandı. Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri’nin hazırladığı Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu’nda GYH’nin kurumsal yönetim derecelendirme notu 9.06 olarak teyit edildi.

Kurumsal yönetim derecelendirme notu pay sahipleri, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık, menfaat sahipleri ve yönetim kurulu kriterlerine göre belirleniyor. Notlamada pay sahipleri ile ilgili dengeli ve adil yaklaşımın sürüyor olması, oluşturulan Şirket Kalite Politikası ile faaliyet raporu içerik ve kapsamının geliştirilmesi ve iyileştirilmesi etkili oldu.

SPK’nın Kurumsal Yönetim İlkelerine uyum sağlıyor
Kobirate, Global Yatırım Holding’in kurumsal yönetim derecelendirme notuna yönelik yaptığı değerlendirmede, “Ülkemizde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan ve Ocak 2014 tarihinde revize edilen Kurumsal Yönetim İlkeleri baz alınarak yapılan değerlendirmeler sonucu 9,06'lık derecelendirme notu ile Global Yatırım Holding A.Ş.'nin Sermaye Piyasası Kurulu'nun Kurumsal Yönetim İlkelerine büyük ölçüde uyum sağladığı teyit edilmiştir” ifadesini kullandı.

GYH Ekim ayı içinde 2020 BİST Sürdürülebilirlik Endeksi firmaları arasında açıklanmıştı.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL