• Geri dön

  • 263 Görüntülenme

  • 17 Haber

  • 310 İşletme görüntülenme


ANNE SÜTÜ GİBİ DEĞERLİ…

BEE’O Arı Sütü Ham Bal ile Çocukların Beslenmesine Değer Katıyor!
Katma değerli, yaratıcı ürünleri sayesinde ödül sayısını 30’a yükselten BEE’O, %100 doğal, ilave yağ, şeker, koruyucu ve katkı maddesi içermeyen, aynı zamanda Amerika Kaliforniya’da düzenlenen “EKO Mükemmellik Ödülleri” yarışmasında birincilik ödülüne layık görülen ARI SÜTÜ HAM BAL (çocuklar için) ürününü, çocukların beslenmesine destek için sunuyor.

Anne sütü nasıl ki insanlar için çok değerli besinse, yavru arılar ve kraliçe arı için de arı sütü o kadar önemli bir besindir. Arı ürünlerini en doğal haliyle satışa sunan BEE’O, Arı Sütü Ham Bal çocuk ürünü ile dört mevsim çocukların beslenmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. BEE’O bu ürünü çocukların günde en az 1 tatlı kaşığı tüketmesini öneriyor. Doğrudan veya ılık ya da soğuk gıdaların içerisine katılabilecek kıvamdaki bu ürünü çocuklar keyifle tüketiyor.

Çocuklar severek tüketsin diye…
BEE’O, Türkiye’de ilk defa Sözleşmeli Arıcılık modeliyle kovandan sofraya kontrollü koşullarda ürettiği arı ürünlerinden; ham bal ve arı sütünü bir araya getiriyor. BEE’O Arı Sütü Ham Bal (çocuklar için) ürününü, çocukların severek tükettiği bir formül ile sunuyor. Bu karışım, ilave yağ, şeker, koruyucu ve katkı maddesi içermiyor. Böylece arı sütünün ve ham balın besleyiciliği %100 doğal olarak çocuklarla buluşuyor.

Arı sütü
Arıların kendi vücutlarından salgıladıkları, kovanda yavru arıları ve kraliçe arıyı beslemek için kullandıkları değerli bir arı ürünüdür. Arılar, içgüdüsel olarak kovanda bir arıyı yoğun miktarda arı sütü ile beslerler ve o arı diğer arılardan 2 kat daha fazla gelişerek kraliçe arıya dönüşür. İşçi arılar 45 gün kadar yaşarken, kraliçe arı hayatı boyunca arı sütü ile beslenerek 5-7 yıla kadar yaşayabilir. Ayrıca, her gün kovana 2 bin yumurta bırakarak koloninin devamlılığını sağlar. Arı sütü, bileşiminde B grubu vitaminleri (B1, B2, B3, B5 ve B6) ayrıca çinko, magnezyum, demir gibi önemli mineralleri içerir. Bunların yanı sıra; başka herhangi bir gıda maddesinde bulunmayan, royalaktin proteinini ve 10-HDA organik asidini içerir. Bu değerli besin öğeleri arı sütünü çok özel kılar.

Ham bal
Bal, kovandan alındığı ham hali ile tüketilebilen bir gıdadır. Ama bal kovandan elde edildikten kısa bir süre sonra katılaşır yani kristalleşir. Halk arasında bu durum şekerlenme olarak da adlandırılır. Aslında bu tamamen doğal bir olaydır ve bal kristalleşmiş hali ile de tüketilebilir.Ancak tamamen doğal olan ve sadece fiziksel bir değişim olan bu durumu engellemek için, ballara pastörizasyon dediğimiz, 65-76⁰C aralığında yüksek sıcaklık işlemi uygulanmaktadır. Süt ve meyve sularına raf ömrünü sağlamak amacıyla uygulanan bu işlemin ballara uygulanması hiç gerekli değildir. Zaten bal kovandan çıktığı haliyle bozulmayan, raf ömrü çok uzun bir gıdadır. Bu işlemin bala uygulanıyor olmasının tek amacı; balların, raflarda daha uzun süre şeffaf ve berrak bir şekilde kalmasını sağlamaktır. Ancak bal 45 santigrat derece üzerinde ısıtıldığında, besin değeri azalmaktadır. İçerisindeki enzimler, proteinler, vitaminler ve fenolik flavonoid yapıdaki değerli bileşenler zarar görmektedir. Bu sebeple balın pastörize ve filtre edilmemiş ham hali ile tüketilmesi daha doğrudur.

www.beeo.com.tr
Instagram: beeoariurunleri
Facebook: BEEO Arı Ürünleri

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL