• Geri dön

  • 574 Görüntülenme

  • 78 Haber

  • 1.203 İşletme görüntülenme


Lazer teknolojisiyle gerçekleştirilen göz kusurları ameliyatlarındaki başarı oranları gelişen teknolojiye bağlı olarak her geçen gün artıyor. Lazer uygulamalarının miyop, hipermetrop ve astigmatizmanın düzeltilmesinde kullanıldığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, “Bu tedaviler her hastaya uygulanmaz. Öncelikle hangi hastaya uygulanmaması gerektiği belirlenmeli. Kornea yapısı ince, düzensiz, dejeneratif kornea hastalığı olan, korneasında skar olan hastalara, kırma kusuru dışında herhangi bir göz hastalığı olan hastalara, göz kırma kusuru hala değişken olan ve belli bir yaşın altında olan hastalara lazer uygulanmamalı” açıklamasında bulundu. Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, lazer tedavisine ilişkin soruları yanıtladı.

Lazer teknolojisi ne zamandan beri var?
Göz kusurlarının düzeltilmesine yönelik denemeler aslında 1800’lü yılların sonunda, günümüzdeki lazer uygulamaları ise 1980 yılının ilk yarısında uygulanmaya başladı. Ancak teknoloji giderek gelişti; başlangıçta kullanılan teknolojiler ile günümüzde kullanılanlar arasında büyük farklar var. Gelişen teknolojiyle beraber başarı oranları her geçen gün artıyor, komplikasyon oranı ise azalıyor.

Hangi göz kusurlarında uygulanır?
Lazer uygulamaları miyop, hipermetrop ve astigmatizmanın düzeltilmesinde kullanılıyor.

Herkese uygulanır mı? Uygulanmayan durumlar var mı?
Bu tedaviler her hastaya uygulanmaz. Kornea yapısı ince, düzensiz, dejeneratif kornea hastalığı olan, korneasında skar olan, kırma kusuru dışında herhangi bir göz hastalığı olan hastalara (üveit, glokom, retina patolojileri vs), göz kırma kusuru hala değişken olan ve belli bir yaşın altında olan hastalara lazer uygulanmamalı.

Tedavi ne kadar başarılı?
Eğer uygun hasta seçilip uygulanırsa başarı oranı oldukça yüksek.

Yöntem nasıl işliyor?
Yöntemin uygulanışı uzun değil, ancak uygulamaya geçmeden önce ayrıntılı göz muayenesi ile uygunluk veya uygunsuzluk test edilmeli.

İşlem sonrası hastaların dikkat etmesi gerekenler var mı? Ne zaman normal hayatlarına dönerler?
Ameliyatın türüne göre 1 gün ile 1 hafta arasında normal rutine dönülebilir. Ameliyattan sonra bütün göz ameliyatlarında olduğu gibi hijyene dikkat edilmeli, özellikle flepli yapılan lazer operasyonlarından (lasik) sonra gözleri ovalamamak, kaşımamak gerekir. Görme düzelmesi ise yine ameliyatın yöntemine göre değişir. Lasik operasyonundan sonra ertesi gün iyi bir görme sağlanabilirken PRK yöntemiyle yapılan operasyonlardan sonra görmenin düzelmesi 1 hafta ile birkaç ay arasında zaman alabilir.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL