• Geri dön

  • 358 Görüntülenme

  • 13 Haber

  • 183 İşletme görüntülenme


Aktaşlar’ın 2018 yılsonu ciro hedefi 35 milyon TL

Ordu’ya özgü lezzetleri tüm dünyaya tanıtmayı hedefleyerek yola çıkan Aktaşlar Lezzet Grubu, 2018 yılının ilk yarısında 15 milyon TL’lik ciroya ulaştı. Yılsonu ciro hedefini 35 milyon olarak belirlediklerini açıklayan Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, “2018 ilk altı ayında hedeflediğimiz ihracat rakamının yüzde 20 üzerine çıkarak 3 milyon TL’lik bir ciroya ulaştık. İlk altı aylık verileri göz önüne aldığımız zaman 2018 yıl sonu ihracat hedefimizi 8 milyon TL olarak belirledik. Özellikle Amerika ve Avrupa’daki satış ağımızı daha da kuvvetlendirerek bu rakama ulaşacağımızı düşünüyoruz” dedi. 

Kurulduğu günden bugüne sürekli büyüme gösteren Aktaşlar Lezzet Grubu, cirosunun 2018’in ilk yarısında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 15 oranında artış gösterdiğini açıkladı. Yılın ilk 6 ayında 15 milyon TL’lik ciro yapan Aktaşlar Lezzet Grubu, yılsonuna kadar bu rakamı 35 milyona ulaştırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Elde edilen 6 aylık ciroya dair açıklamalarda bulunan Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş; 2018 yılının ilk 6 ayında hedefledikleri ihracat rakamını yüzde 20 oranında geçtiklerini belirtti. Satışlarını ihracata ve iç pazardaki satışlara göre sınıflandıran Aktaş, 3 milyon liralık ihracat yaptıklarını, iç pazarda da 12 milyon liralık bir satış yaptıklarını söyledi. İhracat hedeflerine dair merak edilenleri de cevaplayan Aktaş, ilk 6 aydan yola çıkarak yıl sonuna kadar 8 milyon liralık bir ihracat hedeflediklerini belirtti. Bu sayıya ulaşmak için özellikle Amerika ve Avrupa’daki satış ağlarını geliştirmelerinin gerekliliğini de vurguladı.

“Bu yıl ciromuzun yüzde 45’ini donmuş ürünlerden elde ettik”
Donmuş pidelerini Aktaşlar, Nelipide ve Pidemiss markalarıyla dünyanın dört bir yanına ihraç eden Aktaşlar Lezzet Grubu, bu alanda rakipsiz olmaya devam ediyor. Donmuş pideden elde edilen gelire dair açıklamalarda bulunan Tamer Aktaş,” Ciromuzun yüzde 45’ini donmuş pideden elde ettik. Bu kazancı sayıya vuracak olursak 5,5 milyon adet donmuş pide sattık. Grubun bünyesinde yer alan Nelipide ve Pideor markalarımızla da sürdürülebilir bir büyüme gerçekleştiriyoruz. Yılsonuna kadar Nelipide markamızda biri İstanbul biri de Ankara’da olmak üzere iki yeni şube açmayı hedefliyoruz. Bir diğer markamız olan Pideor’da ise yılsonuna kadar 20 şube açmayı arzu ediyoruz. Toplamda ise 400 Pideor şubesi açma hedefimiz var. Franchise adaylarında sektör tecrübesi gibi bir kriter aramıyoruz. Pideor'un anahtar teslim kurulum maliyeti açılacağı yere göre 250-300 bin TL olurken yatırım maliyetini ise 36 ay içerisinde kendini amorti ediyor” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL