• Geri dön

  • 992 Görüntülenme

  • 201 Haber

  • 155 İşletme görüntülenme


ŞİŞECAM TOPLULUĞU EN BÜYÜK KAPASİTELİ CAM AMBALAJ FIRININI ESKİŞEHİR’DE ATEŞLEDİ

Şişecam’ın 66 milyon dolarlık yatırımıyla Türkiye’deki cam ambalaj üretim kapasitesi 1,2 milyon tona ulaştı

Şişecam Topluluğu, Eskişehir Cam Ambalaj Fabrikası’nda yeni fırınını ateşledi. Topluluk bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Cam Ambalaj’ın yaklaşık 66 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği yeni fırını Ağustos ayında üretime başlayacak.

Türkiye ekonomisi ve istihdamına önemli katkı sağlayan Şişecam Topluluğu’nun Endüstri 4.0’a uygun şekilde yeni teknolojiyle donattığı ve yıllık 150 bin ton üretim kapasitesine sahip olan yeni fırın yatırımıyla Türkiye’deki yıllık cam ambalaj üretim kapasitesi yaklaşık 1,2 milyon tona ulaştı. 

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Türkiye için değer yaratmayı sürdürdüklerinin altını çizerek, “Topluluğumuz, kuruluşundan bu yana geçen 80 yılı aşkın sürede kazanımlarını yine ülkemize yatırmış ve dünyada kendi alanında söz sahibi konuma gelmiştir. Şişecam Topluluğu olarak sürdürülebilir büyüme hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Söz konusu yatırımla Türkiye’deki en büyük kapasiteli cam ambalaj fırınımızı devreye aldık” dedi. 

26.07.2018 – Şişecam Topluluğu, Eskişehir Cam Ambalaj Fabrikası’nda 66 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği dördüncü fırınını ateşledi. Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Cam Ambalaj’ın yeni fırınının Ağustos ayında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Türkiye dahil toplam dört ülkedeki 2,5 milyon ton/yıl üretim hacmiyle dünyanın beşinci büyük cam ambalaj üreticisi olan Şişecam Cam Ambalaj, Eskişehir Fabrikası’nda yaptığı son fırın yatırımıyla Türkiye’deki yıllık üretim kapasitesini yaklaşık 1,2 milyon tona çıkardı.

Bursa, Eskişehir ve Mersin’de bulunan üç fabrikasıyla Türkiye’nin en büyük cam ambalaj üreticisi konumundaki Şişecam Cam Ambalaj, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Mersin Cam Ambalaj Fabrikası’nda gerçekleştirdiği 33 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’deki üretim kapasitesini 1 milyon ton seviyesinin üzerine taşımıştı.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, yatırıma ilişkin yaptığı açıklamada, bugün dünyanın cam ev eşyasında üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda beşinci büyük üreticisi olduklarına dikkat çekerek, “Dünyadaki en büyük 10 soda üreticisi arasında yer almamızın yanı sıra krom kimyasallarında da dünya lideriyiz. 13 ülkede üretim faaliyetlerini sürdüren Topluluğumuz, ulaştığı kapasite büyüklüğünü ve teknolojik gücünü yenilikçilik, yaratıcılık, uzmanlık ve yetişmiş insan gücü gibi özellikleriyle pekiştirmekte ve değişen pazar koşullarına uygun ürün ve hizmet kalitesiyle geleceğe güvenle bakmaktadır” dedi.

“Hem ülke ekonomisine hem de üretime yaptığımız katkılara bir yenisini ekledik”

Türkiye için değer yaratmayı sürdürdüklerinin altını çizen Kırman, “Topluluğumuz, kuruluşundan bu yana geçen 80 yılı aşkın sürede kazanımlarını yine ülkemize yatırmış ve dünyada kendi alanında söz sahibi konuma gelmiştir. Şişecam olarak sürdürülebilir büyüme hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kapsamda Türkiye’deki en büyük cam ambalaj fırınımızı devreye alarak yatırımlarımıza devam ediyor, hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Eskişehir Cam Ambalaj Fabrikası’nın en son teknolojiyle 2013 yılında kurulduğunu hatırlatan Kırman, “Bu modern fabrikadaki dördüncü fırın yatırımımız ile beş yıldır üretim faaliyetlerimizi gerçekleştirdiğimiz Eskişehir’de hem ülke ekonomisine hem de üretime yaptığımız katkılara bir yenisini daha eklemiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Şişecam Topluluğu’nun mevcut tesislerini teknolojik gelişmelerin gereği olarak sürekli olarak yenilediğini belirten Kırman, “Eskişehir Cam Ambalaj Fabrikası’nda Endüstri 4.0 stratejisine uygun şekilde donatarak hayata geçirdiğimiz dördüncü fırın ile son teknoloji ile üretim yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Şişecam Topluluğu Hakkında

Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam Topluluğu düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncudur. “Düzcam”, “Cam Ev Eşyası”, “Cam Ambalaj” ve “Kimyasallar” olmak üzere dört ana iş grubunda faaliyet gösteren Topluluk, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna, Mısır ve Hindistan’da üretim yapmaktadır.

Bugün dünyanın cam ev eşyasında üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda beşinci büyük üreticisi konumundaki Şişecam Topluluğu, dünyanın en büyük 10 soda üreticisinden biri olmasının yanı sıra krom kimyasallarında dünya lideridir.Şişecam, 80 yılı aşkın deneyimi, 22 bine yakın çalışanı, 13 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla uluslararası ölçekte bir Topluluk olarak ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefiyle yoluna devam etmektedir.

www.sisecam.com.tr

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL