• Geri dön

  • 938 Görüntülenme

  • 137 Haber

  • 274 İşletme görüntülenme


Schneider Electric, cinsiyet eşitliği ve her yerde, herkes için eşit fırsatlar sunma konusundaki kararlılığı ile bu alanda yeni bir başarıya imza atarak Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde yer aldı.

Endeks, bu yıl işyerinde cinsiyet eşitliği ve kadın temsilinin artması konusundaki çabalarını kamuya kanıtlamış 325 şirketi listeledi.

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde dünya çapında uzman olan Schneider Electric, art arda üçüncü yıl Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde (GEI) yer alma başarısı gösterdi. Farklı sektörlerden tüm şirketlere açık olan GEI’de bu yıl toplam sermayeleri 12 trilyon USD olan şirketler yer aldı. Schneider Electric, endeksteki 325 global şirketten ve sanayi sektöründeki 16 şirketten biri oldu.

Schneider Electric Başkan ve CEO'su Jean-Pascal Tricoire elde edilen bu başarı hakkında şunları ifade etti; “Cinsiyet eşitliği konusundaki çabalarımızın art arda üçüncü yıl takdir görmesinden gurur duyduk. Schneider Electric'te kadınlar ve cinsiyet eşitliği bizim için en öncelikli konular arasında. Kadın liderlerin güçlü ve kurum içinde görülür olduğu katılımcı bir kültürle kendimizi besliyoruz. 2020 yılı itibariyle her liderlik ekibinde en az %30 kadın çalışanımızın olması hedefimiz var. Cinsiyet eşitliği, iş yapma şeklimizin bir parçasıdır ve bizim için önceliklidir.” 

Bloomberg, Schneider Electric’in cinsiyet eşitliği ve raporlamada şeffaflık konusundaki kararlılığını tanıdı

2016'da hayata geçirilen Bloomberg GEI, yöneticiler ve yatırımcılar için dünyanın en büyük şirketlerinin cinsiyet eşitliği performansı hakkında karşılaştırmalı bilgiler sağlıyor. 2018 yılına ait ayrıntılı bir anket çalışmasını temel alan GEI, cinsiyet eşitliğinin yanı sıra raporlamada şeffaflık ve kadınların global ölçekte desteklenmesi anlamında özel bir barometre olarak görülüyor. Schneider Electric de cinsiyet ile ilgili verilerini yayımlayarak, çalıştığı 100'den fazla ülkede cinsiyet eşitliğine desteğini artırdı.

Bloomberg Başkanı Peter T. Grauer yeni endeks sonuçlarına dair şu şekilde konuştu; “2020 GEI listesinde yer alan 325 şirket şeffaflık konusundaki kararlılığını göstermiş ve cinsiyet ile ilgili veri bildirimi konusunda liderlik yapmıştır. Şirket istatistikleri ve uygulamalarının görünürlüğü, global ölçekte cinsiyet eşitliğinin desteklenmesi anlamında önemli bir adımdır.”

Schneider Electric'in güçlü performansının temelinde somut başarıları yer alıyor

Endeks beş ana konuda 75 soruya yer veriyor. Bu konular; Kadın Liderliği ve Yetenek Terfi Hattı, Eşit Ödeme ve Cinsiyet Ödeme Paritesi, Katılımcı Kültür, Cinsel Taciz Politikaları ve Kadın Yanlısı Marka. Bu başlıklardan yola çıkılarak hem ifade hem de veri mükemmelliğini temel alan bir puanlama yapıldı.

Schneider Electric, “Katılımcı Kültür ve Kadın Yanlısı Marka” alanlarında yüksek puan aldı. Bu güçlü performansta şirketin, olumlu değişimi teşvik eden ve herkes için, her yerde ve her zaman eşit fırsatlar sunan kültürü ve bu sayede ortaya çıkan sayısız girişim rol alıyor. Şirketin bu alanlarda attığı bazı adımlar şu şekilde;

Güçlü liderlik; Katılımcı bir iş kültürü yaratılması ve cinsiyet eşitliğinin savunulması, BM Kadın HeForShe IMPACT 10x10x10 Champion, CEO ve Başkanın BM Kadın Güçlendirme Taahhütlerine %100 bağlılığı.

Kadınların güçlendirilmesi; 2018 sonu itibariyle Global Aile İzni Politikası 59 ülkede tam olarak uygulamaya alındı ve çalışanların %75'i de bu uygulamaya dahil edildi. Şirketin hedefi 2020 itibariyle %100'e ulaşmak. Ayrıca Global Ödeme Eşitliği Çerçevesi 50 ülkede uygulamaya kondu ve bu doğrultuda çalışanların %92’si kapsam dahiline alındı. Bu uygulamada hedef 2020 itibariyle %95'e ulaşmak.

Meslek eğitimine yatırım; Şirketin Enerji Eğitimine Erişim ve Girişimcilik programı aracılığıyla yapılan çalışmaları içeriyor. Bu çalışmalara Schneider Electric, Tomorrow Rising web serisinin anlatıcısı Yéyé güzel bir örnek. Yéyé’nin tutkusu, saygı duyulan bir mühendis olmak. Nijerya, Lagos'taki eğitiminin başlangıcından mezuniyetine kadar şirket tüm süreci takip ediyor.

Schneider Electric Çeşitlilik ve Katılımcılık ile ilgili prestijli ödüllere sahip

GEI'ye dahil edilmenin yanı sıra Schneider Electric, 2019'da pek çok prestijli ödüle layık görüldü. Şirket, çeşitliliğin teşvik edilmesi anlamında kurumları değerlendiren Financial Times Çeşitlilik Liderleri 2020 Raporunda En İyi 50 listesinde ve işyerinde cinsiyet eşitliğini hızlandırmaya odaklanan Equileap Cinsiyet Eşitliği Raporu’nun sanayi sektörü bölümünde yer aldı. Schneider Electric ayrıca dünyanın en çeşitli ve katılımcı işverenlerine yer veren Universum Çeşitlilik ve Katılımcılık Endeksi En İyi 50 listesinde yer aldı ve kadınlara kariyerlerinde destek olan cesur hamleleriyle 2019 Catalyst Ödülü’nün sahibi oldu.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL