• Geri dön

  • 908 Görüntülenme

  • 137 Haber

  • 274 İşletme görüntülenme


Elektronik sektöründe dördüncü sırada yer alan şirket sosyal sorumluluk, yönetim kalitesi ve ürünler/hizmetler kategorilerinde de yüksek puan aldı

Bu, Schneider Electric'in yenilikçilik ve sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığını ve çalışanlara sağlanan anlamlı hedefleri yansıtıyor

Rueil-Malmaison (Fransa) Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde lider Schneider Electric, Fortune tarafından yayınlanan 2020 listesine göre Dünyanın En Beğenilen Şirketleri arasında yer aldı. Şirket bu yıl elektronik sektöründe 2019'a göre 1 sıra yükselerek dördüncü sırayı aldı. Bu başarı şirketin sektörde her açıdan başarılı olduğunu kanıtlamakta, sürdürülebilirliğe ve herkesin katılımına odaklanarak inovasyon yönündeki çalışmalarını yansıtmaktadır.

Fortune'un yıllık Dünyanın En Beğenilen Şirketler Listesi'ndeki sıralama, sektörlerinde en yüksek gelir elde eden ABD ve Fortune 500 şirketleri arasında yapılan anketlere dayanır. 52 sektörde en iyi performans gösteren şirketleri belirlemek için bu sektörlerden 3.770 yönetici, direktör ve analizciden şirketleri şu dokuz kriter üzerinden değerlendirmeleri istendi: yenilikçilik, insan yönetimi, kurumsal varlıkların kullanımı, sosyal sorumluluk, yönetim kalitesi, finansal sağlamlık, uzun vadeli yatırım değeri, ürün ve hizmet kalitesi ve küresel rekabet gücü. Schneider Electric sosyal sorumluluk, yönetim kalitesi ve ürün ve hizmet kalitesi alanlarında da yüksek puan alarak elektronik sektöründe her bir kategoride 3. sırada yer aldı.

Schneider Electric İnsan Kaynakları Direktörü Olivier Blum şu yorumlarda bulunmuştur: “Schneider Electric olarak inovasyonun gezegenimiz üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğuna, her yerde herkes için eşit fırsatlar yarattığına ve insanların enerjiden maksimum şekilde faydalanmasını mümkün kıldığına inanıyoruz. Sektörümüzde lider olarak tanınmak inovasyon, sürdürülebilirlik ve hepimizi motive eden ortak ve anlamlı hedefler konusundaki kararlılığımızın bir yansımasıdır. Hepimiz için hayat, ilerleme ve sürdürülebilirlik sağlayan enerji verimliliğini sağlamaya devam edeceğiz.”

Schneider Electric sürdürülebilirlik ve katılıma dair sektör listelerinde düzenli olarak yer almaktadır. Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda Schneider Electric, sırasıyla art arda 7. ve 9. yıl Kurumsal Şövalyeler Global 100 En Sürdürülebilir Kuruluşlar ve Karbon İfşa Projesi (CDP) ‘A-Listesi’ içinde yer aldı. Şirket aynı zamanda cinsiyet eşitliği ve her türlü çeşitlilik anlamında değerlendirme yapan 2020 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi ve Financial Times Çeşitlilik Liderleri 2020 Raporu listelerinde yer almıştır. Schneider Electric için bu ödüller, şirketin kapsayıcı bir kültürü güçlü bağlılığını göstermekte ve sürdürülebilirliği teşvik eden ve uzun süredir devam eden çabalarını daha da ileriye taşımaya yönelik motivasyon sağlamaktadır.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL