• Geri dön

  • 661 Görüntülenme

  • 196 Haber

  • 11.853 İşletme görüntülenme


İklimlendirme sektörünün lider markası Daikin, R32 soğutucu akışkanla çalışan ürünleri hayata geçirmeye ve bu alanda sektöre öncülük etmeye devam ediyor. Sektörde devrim niteliğinde olduğu için Reform 32 adını verdiği R32 gazını ürünlerinde ilk kullanan marka olan Daikin, şimdi de Sakarya 2’nci OSB’de yer alan fabrikasında 15 milyon Euro’luk yatırımla Reform 32 soğutucu akışkanlı split klima üretmeye başladı. Böylece Daikin Türkiye, Reform 32’yi ürünlerinde kullanan ilk yerli üretici unvanının sahibi oldu. 

Geliştirdiği çevreci ürünler ve yenilikçi yaklaşımlarla iklimlendirme sektörünün nabzını tutan Daikin, Reform 32 soğutucu akışkanının kullanıldığı cihazların üretimini her geçen gün daha da yaygınlaştırıyor. Avrupa’dan sonra Türkiye’de de Reform 32’li cihazlar üretmeye başlayan Daikin, şirket felsefesindeki çevre politikalarına olan bağlılığını gösterirken nihai kullanıcının kalite perspektifini de geliştirmeyi hedefliyor. 

İklimlendirme sektöründeki enerji verimliliği ve tasarruf kriterlerine göre cihaz ve hizmet üreten Daikin, doğa dostu ürünler anlayışına daha üretim aşamasındayken başlıyor. Bu hedef doğrultusunda faaliyet gösteren çevreye duyarlı fabrikalar, Daikin Japonya merkezli ‘Çevre Yönetim Birimi’ tarafından incelenerek “Green Heart Factory” sertifikası ile ödüllendiriliyor. Bütün üretim süreçlerini bu kriterlere göre düzenleyen Daikin Türkiye Üretim Tesisleri, 2015 yılından beri “Green Heart Factory” sertifikasının sahibi olarak Sakarya/Hendek’teki fabrikasında üretimine devam ediyor. 

Dünyada toplam 90 üretim merkezi bulunan Daikin’in, Avrupa’da, aralarında Türkiye fabrikası da olmak üzere 8 üretim tesisi bulunuyor. 42 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 100 bin metrekarelik Hendek tesislerinde gerçekleştirilen üretimler 44 ülkeye ihraç ediliyor. Reform 32’li üretim için gerçekleştirilecek toplam 15 milyon Euro’luk yatırımın 7 milyon Euro’luk ilk bölümünü 2018 yılı Nisan ayında tamamlayan Daikin Türkiye, ihracattaki agresif artışla birlikte ortaya çıkan üretim taleplerini karşılamak için yatırımının 8 milyon Euro’luk ikinci bölümünü 2019 yılı Nisan ayında tamamlamayı hedefliyor. Bu rakamlarla Daikin Türkiye üretim kapasitesini 2 katına çıkarmış oluyor. 

ÇEVRE VE CÜZDAN DOSTU: REFORM 32 
Küresel ısınma potansiyel değeri 675 olan Reform 32 soğutucu akışkanı, halen yaygın olarak kullanılan R-410A soğutucu akışkana kıyasla 3 kat daha düşük bir küresel ısınma potansiyeline sahip. Enerji verimliliği yüksek olan Reform 32 bu özelliği sayesinde tüketicinin yüzde 10 oranında daha az fatura bedeli ödemesini sağlıyor. Reform 32 soğutucu akışkanı, ISO817’ye göre A2L sınıfına, yani hafif yanıcı sınıfa girdiğinden soğutma grupları da dahil birçok uygulamada güvenli bir şekilde kullanılabiliyor. Tek bileşenli bir soğutucu akışkan olması nedeniyle Reform 32’nin geri dönüştürülmesi ve yeniden kullanılması çok daha kolay oluyor. Bu özellik çevre açısından bir artı daha sunuyor. Ayrıca Reform 32 kullanarak üretilen cihazlar daha az miktarda soğutucu akışkan kullanımı gerektirdiğinden cihazların daha küçük boyutlarda üretilmesi mümkün hale geliyor. Bu durum, estetik katkının yanı sıra cihazların kullanılacağı mahallerde montaj ve hacimsel avantajlar sağlıyor. 

Aralık 2017 tarihi itibariyle sadece Daikin, 50’nin üzerinde ülkede 12 milyondan fazla R32’li ürün satarak tüketicinin bu konudaki hassasiyetini ortaya koydu. Diğer üreticilerin satışları da düşünüldüğünde bütün dünyada R32’li klima satışının 43 milyon adetlik bir hacme ulaştığı tahmin ediliyor. Bu da 75 milyon tondan fazla CO2 (karbondioksit) azalması anlamına geliyor. Yapılan araştırmalara göre, hali hazırda kullanılmakta olan bütün R410A gazlı cihazlar, R32 ile değiştirilmiş olsa, 800 milyon ton CO2 azalımı gerçekleşebiliyor. Bu da Amazon yağmur ormanları tarafından sağlanan yıllık karbon emiliminin yaklaşık yüzde 50’sine denk geliyor. 

DAIKIN’İN REFORM 32 POLİTİKASI 
Daikin, uzun yıllardır soğutma, ısıtma ve iklimlendirme işlevli ürünlerin çevre üzerindeki olumsuz etkilerini bilen ve buna karşı hassasiyet gösteren bir şirket olarak tanınıyor. Bu konudaki yoğun çalışmalarıyla ürünlerinin çevreye zararını en aza indirmeyi başaran Daikin, dünyadaki tek hem soğutucu akışkan hem de cihaz üreticisi olarak üstün uzmanlığıyla sektörün öncülüğünü yapıyor. Bütün bunlar Daikin’in “Çevre dostu uygulamaların hayata geçirilmesinde lider şirket olmak” başlıklı kurumsal felsefesinin bir sonucu olarak hayata geçiyor. Hem florlu (HFC, HFO) hem de florsuz gazlar (amonyak, karbon dioksit, hidrokarbonlar) konusunda benzersiz bir uzmanlığa sahip olan Daikin, soğutucu akışkan tercihlerini de bu tecrübeyle yapıyor. Çünkü her uygulama için en uygun çözümün kullanılabilmesinin soğutucu akışkan çeşitliliğine bağlı olduğuna inanıyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL