• Geri dön

  • 903 Görüntülenme

  • 138 Haber

  • 275 İşletme görüntülenme


• Schneider Electric’in EcoStruxure Microgrid Advisor ve NEO Network çözümleri Solar Impulse Verimli Çözüm ödülünün sahibi oldu ve giderek büyüyen Schneider Electric ödüllü çözümler portföyüne katıldı.

• Ödül, ekonomik kârlılık ve ekolojik sürdürülebilirlik anlamında yüksek standartlara sahip ürün, hizmet ve süreçlere veriliyor. Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde dünya çapında uzman olan Schneider Electric, EcoStruxure™ Microgrid Advisor ve NEO Network™ çözümleri ile sürdürülebilirlik alanında çalışan uluslararası bir vakıf olan Solar Impulse Foundation tarafından Solar Impulse Verimli Çözüm ödülüne layık görüldü. Bu çözümler, kurum dışı bağımsız uzmanlar tarafından yapılan ve ekonomik kârlılık ve ekolojik sürdürülebilirlik ile ilgili standartları temel alan bir değerlendirmenin ardından ödülün sahibi oldular.

Schneider Electric, temel iş alanı ve çözümleri aracılığıyla sürdürülebilirlik mega trendlerine uyarak BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda ve 2030 itibariyle geniş tedarik zincirinde karbon nötrlüğe ulaşma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. EcoStruxure Microgrid Advisor ve NEO Network, Schneider Electric portföyünde yer alan ve bu hedeflere ulaşmaya yardımcı olan dijital çözümler arasında yer alıyor.

Solar Impulse Verimli Çözüm Ödülü bir ürün, hizmet veya sürecin döngüsel ekonomiye katkıda bulunduğunu ve ekonomik ve ekolojik olarak yeni iş alanları yaratabileceğinin göstergesi olarak sunuluyor. Aynı zamanda bu ödül, ilgili çözümlerin su, enerji, inşaat, mobilite, sanayi ve tarım alanlarında emisyonları azaltabileceğini kanıtlıyor. Ödül alan çözümler vakfın, daha iddialı çevre hedeflerinin benimsenmesini teşvik eden ve bu çözümlerin büyük ölçekte uygulanmasını takip eden 1000 Çözüm programına dahil ediliyor.

Bu ödülün temsil ettiği değerlerin gelecek açısından büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Schneider Electric Başkan Yardımcısı Steve Wilhite; “İklim değişikliği gibi çevre krizleri konusunda acilen eyleme geçilmeli. Bu doğrultuda kurumlar, karbondan arındırma ve ekonomi faaliyetlerini hızlandırmak için aktif olarak araçlar ve çözümler geliştiriyor. Solar Impulse Foundation ve 1000 Çözüm programı da temiz, ekonomik açıdan makul inovasyonların belirlenmesi ve desteklenmesi anlamında kritik öneme sahip. Böyle bir platform tarafından EcoStruxure Microgrid Advisor ve NEO Network'ün Verimli Çözüm Ödülü’ne layık görülmeleri ve pazar lideri olarak tanınmaları bizim için büyük bir gurur kaynağı” dedi.

Solar Impulse Foundation Başkanı Bertrand Piccard ise “Temiz ve verimli teknolojilerin artık ekonomik büyüme için tek seçenek olduğunu düşünüyorum. Dijital inovasyon, enerjide kârlı bir dönüşüm için kritik öneme sahip. İddialı sürdürülebilirlik taahhütleriyle Schneider Electric yolu açmaktadır. Bunun kanıtı olarak şirketin teknolojik çözümleri Solar Impulse Foundation tarafından geçerli, karlı ve ekolojik olarak kabul edilmiştir” şeklinde konuştu.

EcoStruxure Microgrid Advisor, kullanıcıların dağıtık enerji kaynakları ile ilgili bilgileri toplamasını, tahmin etmesini ve bunları optimize etmesini mümkün kılan, kullanıcıların nasıl ve ne zaman enerji kullanılacağını, üretileceğini ve saklanacağını kontrol etmesini sağlayan bulut tabanlı bir enerji yönetimi platformudur. Mikro şebekenin daha sürdürülebilir, güvenilir ve uygun maliyetli olmasını sağlıyor. NEO Network dünyanın çeşitli yerlerinden güvenilir, uygun maliyetli, yenilenebilir, temiz enerji çözümleri kullanan kurumlardan oluşan bir topluluktur. Platform, güvenilir uzmanlar, sürdürülebilir proje ve teknolojiler ve piyasa bilgilerini birbirine bağlayarak temiz enerji satın alma sürecini kolaylaştırıyor, karar alma sürecini hızlandırıyor. Bugüne kadar global ölçekte 280 kurum NEO Network'e katılmış bulunuyor.

Solar Impulse Verimli Çözüm Ödülü sürecinde EcoStruxure Microgrid Advisor ve NEO Network, bir dizi bağımsız uzman tarafından kalite, performans ve etik standartların belirlenmesi amacıyla detaylı bir değerlendirmeye tabi tutuldu. Bu değerlendirmede fizibilite, çevre ve kârlılık alanlarında beş kriter temel alındı.

Bu ödülle EcoStruxure Microgrid Advisor ve NEO Network, Schneider Electric'in giderek büyüyen ödüllü çözümler portföyüne katıldı. Bu çözümlerin arasında Villaya bağımsız mikro şebekeleri, Homaya'nın kullandığın kadar öde şebeke dışı güneş enerjisi çözümleri ve akıllı elektrikli araç yönetimi için EVLink yük yönetimi sistemi bulunuyor.

Solar Impulse Foundation aynı zamanda Schneider Electric CEO'su Jean-Pascal Tricoire'yi COVID-19 pandemisinin atlatılabilmesine yönelik bir taahhüdün ortak imzacıları arasında ilan etti. Bu taahhütte hükümetlere ve liderlere, kriz sonrasında eşitlikçi ve çevre dostu bir ekonomik model oluşturma çağrısı yapılıyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL