• Geri dön

  • 384 Görüntülenme

  • 17 Haber

  • 2.261 İşletme görüntülenme


British American Tobacco (BAT) Türkiye, 2019 yılında tütün ve tütün mamülleri sektöründe gerçekleştirdiği 192,9 milyon dolarlık ihracatla bir kez daha sektör lideri oldu. BAT Türkiye, başarılı ihracat performansıyla Ege İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde sektöründe birinciliğe layık görüldü.

British American Tobacco (BAT) Türkiye, 2019 yılında gerçekleştirdiği 192,9 milyon dolarlık ihracatla Ege İhracatçı Birlikleri üyeleri arasında sektöründe en fazla ihracat gerçekleştiren şirket oldu. Ege İhracatçı Birlikleri tarafından Swiss Otel Büyük Efes İzmir’de gerçekleştirilen İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde BAT Türkiye’ye ödülü Türkiye İhracatçılar Meclis (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Ege Tütün İhracatçıları Birliği Başkanı Ömer Umur ve Ege İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi tarafından takdim edildi.

“Türkiye ekonomisine güç kattığımız için gururluyuz”

İhracatın en prestijli ödülüne bir kez daha layık görülmekten mutluluk duyduklarını belirten BAT Türkiye, Kafkaslar ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Gökhan Bilgiç, “BAT Türkiye olarak 2002 yılında faaliyetlerimize başladığımız günden bu yana sektörümüzde pek çok kez ihracat lideri olduk. 2019 yılında ülkemizden 30’un üzerinde ülkeye toplam 192,9 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik.

Önümüzdeki dönemde de gerçekleştireceğimiz ihracatla, hem yeni başarılara imza atmayı hem de ülkemizin ekonomi ve kalkınmasına sağladığımız katkıyı artırmayı hedefliyoruz. Ege İhracatçı Birlikleri tarafından bu ödüle layık görülmenin haklı gururuyla bu liderlikte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

BAT, Türkiye ekonomisine ve insan gücüne duyduğu güvenin bir göstergesi olarak yakın zamanda yeni bölge yapılanmasını hayata geçirmişti. Bu kapsamda BAT Türkiye; Kuzey Kıbrıs, Fas, Tunus, Libya, Cezayir, Mısır, Sudan’ın yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan’a da liderlik etmeye başlamıştı. 11 pazardan ve 4 fabrikadan oluşan Türkiye, Kafkaslar ve Kuzey Afrika Bölgesi’ne Samsun fabrikasında edinilen tecrübe ve bilgi birikimi de aktarılacak.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL